Я пак анализирай.Как при -3 работи при -6 не иска,а ти ще променяш стойноста на термистора на вътрешното тяло
Я пак анализирай.Как при -3 работи при -6 не иска,а ти ще променяш стойноста на термистора на вътрешното тяло
Сваляш предния капак.Датчика се намира в крайната дясна част на питата и е закрепен в медна втулка на една от тръбите.Няма как да не го видиш.Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Изваждаш го и леко го нагрей примерно със запалка(при включен клим. естествено).След около секунда две вентилатора ще завърти.Можеш да го мерниш с уреда и да кажеш с каква стойност е при около 20*.
Аз все си мисля,че вентилатора не завърта поради това че питата не може да се загрее до определената тепература.
Да : топлия старт се управлява от него. А аз имам проблеми с топлия старт ( духа само при много топла пита )Първоначално публикувано от badr
Че за какво беше това тази полемика за нагревател на външната питаПървоначално публикувано от alexi_dobrev
(то такова е и заглавието на темата)... Нищо, климатика ти е пред очите- ти по- добре знаеш. Дерзай и пиши!
Добре щом така си решил.Можеш да сложиш потенциометър(по добре многооборотен тример) паралелно на термистора със съпротивление 10 пъти по-голямо от номинала на термистора.Първоначално публикувано от alexi_dobrev
edit//Не забравяй че каквото и да модифицираш гаранцията отпада
Идеята да се сложи външен нагревател е само един от начините да се реши проблема на климатика ми. Други начини са : смяна на фреона и модифициране на датчика.Първоначално публикувано от llll
Токущо го разглобих и с изненада открих че има само един термодатчик който е монтиран директно на топлообменника от дясно но не в началото (топлата тръба) а в средата. При стайна температура е около 16кОм ( намалява при загряване ~ 15 кОм / 36 градуса ).
Смятам сложа паралелно 1МОм тример и да пробвам : очаква се утре и в други ден да има температури под -6
Това ще да е датчика за стайната температура...С него можеш да излъжеш компресора
8:00, -5 градуса. Излъгах датчика, но температурата с която духа климатика е 35-38 градуса. На по-студено ще е по-зле.
Започвам да планирам монтиране на външен нагревател. Замислям се и над идеята на Taz за калориферче което да помага на вътрешното тяло в по-студени дни.
Помисли за някой стар сушоар , преди време имаше едни около киловат с голяма гърловина.Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Но трябва да се помисли и за автоматика . Може би дето badr казваше да се исползва температурен датчик от хладилник през реле
Струва ми се че ще стане.
Това е снимка на датчика : сложен е на странно място - нито на топлата, нито на студената част, по скоро на средата.
![]()
Това си е датчика за температурата на входа на питата (това на второто коляно отдолу нагоре?). Но имаш и един празен куплунг на платката?!
ако спира напълно шунтирай датчика той е единственото разумнонещо във външното тяло, откачи кабела към вуншното тяло и сложи резистор на негово място или просто добави някой 200-500 ома последователно на датчика. Описал съм го по-подробно в големия форум, аре успех :Super:Първоначално публикувано от alexi_dobrev
кое точно е датчика и аз имам такъв климатик, но на тази снимка ако има датчик то той отчита вътрешната температура*Първоначално публикувано от alexi_dobrev
аха сега прочетох по нагоре ясно, и на мен ми направи впечатление че при студено време времето от включването на компресора до пускането на вентилатора е по голямо и се подразних щото мислех че се помотава без основание. Таке де Смсунга ми няма такива екстри като датчик на питата и винаги вентилатора се пуска около 10 секунди след компресора
Абе определено PW9DKE не е най добрия климатик но ми олеква мисълта че оня мини варианта YWDKE май е по зле.
Нищо му няма на климатика
опитай да го оставиш включен постоянно на по-ниска зададена температура и предполагам ще забележиш, че си бачка и на по-ниско от -6, та и -11 и 12 и т.н.
Днеска беше доста студено през нощта и зададох вместо 20, 22С и си беше ок.
Моя е 12-ка, но невярвам да имат чак такав разлика.
Така ще да е. Но на мен все ми е студено и си го слагам на 24 и ми се ще да топли като инвертора 12-ка в хола.Първоначално публикувано от alexb
Ще пробвам идеята с по-ниска температура и ще пиша за резултатите.