Маркуча го извадиха техниците който монтираха климата той е от най горе нейде идва не знам и аз от къде. Мерси за бързият отговор.Ама терасата е пак блато
Маркуча го извадиха техниците който монтираха климата той е от най горе нейде идва не знам и аз от къде. Мерси за бързият отговор.Ама терасата е пак блато
Bamby, мисля, че FD25 ще ти е малък за това помещение. Трябва ти FD35. А ако избереш него, то мога да ти кажа, че няма нищо общо с който и да е друг от изброените. Повече пари е, но е невероятен. Фужицу са мног добри и ако се спреш на тях, по-добре вземи LD12. Трябва да имаш предвид, че в цялата страна те се продават на цена от около 1800 лв. без монтаж. Провери внимателно дали твоят познат не те подвежда с нещо или пък някой него да подвежда, защото такава разлика е направо невъзможно да се получи, независимо кой е доставчикът. LC беше и все още е търсен модел за този ценови сегмент и държи цената си. Дори по едно време имаще и леко повишаване на цената, понеже се изчерпи по складовете , а и вече не се произвежда. Ако ти се дават пари взимай Митсубиши, ще си доволен.
Чудя се защо досега никой от изявените във форума не ти е казал тези нища, особено за размера на климатика, необходим за по-голямото ти помещение. За там ти трябват около 4000 вата номинална мощност, а 25-цата /или аналогично 9-ка/ е далече от тази стойност.Особено ако нямаш изолация, не се колебай, а взимай по-големия климатик.
С червено е ZUBADAN модел, с жълто обикновен модел. Вижда се как при -15 Zubadan отдава колкото и при +7*. За мен това е уникално.
Ето линка:
http://www.mitsubishielectric.co.jp/...n/index01.html
Стенни модели:
http://www.mitsubishielectric.co.jp/...n/index06.html
Подови модели:
http://www.mitsubishielectric.co.jp/...n/index07.html
Най-малкият климатик е 28-ца (10-ка) и работи на 200 V!
Някой знае ли какво е станало? Нещо проблеми с антимонополната комисия на Япония.
Относно временното спиране на дейността на Mitsubishi Heavy Industries в областта на строителството.
На 05.Септември.2008 г. в Токио, Mitsubishi Heavy Industries Ltd. и Nippon Steel Corp. са обявили за подписано споразумение за съвместна дейност в областта на строителството на мостове.
В общата си дейност Mitsubishi Heavy Industries Bridge & Steel Structures Engineering Co. и Nippon Steel Bridge Co. ще си сътрудничат в проектирането, дизайна и строителството на мостове. Целта им е насочена към получаването на големи проекти в областта на строителството на мостове.
Двете компании Mitsubishi Heavy и Nippon Steel обмислят да поканят и други да се присъединят към техният съюз. Стъпката им е продиктувана от трудните времена за този бизнес, главно поради продължаващото съкращаване на правителствените разходи по обществени проекти.
Общите брутни доходи на двете компании в този бизнес е около 40 милиарда иени и превишава дохода на настоящият лидер в тази индустрия Yokogawa Bridge Corp. Двете компании заедно с няколко други такива са били привлечени под отговорност през 2005 г. за нарушаване на Антимонополният закон при проекти свързани със строителство на мостове.
Сайтът на The Economist обяснява японската традиция за наказание на фирми хванати в нарушения. Най-популярното наказание е спиране за определен кратък период от време на дейността на компанията в съответната област, където е извършено нарушението.
Четох за този проект преди време и щях да питам някой от форума как върви работата и скоро ще има ли нещо на пазара,но ме изпревари.Нещо изгледи за БГ?Първоначално публикувано от deian
Zubadan го има в Европа, http://www.klimageraete24.de/klimage...i-Zubadan.html
За в БГ не знам, питай Климаком.
Между другото, вече 3-ти или 4-ти човек ми пише за държанието на Mitsubishi Heavy от серия ZG-S и ZGX-S. Моментна консумация при работа на компресора не пада под 300 W и след това изключва. На час консумацията е ОК, но моментната си е висока, а дадената в каталога минимална е 90W при отдаване 500W. Според мен нито може да отдаде само 500W, нито да консумира само 90W при този случай. Но каква е причината - не знам.
Може, може - в лабораторни условия сигурно може! Съжалявам, не се шегувам... Иначе то 50-60W са само вентилаторите и филтрите и тока на покой на електрониката! Тоя компресор с 2 оборота в секунда ли го пускат?
Прав си, но защо го дават в PDF-а тогава. При тази минимална консумация би трябвало да може да отдава 500W, а той явно отдава повече при по-висока минимална и затова изключва. Има модели, които при работещ компресор си харчат към 150 W.
23+27W са вентилаторите на max което значи че е възможно да падат поне на 150W
лятото как падат на 180W тогава
пишат ,че са заредени за 15 метра тръбен път
да не би да трябва да се източва фреон като сме с 3 метра незнам какво да писля вече.
Той фреона си изтича по 5% на година самичък, някъде го бях чел за нормалната утечка на фреонец! Тогава как ли работят японските по на 15 години?