Много добре знаеш за какво става въпрос.Да не зачекваме ненужни полемики.
Поздрави и на тебе.
Всичко е точно.![]()
Много добре знаеш за какво става въпрос.Да не зачекваме ненужни полемики.
Поздрави и на тебе.
Всичко е точно.![]()
Не сте прочели добре постовете на marqn, при него Тошибата не работи непрекъснато, когато го няма климатика е изключен. Не работи като на повечето от вас нон стоп през цялото време. Отделно минимума няма да си го види, защото не си е закупил устройство за измерване на мощността, и отделно защото си играе доста с дистанционното, но машината си е негова и може да си прави каквото иска с нея - казвам това защото се познаваме))) .
ПС. Аз мога да си меря консумацията и мога да потвърдя, че съм виждал машината да работи под 100 W няколко пъти. Преди седмица в топлите дни си работеше през деня с около 150-160 W, но при зададени 23-24 градуса и на AUTO в помещение 20 кв.м с отворена врата към коридор и спалня. От октомври досега, като разделя броя часове през които е работил на консумираната ел. енергия ми се получават средно около 260 W на час. Миналата зима беше доста по-студена и беше около 350 W на час.
А забелязал ли си минимума покачва ли се при температури под 0 градуса. Някои твърдят че може да работи под 200 вата и отрицателни външни температури.
По скоро друго трябва да се направи. Нека си е заданието 23градуса, включва се допълнителен отоплителен уред, примерно малко радиаторче 500-700W. Да се имитира помещение с по-малки топлозагуби. То минимум на климатика 100W при задание 18градуса.......много много не ги вълнува потребителите.![]()
Здравейте. Имам проблем с светлините на вътрешното тяло, когато променям градусите или каквото и да е било светят за няколко секунди и после се скриват. Когато работи климатика не свети нищо . Daisekai 8 .Дали е някаква опция за скриване, рових се в инструкциите не пише нищо или поне до колкото разбирам английски не разбрах. Може ли някой да помогне ?
Да питам.Тошибката работи от около час и е залепила горе и долу .
По средата е чиста .Това проблем ли е?
Работи само вечер за 2 часа докато се къпе бебето на 24-25 градуса.
Етерииката до него като почне да хваща скреж е равномерно навсякъде .
Интересно, т.е. си прави собствени филтри? Или купи готови такива.
Мислях, че идеята на пластмасовите е да създаде електростатичност на праха от вида пластмасата и да полепва по тях праха - филтрите на панасоник са доста добри - но и така не можах да намеря от къде да си купя, за да ги подменя на тошибата, че нейните не събират и половината прах от тези на панасоника.
И dodo така казваше за електростатичност, но тази теория не сработва. Един потребител си беше правил от платно за ситопечат от микроасу май го беше взимал, не знам какъв е бил ефекта.
@DarkSide,
Точно така е, както пишеш. Но оригиналните са 800um, което е много. Освен това, нишката е 0,3 mm. Купих мрежа неръждавейка, с нишка само 0,1 mm и едрина 370 um, което не затруднява засмукването. Засега ефектът е много добър, но се изисква задължително ежеседмично почистване.
@milanov, теорията си работи.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Здравйте на всички, след много четене реших да се допитам до експертното ви мнение. Решил съм да купвам климатик за стая 20 кв.м. с височина 2,65 м. Имам климатик Дайсекай 5 в една от спалните и съм много доволен, не съм заблязал никави проблеми след 5-6 години работа. Бях се насочил към Дайсекай 8,10-ка, но след всичко прочетено тук взех да се отказвам. Моля за съвет каква марка климатик да купя до 2500 лв., като желатело е да е А+++ на охлаждане и отопление и да има подобни параметри като Тошибата. Апартамента е в кооперация с външна изолация и хубава дограма в гр.Пловдив. Благодря предвартелно!
В този бюджет, това е оптималният вариант за машина от такъв клас. Ще добавя и 25ZSX.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
При мен специално, дайсейкай 8 работи по-добре от дайсейкай 5. Петицата ми се успива в по-топло или слънчево време.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk