Енергомер на контакта, но не знам марката, купен е от carrefur или там както се казва.
- - - - - - - - - -
Вярвам му, защото за това време точно по фактура от енергото имам 499kw с бойлер и компютър, които никога не ги гасим.
Енергомер на контакта, но не знам марката, купен е от carrefur или там както се казва.
- - - - - - - - - -
Вярвам му, защото за това време точно по фактура от енергото имам 499kw с бойлер и компютър, които никога не ги гасим.
Този пост е редактиран от avenger; 02-01-16 в 15:45.
Все си мисля ,че на 35zmp-s му идват доста в повече 30 квадратни метра. Интересно следващите 2 седмици,когато го дават много студено как ще се представи.
Ако няма големи загуби що да не се справи.Машината е добра ,малко ниска максимална мощност има, но запазва добро топлоотдаване.
Този пост е редактиран от avenger; 02-01-16 в 15:46.
Супер, имаш добра изолация .Дано се справя и в по-студено време.
Така трябва да работи външния вентилатор на хубавите машини около 0 градуса, за да увеличи сублимацията и от там, ефективността. Иначе, ще се скъса от дефрости. Работа на монтажниците е да "вържат" външното, за да не лети.
63 ZM-S е в 42 квадрата хол и кухненски бокс. Вратата към спалнята е постоянно и тя отваряна, която е 17 кв. Щом в тези студове при -15 не се наложи да включвам Тошибата в спалнята, а си работеше при зададени 23-24 под номинал даже ще излезе голяма хала. По хубаво работи под нулата
Странно, последно демонтирахме 63ZM-S и монтирахме 10кВт Панасоник на негово място. 50 и малко м2 хол с изолация и добри дограма и стъклопакети, със стълби към втори отопляем етаж но под -5 или -7, ще излъжа, било щета отоплението. Сега няма никакви проблеми.
Ами не знам. Метеостанцията ми отчиташе -14 завчера през нощта в студовете, а то си грееше без да се тормози изобщо. Не е и дефроствал.
Иво, в спалнята май не трябваше да слагаме климатик.
Ч.Н.Г-на всички.И за да непускам нова тема реших да пиша тук.Предстои ми покупка на нов климатик и съм се спрял на модела SRK25ZMX-S. A във форума не намерих нищо за съответния модел ще се ползва за отопление в детска стая близу 17кв и въпросния модел имали нагревател в тавата на външното тяло че като чета эа другите модели на Митцубиши как замръзват тавите се колебая
Виж ZJX-S , същия е. Замръзват тавите на МЕ - на ZMX-S няма нагреватели.
Toni-мерси за отговора интересумсе за нагревател защото едно е заводски друго е допълнително монтиран
[QUOTE=puxli;759457]о да заводски нагревател не гори ток/защо пишеш глупости?
Били опоменал глупостите дето пиша
Малко впечетеления от 20 ZMX-S сложен в 13 кв.м. спалня. Ами супер е! Не се чува изобщо. Имам чувстото, че работи на он-оф, но ни стон ни звук от него. Единствено припукват пластмасите много малко по време на дефрост мисля. Когато работи духа горещ въздух и комфорта е страхотен. Вентилатора е на авто. Заслужава си всеки лев. Благодаря на Александърс за препоръката.