Страница 20 от 71 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Re:TOSHIBA DAISEIKAI V

Мерси за информацията. Искам да питам още нещо, единия ми климатик се държи по-странно, дали това не е т.нар. он-офф режим. Климатика е в 14м2 стая, оставил съм го на 20 градуса денонощно, сега като се прибрах термометъра показваше 21.6, вътрешното тяло по едно време спира да работи, но не се чува това пуфкане и звънтене като при дефрост, след няколко минути започва леко да духа доста хладен въздух за около минута, след това вътрешното тяло пак спира и след още няколко минути почва нормано да подухва леко топло.

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Да, минал е в on/off режим.
    stanislav77 одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Dwrbudr, разбрали се окончателно откъде идва виенето?

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

От турбината е, само съм уведомил фирмата, но ще го правим по-нататък защото ще отсъствам от страната. Засега виенето не се е усилило много, на sleep режим се изтрайва вечер иначе трябва да имаш доста здрав сън.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328686820[/time]_________________________________________________

Днес имаше доста кофти токов удар при който климатиците се шашнаха и известно време мислех, че са изгорели и двата. Сутринта тъкмо ставам и чух двата протектора на СОНО за бяла техника на хладилника и пералнята взеха да писукат и спряха подаването на напрежение за 3 мин. Телевизора пак е с протектор на СОНО и явно си беше свършил работата, защото ТВ-то не се рестартира. Обаче тръбния път на климатиците е вкопан и там нямам протектори. Имам само 16А ключове, с които мога да ги изключвам без да се налага да пипам бушона.

Друг път като е имало токов удар и лампичката на вътрешното тяло мига, но този път НЕ мигаше и турбините и на двата климатика не работеха изобщо, подвижния панел си беше отворен сякаш нищо не е имало. Цяла нощ бяха стояли на 21 градуса, вдигнах от дистанционното на 24, но никакъв ефект. Изключих ги от дистанционното и после и от захранването и след 5 мин ги пуснах. Странното е, че климатика в хола почна да духа топло чак след 5 мин (което е нормално), но този в спалнята още като отвори подвижния панел и почна да духа.

По принцип след такива токови удари каква е най-удачната процедура?

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

След малка италианска пауза се радвам ,че се прибрах за най-лютите студове хехе,малко изпуснах -20 -те ама -16 -17 закачих.

Та домашният звер се справя с тез температури като на шега. 17 дни ме нямаше точно по студовете. Тоест на 10 си бях в нас. Та в хола 4 пингвина играеха белот и се кефеха на 9 те градуса вътре.

Пуснах Тошибката ... за около 10 часа вдигна температурата до 16 градуса. Първите няколко часа бях сложил 20 на дистационното.После 21 и вентилатор на 3 .Дори и нощес го оставихме на 3.В холо-трапезарията вече е 21+,към 22 е ама не се много разбира от термометъра,интериора се поогря .Инак дефроства сравнително рядко каква е тая влага на -10 -13 не разбирам ама яно факт.Вчера денем -13 нощес май -14 е било. Днес е на 22 и вентилатор 2 . Така съм го оставил и в момента ,вътре определено е топло.
    Свалям шапка и на Тошиба и на всичко помогнали в избора.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Symptom
    След малка италианска пауза се радвам ,че се прибрах за най-лютите студове хехе,малко изпуснах -20 -те ама -16 -17 закачих.

Та домашният звер се справя с тез температури като на шега. 17 дни ме нямаше точно по студовете. Тоест на 10 си бях в нас. Та в хола 4 пингвина играеха белот и се кефеха на 9 те градуса вътре.

Пуснах Тошибката ... за около 10 часа вдигна температурата до 16 градуса. Първите няколко часа бях сложил 20 на дистационното.После 21 и вентилатор на 3 .Дори и нощес го оставихме на 3.В холо-трапезарията вече е 21+,към 22 е ама не се много разбира от термометъра,интериора се поогря .Инак дефроства сравнително рядко каква е тая влага на -10 -13 не разбирам ама яно факт.Вчера денем -13 нощес май -14 е било. Днес е на 22 и вентилатор 2 . Така съм го оставил и в момента ,вътре определено е топло.
    Свалям шапка и на Тошиба и на всичко помогнали в избора.

За 10 часа 7 градуса... Много ги щадите тия машини. Дайте по-смело, това е качествена техника

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2008

E па щадиме ги Да ни слушкат по дълго време, полека Като гледам комшийските машини да му се доплаче на човек. 2 Тошиби сложени на калкан откъм снеговете и ветровете..такава икономя дават че нямам думи.Необслужваеми са. На отсрещната къща едни хитачи-та .. фуражомелки ли са климатици ли са..

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

.. Е, и какво от това?На калкан,под калкан...Сигурно го топлят човека,пък ти не гледай климатиците на съседите, а виж нещо младичко дали има,я щерка ,я кака, я някоя засукана бълдъза....Пък и на бабата може да се обърне внимание,ако си струва!......

11. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

12. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от slovaka
    .. Е, и какво от това?На калкан,под калкан...Сигурно го топлят човека,пък ти не гледай климатиците на съседите, а виж нещо младичко дали има,я щерка ,я кака, я някоя засукана бълдъза....Пък и на бабата може да се обърне внимание,ако си струва!......
    там е истината , какво му трябва на човек , две твърди цици и червено вино....

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Хахаха накъде отива темата ,ама майтап да става ,току виж на промоция евтина мидеа + гореща кака= Тошиба за 3000 лв.. що ли м исе струва че Тошибата ще епо икономична.. но пък онач топлина.... айде сега размисли.. верно ще ги снимам утре тез на калкана.

Цици може и не твърди,ама кръгли и размер за 2 педи... нека лошо е

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Бърза сметка на коляно.. от пускането на 11 ноември с все експерименти,мъгли тука големите студове с малак пропуск.. 900 kw минали през електромера ,кто пари не съм отчитал кое е нощно и кое дневно. Доволен съм, било ни е топло и комфортно. Газаджии,парнаджиии... ги каним на кафенце в отопления хол на чист планински йонизиран въздух. За справка на новите четящи машината е 16 ка Daisekai 5 , квадратурата 35+ м2.

16. Тук е от
    Mar 2011

17. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от Symptom
    Колеги, в последните дни се зачетох за тия машинки, най вече и в чуждестранните форуми и почти не се коментира как работят при много низки температури, под -20* например. Обикновено се споменават впечатления около -15*. Тук няколко човека имат този климатик и само Symptom е дал впечатление. Останалите имат ли такова? Любопитно ми е под -20* работи ли или само духа?
    Иначе оплакванията са най много от шум във вътрешното тяло от турбината и проблеми с вдигащият се панел. За успокоение се оказало че има случаи в които някои дори изключвали механизма за повдигане на панела което по никакъв начин не оказвало влияние на работата на машинката.

Дайте Вашите впечатления от работата при много низки температури.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Мога за споделя за ІІІ серия.При -20, -22 градуса работи без никакви проблеми.През 2010 и 2011 година имаше такива температури в Ямбол.В стая около 17 квадрата, стандартна височина си поддържа 22 градуса без никакъв зор.Съвсем леко увеличава дебита на турбината.Въздуха от машината е топъл.Не знам консумацията при тези температури, тогава нямах уредче.Иначе тази година максималната консумация, с която поддържа 22 градуса вътре при -12,-15 вън се въртеше около 400 вата.Дефрости в студа изобщо нямаше.Все пак всичко зависи и от помещението, в което е монтирана машината.
    Иначе не е чудно, че при температури под -20 машината е по-шумна, особено при по-голямо помещение.Нагоре имат малко по-други виждания при оразмеряването на машините и ги слагат в доста големи помещения, като турбините работят близо до максималните обороти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 71 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе