Нормално е.Размразява на всеки 40-50 мин. за около 4-5 минути.??????
Ikma,при минусовите температури климатиците/външните тела/стават по-шумни.Особенно първите 2-3 минути от дефростта,когато компресора трябва да работи на максимални обороти.
Нормално е.Размразява на всеки 40-50 мин. за около 4-5 минути.??????
Ikma,при минусовите температури климатиците/външните тела/стават по-шумни.Особенно първите 2-3 минути от дефростта,когато компресора трябва да работи на максимални обороти.
lkma-щом дупките са замръзнали има вероятност дъното на компресора да е опряло в слоя лед и тогава вибрациите му се предават ясно като бучене.
Найстина е така, сутринта като погледнахме имаше и висулки не само от дупките и няколко и отстрани отдолу, можеби отдолу е лед и водата се е опитала да излезе отстрани, но пак не успяла. Този лед при повишаване на температурите ще се размрази, а дотогава ние нещо можели да направи или ще чакамеПървоначално публикувано от vanko68
Май всички MHI-та го правят това заради малкия размер на отворите долу.
Качвам снимка да споделите спрямо други модели как е тавата:
Два от отворите са в по-ниското, докато този вдясно на снимката е по-нависоко. Ако замръзнат и двата ниски, започва да изтича през по-високия. Формата на тавата като цяло е доста разчупена, но дали е добра, не знам.
Вдясно двете са нещо като тапи предполагам? Каква роля играят, нещо за захващането на компресора или?
За двете тапи-това са две от трите шпилки,на които са надянати тампоните на компресора.Явно третата не се вижда от стойката
Да, мерси Ванко. Иначе какво мислиш за решението на МХИ за отворите?
Отворите не са малки просто МХИ размразява неадекватно според мен и се трупа лед.
От 30 мин се мъча да добавя снимки но нещо нестава.
deian-според мен,ако замръзне ниския отвор,само въпрос на време е да замръзне и високия.Каква е логиката той да си остане свободен.Не е по-голям,както се вижда.Иначе защо са три,и то с различна височина,не знам.По-скоро е някаква технологична необходимост при производството на тавата
Лошо впечатление ми прави изключително моного нагънатото дъно точно под питата. Има тесни канали през, които трябва да се отича водата и явно там замръзва много бързо. При Фуджитцу е много по-добре направено.
Ами аз бих направил лек наклон от всяка страна към една единствена дупка в центъра, но явно техните инженери не са мислили по този начин. Наистина оттичането през зимата не е много добре решено при МХИ.
И аз да се включа. И при мен двата отвора на тавата вече са запушени, като гледайки състоянието на третия и той е наред. Някой по нагоре беше постнал, че нямало да прави секс с климата. Е, и аз няма да правя, ама ме дразни като изляза да изпуша 1 цигара да го гледам как леда го обхваща. А както е писал deian дали ще спре или не ------ би трябвало да се пребори, но като го гледам едва ли!!!!!!!!!!!!!!
chachoto спирай да ги мислиш - нали са гаранционни, пускай ги да работят, защо си дал 6К лева за да топлиш на радиатори ли? И аз мислех да си играя с него да го размразявам, да го чистя ...... е да ама не. Като ще е гарга да е рошава. Предпочитам след 2 седмици да напиша, че е умрял, отколкото да стоя до него както при Осака-та и да му изливам по около 15 литра гореща вода през 2-3 дни. Пък като баталяса ще отида до ония хубави вериги / за електроуреди / и ще си взема най-измекярската конвенционалка, че то и каквото да купиш в БГ май излиза, че няма голям смисъл. Пък да знаете, че на дърва и въглища е най-добре, няма дефрост, няма лед, няма шум, ама мизерията е голяма ..................
Айде със здраве и утре весело посрещане.
Ааааааааааааааа ето Ви 1 снимка отпреди няколко дни когато бе малко по-добре:
Нещо и външното тяло взе да припуква, че не знам ................
http://img78.imageshack.us/my.php?image=img3515bm7.jpg
[img width=800 height=599]http://img81.imageshack.us/img81/4921/dsc01831ak2.jpg[/img]
Ето как е решено при Фуджитцу
Май е доста по-интелигентно при теб.
Я поствайте снимки на тавите и на други модели ако може в темата за размразяването.
Ох ужас какво му става на този климатик тази вечер още повече бучи/все едно ще се падне при нас в стаята.Щом съседа от втория етаж,но отдругата страна дойде преди малко да пита какво става. В момента малко е по утихнал, но утре е не работен ден и ако продължава така май че ще бъдем на студено. Намалили сме температурата на 18 гр./досега беше на 20 гр/ и слухтим като ......, вярно че е в гаранция ама точно сега ли, когато има толкова почивни дни.
lkma
Ако външното тяло е на лесно достъпно място, спрете го и поливайте отстрани с топла вода докато леда от дъното на климатика изчезне.