Страница 122 от 169 ПърваПърва ... 72112120121122123124132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,816 до 1,830 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Стига глупости !
    Този Дайсекай 8 е “ супер “ машина.
    Шуми фреон ,пуфти , шумни клапи , заспиване .
    Винаги помещенията са виновни ( били малки , били големи , имало мебели)
    Що за глупости .
    Трябва да си избираме жилището спрямо климите или обратното ?!
    Додо в 30 кв плюс 15 кв спалня що не работи адекватно ?
    И аз съм в пъти по-доволен от Панасоника ( не казвам че е перфектен )за 1300 лв отколкото тоя паметник за 2800 лв.
    Тошибата е с много недостатъци и не си струва парите!!
    Това с успиването се отричаше до последно от спецовете !
    Вярно е , че спецовете монтират и разбират технически машините .
    НО ние потребителите живеем с машините и си мисля ,че имаме повече впечатления от работата като комфорт и топлене
    Не вярвам да има някои от спецовете с всички модели и марки вкъщи

п.п.
    моя дайсекай май ще го замена с едно електриче ФХ пък нека ми е гадно
    надявам се и този ми пост не се затрие
    Alexi, djsmiley, zxc0 и 3 други харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Додо само дето ако сложиш 10ката в 30 квадрата ще клекне още при -5 това си е машина за малки помещения ,с претенции за висок клас но е нечитава това е истината и не е добре да се замазва .
    djsmiley, milanov и Rafailiev харесват това.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Така се рекламира този климатик - 90W минимум...
    Виж сега, ако е боднат в 30 квадрата кенеф, с по 20 санта вътрешна и външна изолация, този минимум му идва дюшеш! Няма да ти квалифицирам пак горния пост, че си обидчив. Но поне чети какво пиша. Машината се оразмерява, първо, според обема на помещението. Топлозагубите са на второ място и ако са много големи, се компенсират от по-висок клас машина или АДАКС. Това, че минимумът е 90W не означава, че може комфортно да отоплява стандартен кенеф. 50-ка уруру сарара също ще клекне на -5°С в помещение 20 квадрата, ако не затвориш прозореца. Това, за Алекси.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

5. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

И да кажа пак. Тази машина я взех заради този нисък минимум. Именно защото знам,че стаите са малки. Смятал съм, колко ще отдават, колко са ми топлозагубите ,колко ток ще плащам. Не съм я взелл заради гъзарията щото е супер - дупер машината от ебаси яката марка и модел. После съм се консултирал с фирми. И когато ходя да питам,не отивам с въпроса : Ае пичове, тука съм си харесАл, едно климатиче, става ли за моето кенефче?
    А отивам със схемата на стаите, размери, казвам каква изолация имам, казвам колко държат стайте без климатик, разположение, ценова граница,и това ,че не искам големи сметки.. И питам какво ще предложите. Обикновенно ми предлагаха 2-3 машини, като едната винаги беше тая. В 4 фирми ходих, предложенията за видовете машини си съвпадаха на 80%. Тука прочетох ,че по-подходящо било японче на 110 волта, но втора ръка. Еми,реших да заложа на новото. Може и да съм сгрешил. Иначе пак да кажа, машината си топли, сметките ми за ток са супер малки. Просто има проблем със софтуера, пукащата пластмаса и моторите на клапите
    Този пост е редактиран от Insomnia; 24-03-18 в 16:50.
    VanDan, djsmiley, zxc0 и 3 други харесват това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

@isomnia, за съжаление се случват такива гафове. Подвели са Ви, което наистина е много неприятно. Некомпетентността на търговците при избора на правилната машина у нас е умопомрачителна. Тези модели на Тошиба не могат да работят добре в малки помещения. Без да съм на 100% сигурен, малките етерии 7-ци или 9-ки биха се справили малко по-добре в помещения под 40 куб.м. Проблем биха били единствено по-честите дефрости, но спокойно биха могли да се заменят през нощта в големите студове с Адакс, който не би консумирал повече от 700Wh нощна тарифа. Това би гарантирало приблизително еднакви сметки за ток за същите помещения, в които се използва климатизатор за отопление при температури под -10 градуса. Това също не се знае от търговците и потребителите.

7. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

dodo, именно заради това пиша наблюденията си тук. За да могат хората да са по-информирани. Изобщо не виня търговци, или монтажници. А и като се замисля на монтажниците им е толкова пламнала главата. Идва монтира читаво или не и бяга за другия обект. Потребителите остават и наблюдават.

Та като стана въпрос за тоя прословут минимум от 90 вата. Имам уреди и на 3 те машини. Работят постоянно. Производителя им дава отклонение 2%. Купих си първо едно, замерих го с мултицет и с амперклещи. Оказа се че имам колега маняк електричар , който обича да си купува скъпи играчки,защото били по-точни. Та отклонението е 3%. Та купих си и още 2 такива, и набучих на всяка машина. Голям кеф сие да гледаш колко малко харчи. Не че не го знам заради сметките който плащам. Но под 125 вата не са ми падали при зададена 24 градуса. А навън беше 14 градуса. Т.е изключват на 125 вата. И няма значение дали стаята ми е 13 квадрата север или 17 квадрата запад. В момента навън е 7 градуса и изключват на 250- 255 вата.

М/у другото вратите ми са винаги отворени и реално с тези 3 машини топля 70 квадрата.

Сега и тука си имат трески за дялане. От време на време като,че ли натрупват "грешки" . не съм гледал диаграми,сервизни и т.н. Просто наблюдения.

Пример : Навън е 14 градуса аз съм задал 24 и всичко е точно Всички си бачкат и си изключват на 125-130 вата. Като включат си развъртат до около 350 и след 4-5 мин плавно си намалят до 125 - 130. Бачкат около час,час и нещо и после си спират.
    Обаче По някое време някой от тях решава че ще вдигне минимума на 300. Т.е включва, развърта на 350 намаля на 300 и бачка 10 мин ... и оффф. Слад 10-15 мин всичко се повтаря. Подчертавам че останалите 2 продължават да си поддържат 125 минимум.
    И тука е интересното. След 4-5 такива цикъла просто го спирам. Изчаквам 10 мин и го пускам пак.
    И ВСИЧКО Е ТОЧНО Започва да работи като останалите два и минимума му пада на 125-130. не е само една машина. Правят го всички,през 3-4 дена.

Изрично е да казвам че съм сравнявал температури в стаите, както и че меря температурата при неговия тръбен датчик.
    Този пост е редактиран от Insomnia; 24-03-18 в 16:51.
    pulsedriverbg, zxc0 и rosswen харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Insomnia , моите уважения за споделянето на преки впечатления от работата на вашите машини. Всеки трябва да го прави за да сме си полезни във форума , не да се пише кенефи , цепеници и ракети.
    Това което описвате като натупване на грешки (вдигане на минимум) и аз съм го наблюдавал при друг модел машина. Контактите ви занулени/заземени ли са ? Моите са занулени , но при първото включване на щепсела на климатика бяха смачкали "мустачките". Машината сякаш се ошашавяше както вие описвате "натрупването на грешки" , а външния вентилатор сякаш работеше на доста високи обороти-шумно(както често се описва външното на този модел). Освен това корпуса на външното биеше ток След изправяне на мустачките в контакта не съм наблюдавал нелогично поведение и излишно форсиране. Към днешна дата дори е заземено , а фазата е спазена при включване в контакта.
    Не претендирам че това е причината дори мисля че не би трябвало , опитвам се да помогна. Поздрави!

10. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Mig82. Занулени са ми. Имам си и ДТЗ. Но, на мен това поведение не ми пречи, преди не го и забелязвах. И да избързам да кажа Не, не вися да го гледам специално какво прави, просто виждам показаниата и без да ставам от дивана

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Insomnia, интересни неща споделяш, жалко че се включваш рядко в дискусиите.
    Явно не са проблем тези 35W ( реалните 125W вместо обявените 90W) , а покачването на минимума в зависимост от външната температура. Не знам защо така е решено от производителя, но ако не се случваше едва ли щеше да има шумни клапи, успивания...

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Toshiba Daiseikai 8

По-скоро, за такива малки стаи, се търсят машинки с тих он/офф, който е неизбежен (говоря за европейците). Просто при по-ниския минимум от 130W, ще го прави по-рядко. Неслучайно най-препоръчван, дори и от специалистите, е климатизатор, като на майка му (дето се "наежва" [emoji846]). Иначе, Insomnia, адмирации за обективните отзиви!
    Този пост е редактиран от rosswen; 24-03-18 в 19:36.
    Genadi80 и Mig82 харесват това.

13. Тук е от
    Apr 2014

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Insomnia, интересни неща споделяш, жалко че се включваш рядко в дискусиите.
    Явно не са проблем тези 35W ( реалните 125W вместо обявените 90W) , а покачването на минимума в зависимост от външната температура. Не знам защо така е решено от производителя, но ако не се случваше едва ли щеше да има шумни клапи, успивания...
    Понеже преди няколко седмици ме попитахте, при по-ниски температури се вдига минимума - тоест колкото е по-студено толкова повече се вдига. Също може би и при по-високи температури. Между 5-10 градуса външна и зададени 23 градуса съм забелязал най-ниска консумация (90 никога, но 97-98 W да). Според мен обаче това вдигане на минимума би следвало да важи за всички климатици, не само за Тошибата - все пак външното тяло е отвън и би било логично при обдухване с по-студен въздух, но това нека специалисти да го обяснят. През топлите дни миналата седмица работеше, като в горния пост на Insomnia (120-125 W), но има значение дали е 23 или 24 зададената температура. При 24 влиза в он офф по-често и изключва при по-висока мощност.

Отделно евтините уреди с които мерим консумацията (какъвто е моя) може да не са много точни, защото съм наблюдавам стойности от над 1900 W, а заводските данни са макс. 1650 W или нещо такова. Предполагам, че може би тези евтини уреди мерят пълната мощност (оттам и малко по-високите стойности), а не активната и затова техните показания за мен са по-скоро ориентировъчни.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Едни си крият покачването на минимума, други дефрост алгоритмите. Не мога да разбера защо. Ако тези работи ги пишеше по сервизните, нямаше да има толкова чуденки.
    zxc0 и milanov харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Никой нищо не крие, в сервизното на Дайсейкай 5 го има нарисувано това с покачването на минимума при < 2С. Както и това, че минимума на отопление е при 7С външна и настроен на 20С. Това, че някой се пробва на 24С да докара същия минимум е друг въпрос.
    SPSt и milanov харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Toshiba Daiseikai 8

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Никой нищо не крие, в сервизното на Дайсейкай 5 го има нарисувано това с покачването на минимума при < 2С. Както и това, че минимума на отопление е при 7С външна и настроен на 20С. Това, че някой се пробва на 24С да докара същия минимум е друг въпрос.
    А в сервизното на 8-цата има ли го? Принципно нещата може да са променени, все пак са различни модели. А дефрост алгоритмите, някои именити марки изобщо не са ги показали или поне не в детайли, но това е друга тема. Имена не искам да споменавам. А лично на мен, покачването на минимумите не ми пречи, при моята машина също го има, само ме под +4. Е, ако почваше да го покачва от 0, щях да съм по-доволен, но това са бели кахъри.
    Този пост е редактиран от rosswen; 28-03-18 в 13:16.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Само при 5-та е написано черно на бяло покачването на минимума при понижение на външните температури. При 6/6,5/8/сузумита и пр. таблицата в инж. датабука е само теоретична.
    rosswen одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе