Аз затова го и написах в тази тема. Кое Фуджи имаш в предвид?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз затова го и написах в тази тема. Кое Фуджи имаш в предвид?
На III серия ДАЙСЕЙКАЙ също е касета и се сваля лесно.
Зная, пак повтарям, точно за това попитах кое Фуджитсу. Защото знам, че актуалните модели нямат активна йонизация.
Това производителите го пазят за топ клас.
Нокрията има.
Дайсекай има
Електрика ФХ има
Уруру и ФТХМ също
Панасоник етерия и онзи хеатчарж също
Когато търсих най-ниска цена и добри параметри за 9 ка с йонизатор имаше Етерията .
Затова я взех.
Сега като се замисля от новите модели МХИ дори топ модела няма плазма.
Така ли е ?
Това с турналина е като филтърчетата.
Приятелски съвет ако живееш на прашно място пробвай с един пречиствател .
Ще разбереш защо толкова държа на плазма или йонизатора.
Именно затова йонизатори и тем-подобни пречистватели не са ми били приоритет. Живея в градче, с население около 5 хил. души. Въздухът тук е по-чист от този на Витоша. Ако ми е било приоритет, за парите, които съм дал за МХИ-то - избор на машини с йонизатори бол. [emoji485]
Абе и 5хил. стигат. Наскоро минах през едно село с 200~300 къщи. Като доближавах с колата си изглеждаше като гъста мъгла , но влизайки се оказа ужасен смог — смрад на въглища.Чак спрях да се уверя. Просто нямаше никакъв вятър. В селото има само 2 цигански къщи. Та....късметлия си.
Тук и разположението е такова, че трудно ще се задържи нещо. Хълмисто е. Плюс това, около нас повечето хора се топлят на ток. Ако тук въздухът е мръсен, то не знам къде не е. Както и да е, стига офф-топик.
Имам следния въпрос. След източване на фреона за мерене като количество, и междувременно надуване на тръбния път с азот за проверка на течове, предполагам се налага отново вакумиране на тръбния път ?
Изобщо споделете за какво да следя при тези манипулации.
Да естествено, че се налага и освен тръбния път се вакуумира и вътрешното тяло по принцип, а при такъв ремонт и външното също. Затова поне 20-30мин с двустъпална помпа трябва и след това се пълнят от бутилката, сложена на везна, обърната надолу с точното количество, като самия вакуум го дърпа само се отварят крановете на маркучите колкото трябва. По принцип техниците трябва да знаят какво правят![]()
Този пост е редактиран от mystikalrs; 30-01-18 в 17:47.