На HiPower никоя машина не работи повече от 15-20 мин. Това не означава че не може да работи на по-малко мощност? Аз пак питам, ако на 22 е студено, защо не работи на 24 или 25? Вкъщи например работи на 23. Ако целта е да топли, но да не харчи ток няма как да стане, особено с огромни топлозагуби.
да си изкажа мнението за 2месеца работа на 13пета серия.Единствения минус ако мога така да кажа е че при ауто вентилатор не подържа точно температурата-все пак е във 18кв.стая.Като отворя вратата да отоплявам и спалнята 12кв.сякаш работи малко по-добре .На втора и трета степен на вентилатора ми се струва че подържа по-добре заданието.Досега не е дефроствал или обледявал нито веднъж.Засега това се сещам.Като застудее още ще го видя как е.
На много хора им трябва много време да раззберат, че когато на 22гр. не ти е топло, трябва да си пуснеш климатика на 25-26гр., турбината на Ауто и тогава нещата са ОК! Пробвайте бре хора стига само писахте! Толкова ли е сложно и логика има даже!
бах аз лятото го държа на 24 ,зимата с пуловера да го държа на 25 ?! ако говорим за панасоник мога да се съглася инак не ..
На мен фаворити са ми ония с LGC-то, дето го държели на 30* и се завивали с дебелия юрган.
Пуловери? К'ви пуловери?! Свикнали сме по тениска, а децата с тънка блузка по дълго ръкавче. Тези климатици са проектирани да Ви стоплят без да се натрапват и ако не успяват работейки тихо и незабележимо то:
- наблегнете на изолацията или вдигнете градусите от дистанционното
- усилете вентилацията принудително и кажете здравей на ветровете
- сложете си газово котле и радиатори, платете 1-2 сметки и пак заповядайте да обсъдим някой недотам малоумен климатизатор
Напоследък се чудя, какъв форум е това - за климатици или за модните тенденции сезон есен-зима 2014???
Пичове едната ми клима май скоро ще пие кафе. И то тази дето е в спалнята и е 2 пъти по-малко гърчена от тая в хола. От 2 седмици седи на 21 градуса, само преди лягане за 2-3 часа я пускам на 22. Снощи обаче към 3 се събудих от някакво бучене. Външното тяло яко се набира за 2-3 секунди и се чува бууууууууу и направо тресе стената. Звукът се предава по тръбите и чак се чува звънтене и от вътрешното тяло. Спира за 10 сек и пак яко се набира на макс и това се повтаря нон-стоп. Намалях и увеличавах градусите - файда няма. Накрая го спрях щото не се трае. Сутринта като станах го пуснах на 23, не бучеше.
По принцип тая клима работи по-различно от другата ми в хола, имат 1 година разлика не знам в софтуера еднакви ли са.
Пример - двете клими не са работили цял ден и са изключени от тока. Пускам ги заедно, тази в хола само отваря клапата, но не духа 2-3 мин, а тая в спалнята с отварянето веднага турбината духа за около 30сек, после спира за около минута и пак тръгва.
Друго което е, че турбината на вътрешното тяло на този в спалнята много често спира за секунди и пак тръгва, понякога за 2-3сек, понякога за 10 и повече.
До лятото има гаранция, скоро ще се чуе... но все пак някакви идеи що така се набира на умряло?
Тапите съм ги махнал преди месец, външното е чисто като момина сълза
Оставил съм го да бачка на 21, дано като се прибера да мърда още.
Още малко впечатления .Тази сутрин направи първия дефрост.За сега мога да кажа с ръка на сърцето че такъв перфектен дефрост за около 5мин.не съм виждал.Изведнъж от бял стана черен.Наистина в това отношение е перфектен
Нормално, ТОШИБА иман един от най-добрите алгоритми за дефрост.Загрява питата до +8 градуса и то го прави качествено.
Този пост е редактиран от edi1; 12-12-13 в 09:46.