Страница 17 от 35 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 522
Like Tree25Одобрявам

Климатици Sharp

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Климатици Sharp

Отново за Sharp ay-t22sx.... включвам се за споделяне относно машината и въпрос,който ненамирам логично обяснение...Шарпа едва ли не наподобява работата на конвенционалка -започва със силен старт..зададени 24 оC,в стаята 18,клапите на автоматичен,вентилатор на автоматичен,стая 10м2.Сценария е следния-силен старт,работи около 10 мин . и изключва,последва шум на фреон по тръбите-тръбен път около 3,5м.след около 2-3мин.пак старт-достига след известно време температурата,намаля вентилатора,но недостатъчно за да бъде сравнително тих и работата остава отново в цикала-спира -мисли 2-3 мин ,тръгва пак да духа силно топло,вместо да намали топлата струя,навън е 7 оC стая с изолации ,троен пакет ...и т.н.,демек няма рязки загуби на t.Другите ми климатици след достигане на температурата си въртят въздуха,дори и външното да е спряло.Някакви идеи?

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Mи не е много нормално-това е върхов модел за 2006г.,като има минимум на отдаване 0,5kw. и минимална консумация от 100w.Пробва ли от настройките,а на студено как се държеше-пак ли така с форсирано тръгване,и имаше ли шум от фреон не само по тръбите,а и все едно се пълни вътрешното тяло с вода?Ма най добре да си викаш сервиза,да го погледнат.

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Пробвай с преместване датчика за стайна температура на друго място.

5. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Ей сега ставам 6,30 ч.е ,навън е 2 оC,климатика продължава да работи както по-горе описаното,при последното спиране което чух се държеше все едно прави дефрост,а няма нищо по питата,няма мъгла,чух рязко издухване навън и специфичното звънене на вътрешната пита от дефроста...започва тихо около 10 сек. и отново духа по-силно.,пак работи 10-ина минути ,пак спира,пак фреона се чува по тръбита.
    На студено когато работеше , вентилатора му беше на минимум -много силен,въобще не ми допада работата му,тогава неспираше като сега ,даже показа,завидна консумация... ама идва ми такъв шут да му забия....
    Снощи и аз си помислих да не се бърка нещо от датчика вътре,ама как да му гопреместя,да не би да контактува с дистанционното като при Sanyo..?Прбвал съм дистанционното да е срещу него и горе и долу...тц...все тая е...

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Не съм много сигурен но твоят модел климатик май няма датчик за температура в дистанционното управление, който да изпраща сигнал към вътрешното тяло. Дистанционното ти има ли отвори през които да влиза въздух за да може ако има датчик да следи температурата.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Така като чета има софт проблем. То и да търсиш сервиза ще бъде оправдание че така си работи и няма проблем.

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Няма температурен датчик в дистанционното,а и да ти прави сега дефрост в тази малка стая-по добре не пипай нищо,а си викай сервиза,но като че ли вентилацията на шарповете не е от най нежните.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Само аз ли си мисля, че нищо му няма и че Шарповете така работят
    Първа зима ли ти е с този?

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя модел има ли ТРВ ?

12. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

От късното лято го имам шарпа,но не е нормално да спира толкова често ,дори и турбината спира и невърти въздуха само ,ами пак започва да духа топло,а какво значи съкращението ТРВ?

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от green
    а какво значи съкращението ТРВ?
    Термо Регулиращ Винтил.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не може да няма ТРВ.

16. Тук е от
    Mar 2012

Здравейте, може ли някой да каже нещо за климатик sharp XPC 9HR, предлагат се от Актон Електронис, от там казват, че е по- старичък модел, затова цената му е 999 лв. Помагайте, ако някой може да даде мнения. Виждам, че има модел и XP 09HR за 1399 лв, какви са разликите между двата модела?

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ето моето мнение

18. Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от yovka72
    Здравейте, може ли някой да каже нещо за климатик sharp XPC 9HR, предлагат се от Актон Електронис, от там казват, че е по- старичък модел, затова цената му е 999 лв. Помагайте, ако някой може да даде мнения. Виждам, че има модел и XP 09HR за 1399 лв, какви са разликите между двата модела?
    нямат никаква разлика просто някой не е изписал пълната номенклатура. Климатикът е читав , ще останеш доволен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 35 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 28-11-12, 18:23
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе