Гледам, че пак се споменава FH, за това реших и аз да си кажа мнението. Аз съм с FH35 и съм доста доволен, като изключим калпавия auto режим на вентилатора, но му хванах цаката - слагам 3 градуса от горе на това, което искам и работи супер. В началото на зимата родителите ми си взеха Toshiba Daiseikai 8 13-ка и от това, което съм видя до момента не съм особено доволен. Климатикът топли добре, но почти винаги когато съм там и го гледам работи в ON-OFF, като по показания на ват метъра работи на 600W и вместо да намали консумацията (както прави моят FH) изключва и така това ON-OFF го прави непрекъснато през около 10 минути. Те го държат някъде на около 24 градуса, но аз като отиде го вдигам на 25-26, че иначе ми е хладно по тениска. Клапите са осезаемо по-шумни от тези на FH. Toshiba Daiseikai 8 при родителите ми е монтиран в един хол около 18-20 квадрата, който е доста студен и преди без печка на дърва не се сгряваше и не може да се каже, че е много изолирано помещеинето.
Хм, да не би освен вдигането на градусите да включвате и хипер режима ? Няма как на зададени 24 и ако е постоянно (денонощно) включен да изключва сам на 600 W !? Единствено при отрицателни температури и дефрост, тогава спира преди за развърти отново за да размрази външното, което е нормално.
Мисля, че няма включен хипер режим. Но ми направи впечатление друго - нали от дистанционното има настройка за ограничаване на консумацията от контакта. Като го сложим примерно на 50% тази настройка тогава започва да пада на под 600W да работи, но като си работи на 100% консумация както си трябва аз поне не съм го виждал да пада под 600W. Баща ми казва, че пада, но явно го прави рядко. Все пак и аз съм там през 2 седмици за 1-2 часа само, но това са ми наблюденията за сега.
Знам,че не е по темата,може да се изтрие,ако Сашо прецени!
За японски машини електроника и софтуер във всички сфери са Мицубиши.Лично аз нямам тяхна техника!
Маякави котел с управление Митцу.jpg
Маякави/лидер в индустрията и отопление също ползват управления на Мицубиши/!
------
Също и много американски фирми ползват тяхни контролери.
Този пост е редактиран от Viking72; 30-03-18 в 16:12.
Никога не съм ползвал тази опция, не виждам никакъв смисъл от нея, не виждам и как може да се реализира икономия на електроенергия, така само ще спъва работата на машината, по-бавно ще дефроства и по-трудно ще работи. Освен ако случайно климатика е включен в токов кръг с други големи консуматори (примерно включвам фурна и за да не ми изключи предпазителя от таблото за всеки случай ограничавам максималната мощност на климатика).
Функцията е много полезна и е пряко свързана с комфорта, когато се ползва седмичния таймер в помещения с по-малки топлозагуби. Не съм забелязал да влияе на дефроста, при мен е ограничена на 75%. Ограничава първоначалното развъртане на максимал и всички свързани с това негативи.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Тихият режим се отнася за вентилатора. При Тошиба са: степени на вентилатора: ауто-тих-1-2-3-турбо.
Процентното намаляне се отнася за максималния позволен ток. Ето цитат от Инструкция за експлоатация на PDR:
"Ако се използват и други ел.уреди, може да падне автоматичния прекъсвач● Макс. текуща стойност на дисплея на ДУ (%) ще се промени всеки път, когато натиснете бутона.
● По време на конфигурацията, на дисплея на ДУ,изберете мощност и там ще бъдат показани. ·『75%』、『50%』
При『75%』и 『50%』може да не се охлади/стопли/помещението."
Точно така, тока се ограничава. Аз съм на 50% и независимо от външните температури не минавам 1200W и при +15° и при -15°.
При хевито се ограничават обороти на компресора със силент. При по топло време ми отива до 580W. При -15° ограничените обороти докарват само до 440W.
totopz, Това което описваш ми прилича на нещо което описах преди 2 страници, "натрупването на грешки". При мен се появява най-често когато работят на 24 градуса на автоматичен режим на вентилатора. При ме са се получавали още по яки куриози. Днес например. В стаята е 22 градуса, слагам го на 24. Включва компресора, развърта до 500 вата. Спуска клапи и почва да духа. След 1 мин работа, вдига до 900 вата. Не бях виждал такива показатели.Струята става гореща, работи 1-2 мин и ... офф, вдига клапи изключва турбина.Стаята все още си е 22-23 градуса... Обаче топлообменника така се е нагрял че пукат пластмаси. Стой 10 минути. Включване, 850-900 вата, 2-3 мин работа и пак офф. А навън е 16 градуса. Другите ми 2 климатика бачкат на по 115-120 вата(за сефте виждам 115) и не изключват. Та след 3 то такова он/ офф. Прас копчето, изчакване 5 мин. Включване , но и слагане на турбината на 2 за да охлади топлообменника,респективно датчика за температура... и машината си влиза в режим 120 вата... и всичко е точно.Няма повече он/ офф. Така че може да пробваш и това.
От известно време държа машините на 1-2 степен на вентилатора, Тогава он/оф може да се каже ,че няма. Минимума пада. Снощи сложих горе описаната машина на ауто... и се стигна до гореописаната ситуация. Обаче недостатъка на вентилатор различен от ауто е, че подминава зададената температура с 2-3 градуса. Т.е пак стигаме до ши...ния термодатчик. Все едно тая машина е проектиране да си изключва като достигне градусите само на авто. Обдухва ли повече датчика и задминава градусите. А като е на авто.... тогава има успиване. (знам,че има лек). За да има тоя нисък минимум и да не влиза често в он/офф или трябва да имам големи термозагуби или вентилатора да върти повече. Бутикова машина, работи отлично ... но при определени условия.
Трябва да питам дали го изключват климатика понеже си мисля, че през деня в работен ден може да го спират докато ги няма. Но и да е както казваш това с натрупването на грешки пак не е добре работата. Като чета всичко за този климатик започвам да си мисля, че от една доста хвалена машина накрая излиза, че е голям шит. На баба ми и дядо ми сложихме някакво Fudjitsu средна хубост (9-ка за около 1300-1400 лв.) и там няма никакви драми - работи си като часовник и както се очаква от инвертор.
В събота пак малко се заиграх с Daisekai-я понеже бях на гости и ми беше хладно. Бяха го оставили на 24 градуса и вентилатора на auto и понеже исках да се сгрее бързо го бутнах на 30 градуса като пак оставих вентилатора на auto, но консумацията стигна до 800-900W и не иска да вдигне повече. Аз очаквах, че ще си даде зор и ще вдигне над 1kW.
Този начин на работа съм го описал преди 3 години в темата. Винаги, когато се пусне машината да работи на отопление, прави задължително 2 цикъла On - Off, за да се настрои. Трети може и да няма, в зависимост от топлозагубите на помещението. На минимална консумация пада след втория / третия - Off цикъл. Има хубави и евтини машини на трео и грий, те са по-простички и изчистени като модели. Работят по-добре като духалки, когато се налага да се включват само понякога / от време на време. Дайсейкай 8 серия работят комфортно, когато не се пипа често дистанционното. Така са ги направили.
Пробвали ли сте да пуснете климатика със задание 1....2 градуса под стайната. Примерно стайната е 20градуса и пускате климатика със задание 19 или 18 градуса. И през 10...20мин вдигате с по един градус до желаното задание.
(С ръка пред дистанционното се нагласяват тези 18..19 градуса, изключва се след което се насочва към климатика и се включва с червеното копче.) Дали пак ще направи тези няколко on/off цикъла.
Значи правилно съм предположил в предишния пост . Аз сега си свалих сервизното на Дайсекай 8 и там пише абсолютно същото.
- - - - - - - - - -
Мощността е произведение на ток по напрежение, когато напрежението е постоянно (220-230 V), и токът е ограничен на 50 %, то тогава и мощността ще намалее 2 пъти. Ако максималната консумация на уреда ви е 2 400 W с тази настройка никога няма да минете 1 200 W.
- - - - - - - - - -
Споменали сте, че ограничавате на 50 % от дистанционното, ако е така повече от 800 W и малко отгоре няма да качи (максималната мощност на Дайсекай 8 10-ка е 1650 W). Причината е в това, което съм написал по-горе.
Този пост е редактиран от Юлиян Димитров; 02-04-18 в 14:52.