Кажете колко килограма фреон трябва да има в системата. И на какви цени върви,защото и там гледам от 20 до 100 кинта. Просто искам да съм подготвен какво ме очаква.... Мога ли да търся някаква компенсация от фирмата извършила монтажа? Минали са 2 години и 4 месеца.
По сервизно 1,05кг. На външното тяло също го пише.
Нали е в гаранция, защо ще плащаш ремонта.
- - - - - - - - - -
Да не са ръчкали нещо при някоя профилактика и от тогава да се е получил някакъв пропуск. (ако изобщо има намалял фреон)
Аз бих си купил сам фреона, защото има много фалшив. Кило и 50 грама е. Не се налива като бензин, трябва да се провери дали и откъде е изтекъл. Гаранцията е 3 години, но ти препоръчвам да си купиш сам две бутилки за еднократна употреба по кило фреон и ако се наложи да се презарежда, да ползваш едната. ВИКНИ ТЕХНИК.
Много благодаря за отговорите. Нямам никакво намерение да правя нещо сам. От много работи разбирам, но от това не. Нямам нито време нито желание да човъркам. Разбира се,че ще извикам техник. Първо от Ахи- Кериър, да видим те какво ще кажат. И ако има проблем, ще правя това което кажат. Съмнявам се те да почнат да ми проверяват тръбния път. Надявам се да не е фреон, защото търсенето на теча ще е тегаво.
Гаранцията не отпада ли при калпав монтаж ? Т.е ако фреона е изтекъл от некоректен монтаж на тръбния път, Кериър не виждам как ще носят вина за това.
Надявам се,че Ахи си продават читав фреон,който е за техните машини
Пак благодаря на всички за мненията и коментарите
Само се надявам да не си купиш амперклещи и две бутилки фреон, заради гаранционен климатик. Въпреки съветите на "капацитетите", не си давай нахалост парите-те няма да ти ги върнат.
Този пост е редактиран от SPSt; 27-01-18 в 10:22.
Пиша, за да споделя от личен опит. Проблеми със зависването може да има и от непочистени въздушни филтри. В началото на миналата зима климатика имаше подобни симптоми, повишена консумация, изключвания при 200-300 W, филтрите не бяха почиствани от пролетта и се бяха позадръстили. След почистване си заработи като нов, консумацията падна. Чистете си филтрите всеки месец !
Притежавам машината от 2 година и половина, върши работа за това, за което съм я взел. 10-ка в 20 квадрата с постоянно отворена врата към коридор 4 м2, а в коридора съм отворил и вратата към спалнята. Държа климата на 23-24 градуса постоянно включена и нямам други отоплителни уреди. Има 4-5 градуса разлика между спалнята и хола, където е климата. Жилището е в нова кооперация с външна изолация. Миналата зима климатика имаше разход за отопление около 1550 kWh, което ще рече около 260-270 лв. В момента в София е минус 11, а моментната консумация е между 490-530 W, което май е близко до номинала, когато почнах да пиша беше 530, сега грейна слънце и е 497. Машината работи на Auto.
А тук влезнах, за да видя за разни шумове, отваряне затваряне на клапи, но в крайна сметка няма да пипам нищо, не е нещо което да намирам за необичайно или нередно.
А при отрицателни температури под 0 градуса , ако се намалят градусите до колко вата може да работи на минимум, без да изключва, и ако имаш повече инфо за минимума да споделиш.
Да се отчета и аз.
Днес нещо ми е скучно и реших да разглобя Тошко за лека профилактика.
Разглобих го свалих пласмасите и плазмата ( тя черна като негърче)
Измих топлообменника с обезмаслител .Не беше мръсен, единствено където е "рибената кост" беше почернял.
След измиване на топлообменника и плазмата го сглобих.
Турбината има наченки на прахоляк ,но не ми се занимаваше и ще е напролет пълно чистене.
Сега имам работеща плазма ! Пак започна да съска .
От личен опит това е за 2-3 седмици и после пак трябва да се прави същото.
Това е голям недостатък! Някаква идея как да се оправи това ?
п.п.
Като истински "майстор" изпуснах едно болтче от горния край и сега си стои там до топлообменника
Напролет ще го изкарам.![]()
Този пост е редактиран от avenger; 27-01-18 в 20:32.
Не съм пробвал за отрицателните температури да проверявам до колко пада. Когато го взех зяпах повече ватметъра. Есенно време на 23 градуса или 22 работеше най-близко до минимума, температури над нулата, по памет някъде 150-200 W постоянно, виждал съм да пада и под 100 W 2-3 пъти.
Съгласен съм, че почистването на плазмата е проблем, а се налага често. При мен два-три месеца съска лятото(от май го имам) и на есен спря. На пролет мисля и аз да се пробвам, за сега събирам смелост![]()
То май по-добре отделно да си вземе йонизатор човек, ако пък толкова иска?
Sent from my iPhone using Tapatalk