Страница 34 от 90 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1349
Like Tree760Одобрявам

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2019

Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Аз не се оплаквам от климатика нито пък по някакъв начин се опитвам да го резиля.Напротив ,много съм доволен от работата на машината.Само споделям как работи и кога влиза в off.Всеки си има своите предпочитания за работата на машината му.Лично на мен да цикли по 3-4 минути on/off не ми допада и съм си намерил решението.Не случайно вземах 12-ка,за да може да отоплява и коридора.Иначе климатикът е заврян в17 кв.м.помещение и затова на затворена врата цикли on/off.
    Ще изчакам да излезе сметката за тока и ще споделя колко ми е изгорил,ако някой го интересува.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2020

Цитат Първоначално публикувано от techno Виж публикацията
    Не виждам какъв е проблема машините да работят он-оф, За разлика от други марки и модели този работи изключително дискретно. Относно разхода той е толкова, колкото е необходим на машината да изпълни вашето задание. Моята 25-ца работи само он-оф, при зададени 22°. Веднъж слиза до 400W друг път до 190W и за пет дни е изразходил 14кв или средно по 117W на час. Когато температурите паднат под 0° работата и разхода ще се променят.
    Е да колега, но моята 35-ца ми дърпа по 7 kw на ден при тези топли за сезона дни.При зададени 24°.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Zarki4a Виж публикацията
    И за мен не е проблем да работят on-off. Макар, че при мен 35-цата от дни не е влизала в off и работи с консумация между 190w-230w при задание 24 градуса. 20-ките през деня са ми on-off, а вечер не спират.
    Този ефект при мен не се получава.При мен консумацията варира около 500 w и 5 мин он и 3 мин офф.Зисичал съм го с хронометър.И поддържа по топло отколко съм му задал.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Zarki4a Виж публикацията
    Изключи климатика от захранването за 10-на минути, след това го включи на примерно 24 градуса и 3-та степен на турбината и го остави да поработи така.
    Благодаря колега.Пробвах.Имаше ефект, но само за около 30 мин.Слезе на 190w работеше около 30 мин или час така без да влиза във офф.И до тук.после пак си влезе в омагьосания кръг он -офф.Но благодаря за съвета

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Вариант е, както каза Заркича. Друг е, оставете помещението да изстине до 21гр. и включете на 23-24 гр. Когато зацикли он/офф, работи на висока мощност. Ако е по-високо заданието, примерно 24-25, отворена врата и се кротне на ниска консумация, без да изключва, може да работи по цял ден на 200-тина вата. Като застудее ще е много по-лесно да го накарате да работи с по-ниска консумация, без да изключва.
    И това пробвах колега.Ефекта е временен.И след това пак се почва он-офф.Когато започва стига да 700 -800 w.Има доволно топла струя.Снощи при зададени 24°,след като мойта каза че и е топло към 23 :30 се почдих кво да правя.Пчнах да отварям прозорци.Накрая незнам от къде ми дойде и го настроих на автоматичен режим.Той да си избира дали да духа топло или студено или квото там си иска.След около 30 мин работа взе да става хладно духаше си студена струя( в стаята беше 24° а аз му бях задал 23° ауто режим)Температурта падна на около 21-22° и да зададох режим на отопление и 23° и мисля ме има някакъв резолтат,защото за цяла вечер сега в стаята е 22,5° ( термметърът ми е на 80см от пода.Следователно на нивото на климатика където му е датчика щу е 1-2 градуса повече.Това съм го проверявал с 2 термометъра един на нивото на климатика и един на нивото където си ми е стайният)Друго което забелязвам е че вече минимума от 6-700w първонамално си пада до към 200-300 . Което преди не се случваше.Пак има он-офф .Но мисля че сега е по добре.Благодаря на всички за съветите.Явно има много фактори които ми влияят стаята е малка климатика голям за нея.Външната изолация и дограмата а и слънцето напича стаята.Не отварям вратата на стаята и така на татък.За сега ще го оставя да си работи така пък щу видя по-нататък.Много благодаря за съветите.Много ми бяха полезни.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Неслучайно споменах алгоритъма на работа. Има минимално време на он и офф цикъл. Минималното време на он цикъла е 5мин., на офф цикъла е 3мим. Машината вече подминава заданието и влиза в офф, който продължава около 3мин, а помещението почти не е изстинало. Зададено е задължително развъртане на компресора при тръгване, до 600-700W, за 5минути. След като минат 5-те минути, той вече е претоплил манджата, заради което влиза в офф. Ако след 5-тата минута не е претоплил толкова и продължи да бачка, ще си слезе на минималната консумация.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не се пробвайте на автоматичен режим (да топли/охлажда) от zs-s е оптимизиран, разбирай насран.

6. Тук е от
    Nov 2020

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Неслучайно споменах алгоритъма на работа. Има минимално време на он и офф цикъл. Минималното време на он цикъла е 5мин., на офф цикъла е 3мим. Машината вече подминава заданието и влиза в офф, който продължава около 3мин, а помещението почти не е изстинало. Зададено е задължително развъртане на компресора при тръгване, до 600-700W, за 5минути. След като минат 5-те минути, той вече е претоплил манджата, заради което влиза в офф. Ако след 5-тата минута не е претоплил толкова и продължи да бачка, ще си слезе на минималната консумация.
    Ясно. Много бързо ми затопля стаята и за това е така явно.Друго обяснение не мога да си дам.Просто като колегите писаха за тяхните разходи в сходни момещения за 35-цата си помислих да не е дефектна нещо моята и за тва взех да меря ,да наблюдавам и да отчитам. та да не се излагам в сервиза.От вашите коментари разбирам ,че машината не е дефектна , а прости си върши работата и до доволно добре при това.Като се имат предвид условията разбира се.Искренно съм Ви благодарен за полезните съвети и отделеното време.Сета се чудя като раднат температурите дали по бавно ще затопля и по този начин да работи повече и да не влиза толкова често в офф .И съответно да му падне минимуна.Възможно ли е?

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Който се чуди какво да прави, или му се занимава да седне пред ватметъра и да записва какво показва като излезе от off. Да нарисува една координатна система , по хоризонталата) нанася времето по вертикалата показанията на ватметъра. Получава се някаква фигура. После тегли една права черта на 180W и гледа и смята площа на правоъгълника (180W) или площа на фигурата е по голяма.
    Ако площа на фигурата е по - голяма претопляне, преразход на енергия цял живот on/off

Ако иНджинерите от хеви не променят излизането от off с това безумно развъртане до малко над номинал и държане на 600W 5..7мин ......Цъ

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

НинджИнерите от Хеви, не са мислили, че мУнтажниците от Бг ще боднат 35цата в стая 3.6x3.6 метра, ама то имаше писаници, че и 20zs-w се развърта до 600-700 вата.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Е така се прави:
    20201115_152555.jpg

В соца с парното (ТЕЦ) било така, на отворен прозорец. Мъка, мъка....

- - - - - - - - - -

.....
    Screenshot_20201115-161720_e-Control.jpg

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Цитат Първоначално публикувано от gosho167 Виж публикацията
    Ясно. Много бързо ми затопля стаята и за това е така явно.Друго обяснение не мога да си дам.Просто като колегите писаха за тяхните разходи в сходни момещения за 35-цата си помислих да не е дефектна нещо моята и за тва взех да меря ,да наблюдавам и да отчитам. та да не се излагам в сервиза.От вашите коментари разбирам ,че машината не е дефектна , а прости си върши работата и до доволно добре при това.Като се имат предвид условията разбира се.Искренно съм Ви благодарен за полезните съвети и отделеното време.Сета се чудя като раднат температурите дали по бавно ще затопля и по този начин да работи повече и да не влиза толкова често в офф .И съответно да му падне минимуна.Възможно ли е?
    Щом машината изключва и след работа около минимума, значи топлозагубите са по-малки от минималното й топлоотдаване. Като застудее и топлозагубите нарастнат, тогава вероятността да работи без да изключва е много по-голяма.
    Genadi80 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Мислех да си взема ватметър и аз, ама като гледам води само до филмиране и робуване на машината. Затова - изобщо даже и не искам да знам колко харчи, докато топли и ми е кеф.
    rosswen одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Няма само колегите да се филмират, вземи си и ти един.
    На мен ми е интересно колко ток ми харчи Хаиера.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не ги слушай, не си вкарвай таралеж в гащите.Ще започнат да те карат да спиш до машината, много са капризни.Сега като им кажа, че едно 12 KPCA работи перфектно и тихо като инвертор в 20+ квадрата вилно помещение при настройка 22 и външна +10 и повече, без да изключи цял ден, стой та само гледай.
    bobivg и rosswen харесват това.

16. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

На +10 ще работи, ама под нулата ще се счупи от дефрост. Така че му се радвай докато е +10.
    Genadi80 одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    Мислех да си взема ватметър и аз, ама като гледам води само до филмиране и робуване на машината. Затова - изобщо даже и не искам да знам колко харчи, докато топли и ми е кеф.
    Правилно решение.

18. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

С ватметър е по-весело във форума.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 90 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++
    От boiski във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 375
    Последно: 30-08-21, 09:17
  2. Разлика между Mitsubishi-heavy-srk20zsx-s и Mitsubishi-heavy-srk20zsx-w
    От Joro1986 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-19, 14:23
  3. Мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZJ-S
    От bamzess във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 72
    Последно: 30-04-17, 18:14
  4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе