Докато не се хване да ги осъди някой ( както Форд ги осъдиха в щатите за безумно ниския и нереален разход на мотора 1.0 екобуст ,и след като си платиха милионите вече не го предлагат на техния пазар ) ще си правят каквото си искат ..
Докато не се хване да ги осъди някой ( както Форд ги осъдиха в щатите за безумно ниския и нереален разход на мотора 1.0 екобуст ,и след като си платиха милионите вече не го предлагат на техния пазар ) ще си правят каквото си искат ..
Hitachi и panasonic Неси променят минимума, Панасоник а каквото са написали е това даже и на -13 може да работи на 180 вата колкото му и пише в данните. Това с покачването е голяма глупост, ако имаш добра изолация загубите не стават толкова големи , и ще работи он оф постоянно.
За един глупост, за друг не. Честно казано, вкъщи са идвали 2-ма 3-ма човека, докато машината ми е работила около минимума си (който го дават 180W) и макар, че работи на най-ниска степен на турбината (струята е горе-долу колкото е в режим следене), казват че усещат хладна струя. Не разбират нищо от климатична техника, минимуми не ги интересуват и в тази ситуация на тях не им е комфортно. Честно казано, когато влезна и съм се намръзнал, а помещението ми примерно с малки загуби и минимума не се покачва, тази хладнина няма да ми се понрави. Така че, покачването на минимума има резон.
То вероятно на 90% от климатиците и КОП не отговаря ,но нямаме лесен начин да го мерим ..
Не знам Дайсекая колко точно си променя минимума, понеже няма как на -13 да му задам 20 градуса и да умра от студ. Моите наблюдения са при 23-24 градуса. Сега като се сетя единствено първата есен съм го пускал на 22 градуса октомври. През по-голямата част от зимния сезон работи в диапазон между 200-350 W без да влиза в он офф режим, като гледам параметрите на другите климатици с 2-3 пъти по-висок минимум, примерно колебаех се преди 3 г. между Дайсекая и FH 25, си представям как щеше да работи он офф постоянно. Иначе предполагам за студените дни и FH щеше да ми върши работа.
За мен е глупост (от гледна точка на потребител) да се втелясвам в минимуми при -13, при мен Дайсекая при -10-13 работи около номинала при 23-24 градуса (500-600 W). Дори и при миналогодишните рекордни минусови температури от над -20 в София си работеше и продължаваше да топли, макар и с доста по-висока консумация естествено.
Лека подсказка от мен .
300 вата консумация дали не са над 1.2 киловата отдадена мощност.
Имам и дайсекай и ФХ и фх според мен е много по-комфортен .
Онн-оффф не е проблем .Дори напротив няма студена струя .
Важното е да го прави незабележимо , а ФХ го прави!
И моята осмица работи точно така, с тези мощности. При другите ми машини, при -13°С и надолу трябва да им вдигам температурата от дистанционните, за да поддържат 21 - 22°С в стаите. Включително и при дайсейкай 5.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Може да е леко оффтопик, но моята машина (не е Дайсейкай), също си покачва минимума, при това няколко пъти, но въпреки това он/офф няма (с малки изключения при външни между +1 и +4). Така че, проблем - йок! Може да има някакъв проблем в малки помещения, но така или иначе, машината (моята) не е предназначена за такива.
ОФФ
На моят приятел след "изолацията" хевито било станало инвертор. Догодина като си изкарал сензора в коридора щял да стане суперинвертор.
Нямам FH, първоначално се бях спрял на него - в колко квадрата са Дайсекая и FH, ако не е тайна, и дали работят постоянно ? Аз имам по-голяма спалня и се чудех дали да не бодна и там една клима.
- - - - - - - - - -
При мен он оффа е при +10 нагоре и слънце, което огрява помещението - иначе не. (Дайсекай 8 10-ка).
Този пост е редактиран от Юлиян Димитров; 29-03-18 в 15:36.
Дайсекай 8 е в 29-30 кв + спалня 15 кв .
Климатика е 16ка ( както казват някой съфорумци бил съм го боднал в кенефа затова не ми харесва....)
Тялото е точно срещу вратата на спялнята и я отоплявам успешно.
ФХ е в спалня 20кв в къща с 2 външни стени и студен под и таван . 3тата стена е на стълбището ,което си е по-студено .
П.П,
на цената на един ФХ мога да ти да моя Дайсекай с кеф !
Ако не ще го местя така или иначе
FH имаш късмет че горе долу като топлозагуби му покриваш минимума ( който е 1200 вата топлоотдаване ) инак ще видиш колко е комфортен .. при всеки он-офф вдига клапите ( това са 4 моторчета ,чуват се от съседната стая ) + пукания и шуртене на фреон
На FH моторчетата са безшумни сравнено с Daieseikai. Ако спиш в климатика цъкваш на дистанционното клапи максимално нагоре после с ръка си ги наместваш както ти е кеф.
Шуртене при FH няма, както и екстрата форсиране на вентилатор на всеки ON (поне при дайсейкай 6 я имаше тая "екстра")
Но на пук на ниския обявен минимум, дайсейкая изключва на 250W, както и FH.