Страница 45 от 231 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Климатици MITSUBISHI

Размразява на всеки 40-50 мин. за около 4-5 минути.??????
    Нормално е.
    Ikma,при минусовите температури климатиците/външните тела/стават по-шумни.Особенно първите 2-3 минути от дефростта,когато компресора трябва да работи на максимални обороти.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

lkma-щом дупките са замръзнали има вероятност дъното на компресора да е опряло в слоя лед и тогава вибрациите му се предават ясно като бучене.

4. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    lkma-щом дупките са замръзнали има вероятност дъното на компресора да е опряло в слоя лед и тогава вибрациите му се предават ясно като бучене.
    Найстина е така, сутринта като погледнахме имаше и висулки не само от дупките и няколко и отстрани отдолу, можеби отдолу е лед и водата се е опитала да излезе отстрани, но пак не успяла. Този лед при повишаване на температурите ще се размрази, а дотогава ние нещо можели да направи или ще чакаме

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Май всички MHI-та го правят това заради малкия размер на отворите долу.
    Качвам снимка да споделите спрямо други модели как е тавата:

Два от отворите са в по-ниското, докато този вдясно на снимката е по-нависоко. Ако замръзнат и двата ниски, започва да изтича през по-високия. Формата на тавата като цяло е доста разчупена, но дали е добра, не знам.
    Вдясно двете са нещо като тапи предполагам? Каква роля играят, нещо за захващането на компресора или?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

За двете тапи-това са две от трите шпилки,на които са надянати тампоните на компресора.Явно третата не се вижда от стойката

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да, мерси Ванко. Иначе какво мислиш за решението на МХИ за отворите?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Отворите не са малки просто МХИ размразява неадекватно според мен и се трупа лед.
    От 30 мин се мъча да добавя снимки но нещо нестава.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

deian-според мен,ако замръзне ниския отвор,само въпрос на време е да замръзне и високия.Каква е логиката той да си остане свободен.Не е по-голям,както се вижда.Иначе защо са три,и то с различна височина,не знам.По-скоро е някаква технологична необходимост при производството на тавата

11. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Лошо впечатление ми прави изключително моного нагънатото дъно точно под питата. Има тесни канали през, които трябва да се отича водата и явно там замръзва много бързо. При Фуджитцу е много по-добре направено.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами аз бих направил лек наклон от всяка страна към една единствена дупка в центъра, но явно техните инженери не са мислили по този начин. Наистина оттичането през зимата не е много добре решено при МХИ.

13. Тук е от
    Jan 2008

И аз да се включа. И при мен двата отвора на тавата вече са запушени, като гледайки състоянието на третия и той е наред. Някой по нагоре беше постнал, че нямало да прави секс с климата. Е, и аз няма да правя, ама ме дразни като изляза да изпуша 1 цигара да го гледам как леда го обхваща. А както е писал deian дали ще спре или не ------ би трябвало да се пребори, но като го гледам едва ли!!!!!!!!!!!!!!
    chachoto спирай да ги мислиш - нали са гаранционни, пускай ги да работят, защо си дал 6К лева за да топлиш на радиатори ли? И аз мислех да си играя с него да го размразявам, да го чистя ...... е да ама не. Като ще е гарга да е рошава. Предпочитам след 2 седмици да напиша, че е умрял, отколкото да стоя до него както при Осака-та и да му изливам по около 15 литра гореща вода през 2-3 дни. Пък като баталяса ще отида до ония хубави вериги / за електроуреди / и ще си взема най-измекярската конвенционалка, че то и каквото да купиш в БГ май излиза, че няма голям смисъл. Пък да знаете, че на дърва и въглища е най-добре, няма дефрост, няма лед, няма шум, ама мизерията е голяма ..................
    Айде със здраве и утре весело посрещане.
    Ааааааааааааааа ето Ви 1 снимка отпреди няколко дни когато бе малко по-добре:
    Нещо и външното тяло взе да припуква, че не знам ................

http://img78.imageshack.us/my.php?image=img3515bm7.jpg

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

[img width=800 height=599]http://img81.imageshack.us/img81/4921/dsc01831ak2.jpg[/img]

Ето как е решено при Фуджитцу

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Май е доста по-интелигентно при теб.
    Я поствайте снимки на тавите и на други модели ако може в темата за размразяването.

17. Тук е от
    Nov 2008

Ох ужас какво му става на този климатик тази вечер още повече бучи/все едно ще се падне при нас в стаята.Щом съседа от втория етаж,но отдругата страна дойде преди малко да пита какво става. В момента малко е по утихнал, но утре е не работен ден и ако продължава така май че ще бъдем на студено. Намалили сме температурата на 18 гр./досега беше на 20 гр/ и слухтим като ......, вярно че е в гаранция ама точно сега ли, когато има толкова почивни дни.

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

lkma
    Ако външното тяло е на лесно достъпно място, спрете го и поливайте отстрани с топла вода докато леда от дъното на климатика изчезне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 231 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе