Вече и аз съм в клуба на МХИ. От вчера,в спалня 13кв- монтиран SRK20ZM-S / SRC20ZM-S . Оправдава си доверието от към тишина . Като недостатък, виждам липсата на подсветка на дистанционното и капачето върху бутоните. Можеха 3 диода да сложат на кръст. Но това да му е проблема.
Здравейте на всички.Имам SRK35ZMP-S
SRC35ZMP-S и четя на различни места ту че компресора е scrooll ту обратното та ако може някой да потвърди и още нещо какво означава това Back up heating capacity 0.46 kw (-10C)
"Васk uр hеаtіng сарасіtу 0.46 kw (-10С) oзнaчaвa ,чe ĸoгaтo дocтигнe нaвън тeмпepaтypaтa -10гp., тpябвa дa вĸлючиш дyxaлĸa c мoщнocт 0.46 kw, дa пoдпoмoгнeш ĸлимaтиĸa в oтoплeниeтo нa пoмeщeниeтo." - Да бе .
Разбира се, че е така. Даже духалката е включена в комплекта-на дъното на кашона е.
electric back-up heater capacity
Превод на български:
(elbu(Tj) е отоплителната мощност [kW] на реален или предполагаем спомагателен електрически нагревател с коефициент на преобразуване (COP) = 1, която допълва обявената отоплителна мощност ((Ph(Tj), за да се покрие частичният отоплителен товар (Ph(Tj), в случай че Pdh(Tj) е по-малко от Ph(Tj), за външната температура (Tj)
На отопление и дават -15 до +21 °С, но изглежда доста хилава машина, та духалка 2 kW може доста да е от помощ.
Във вътрешното тяло може да е монтиран нагревател от Осака!
незнам за минус десет но до минус седем топли 30кв2без изолация и комшии а за разхода съм писал в друга тема единствено като минус вече съм писал под нулата външният вентилатор работи на макс а за минус 15 и дават 2.35кв но най хубавото е че ми излезна 369евро
Този пост е редактиран от zombi1983; 25-03-16 в 02:15.
Здравейте,след много четене във форума се спрях на климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM !
Става въпрос за панелно жилище 18м2/45м3 среден етаж,южно изложение с една външна стена, външна изолация 8см. с ПВЦ дограма.
Интересува ме като качество надежден ли е климатикът и дали евенуално няма да се окаже голям за въпросното помещение.
Прочетох доста противоречиви мнения относно този модел във връзка с площа от 45м3.Моля за вашите компетентни мнения,тъй като 1700лв не са малко пари!
Отворен съм и за други предложения в този ценови клас ако мислите, че има нещо по добро от това.
П.П Пропуснах да кажа че машината ще се използва предимно за отопление,желана темп. оклоло 24 - 25гр.
Благодаря ви предварително.
24/25 градуса през зимата? Ако имаш такива високи изисквания към температура, то 35цата е за теб.
Има ли вероятност 35-та да се окаже голяма за въпросното помещение и евентуално да влиза често в режим on/off и ако се получи така това проблем ли е за машината
и може ли да създава някакви проблеми.
Има и такава вероятност, имаш добра изолация и дограма, освен това си и южен. Не би трябвало да те притеснява ако влиза в он/офф. Машината работи добре и не се натрапва.