Страница 124 от 169 ПърваПърва ... 74114122123124125126134 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    FH имаш късмет че горе долу като топлозагуби му покриваш минимума ( който е 1200 вата топлоотдаване ) инак ще видиш колко е комфортен .. при всеки он-офф вдига клапите ( това са 4 моторчета ,чуват се от съседната стая ) + пукания и шуртене на фреон
    Оффф
    аз така или иначе го държа да духа нагоре .
    Спалнята ми е под него и не искам да ми духа

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Гледам, че пак се споменава FH, за това реших и аз да си кажа мнението. Аз съм с FH35 и съм доста доволен, като изключим калпавия auto режим на вентилатора, но му хванах цаката - слагам 3 градуса от горе на това, което искам и работи супер. В началото на зимата родителите ми си взеха Toshiba Daiseikai 8 13-ка и от това, което съм видя до момента не съм особено доволен. Климатикът топли добре, но почти винаги когато съм там и го гледам работи в ON-OFF, като по показания на ват метъра работи на 600W и вместо да намали консумацията (както прави моят FH) изключва и така това ON-OFF го прави непрекъснато през около 10 минути. Те го държат някъде на около 24 градуса, но аз като отиде го вдигам на 25-26, че иначе ми е хладно по тениска. Клапите са осезаемо по-шумни от тези на FH. Toshiba Daiseikai 8 при родителите ми е монтиран в един хол около 18-20 квадрата, който е доста студен и преди без печка на дърва не се сгряваше и не може да се каже, че е много изолирано помещеинето.
    Pr_br и Rafailiev харесват това.

4. Тук е от
    Apr 2014

Цитат Първоначално публикувано от totopz Виж публикацията
    В началото на зимата родителите ми си взеха Toshiba Daiseikai 8 13-ка и от това, което съм видя до момента не съм особено доволен. Климатикът топли добре, но почти винаги когато съм там и го гледам работи в ON-OFF, като по показания на ват метъра работи на 600W и вместо да намали консумацията (както прави моят FH) изключва и така това ON-OFF го прави непрекъснато през около 10 минути. Те го държат някъде на около 24 градуса, но аз като отиде го вдигам на 25-26, че иначе ми е хладно по тениска. Клапите са осезаемо по-шумни от тези на FH. Toshiba Daiseikai 8 при родителите ми е монтиран в един хол около 18-20 квадрата, който е доста студен и преди без печка на дърва не се сгряваше и не може да се каже, че е много изолирано помещеинето.
    Хм, да не би освен вдигането на градусите да включвате и хипер режима ? Няма как на зададени 24 и ако е постоянно (денонощно) включен да изключва сам на 600 W !? Единствено при отрицателни температури и дефрост, тогава спира преди за развърти отново за да размрази външното, което е нормално.
    rosswen одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Мисля, че няма включен хипер режим. Но ми направи впечатление друго - нали от дистанционното има настройка за ограничаване на консумацията от контакта. Като го сложим примерно на 50% тази настройка тогава започва да пада на под 600W да работи, но като си работи на 100% консумация както си трябва аз поне не съм го виждал да пада под 600W. Баща ми казва, че пада, но явно го прави рядко. Все пак и аз съм там през 2 седмици за 1-2 часа само, но това са ми наблюденията за сега.

6. Banned
    Тук е от
    May 2017

Знам,че не е по темата,може да се изтрие,ако Сашо прецени!
    За японски машини електроника и софтуер във всички сфери са Мицубиши.Лично аз нямам тяхна техника!
    Маякави котел с управление Митцу.jpg
    Маякави/лидер в индустрията и отопление също ползват управления на Мицубиши/!

------
    Също и много американски фирми ползват тяхни контролери.
    Този пост е редактиран от Viking72; 30-03-18 в 16:12.

7. Тук е от
    Apr 2014

Мисля, че няма включен хипер режим. Но ми направи впечатление друго - нали от дистанционното има настройка за ограничаване на консумацията от контакта. Като го сложим примерно на 50% тази настройка тогава започва да пада на под 600W да работи, но като си работи на 100% консумация както си трябва аз поне не съм го виждал да пада под 600W. Баща ми казва, че пада, но явно го прави рядко. Все пак и аз съм там през 2 седмици за 1-2 часа само, но това са ми наблюденията за сега.
    Никога не съм ползвал тази опция, не виждам никакъв смисъл от нея, не виждам и как може да се реализира икономия на електроенергия, така само ще спъва работата на машината, по-бавно ще дефроства и по-трудно ще работи. Освен ако случайно климатика е включен в токов кръг с други големи консуматори (примерно включвам фурна и за да не ми изключи предпазителя от таблото за всеки случай ограничавам максималната мощност на климатика).

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Функцията е много полезна и е пряко свързана с комфорта, когато се ползва седмичния таймер в помещения с по-малки топлозагуби. Не съм забелязал да влияе на дефроста, при мен е ограничена на 75%. Ограничава първоначалното развъртане на максимал и всички свързани с това негативи.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Функцията е много полезна и е пряко свързана с комфорта, когато се ползва седмичния таймер в помещения с по-малки топлозагуби. Не съм забелязал да влияе на дефроста, при мен е ограничена на 75%. Ограничава първоначалното развъртане на максимал и всички свързани с това негативи.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Значи е подобно на silent функцията на МХИ, само че там не можеш да избираш проценти.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Значи е подобно на silent функцията на МХИ, само че там не можеш да избираш проценти.
    Тихият режим се отнася за вентилатора. При Тошиба са: степени на вентилатора: ауто-тих-1-2-3-турбо.
    Процентното намаляне се отнася за максималния позволен ток. Ето цитат от Инструкция за експлоатация на PDR:
    "Ако се използват и други ел.уреди, може да падне автоматичния прекъсвач● Макс. текуща стойност на дисплея на ДУ (%) ще се промени всеки път, когато натиснете бутона.
    ● По време на конфигурацията, на дисплея на ДУ,изберете мощност и там ще бъдат показани. ·『75%』、『50%』
    При『75%』и 『50%』може да не се охлади/стопли/помещението."
    zxc0 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Точно така, тока се ограничава. Аз съм на 50% и независимо от външните температури не минавам 1200W и при +15° и при -15°.
    При хевито се ограничават обороти на компресора със силент. При по топло време ми отива до 580W. При -15° ограничените обороти докарват само до 440W.
    zxc0 одобрява това.

13. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

totopz, Това което описваш ми прилича на нещо което описах преди 2 страници, "натрупването на грешки". При мен се появява най-често когато работят на 24 градуса на автоматичен режим на вентилатора. При ме са се получавали още по яки куриози. Днес например. В стаята е 22 градуса, слагам го на 24. Включва компресора, развърта до 500 вата. Спуска клапи и почва да духа. След 1 мин работа, вдига до 900 вата. Не бях виждал такива показатели.Струята става гореща, работи 1-2 мин и ... офф, вдига клапи изключва турбина.Стаята все още си е 22-23 градуса... Обаче топлообменника така се е нагрял че пукат пластмаси. Стой 10 минути. Включване, 850-900 вата, 2-3 мин работа и пак офф. А навън е 16 градуса. Другите ми 2 климатика бачкат на по 115-120 вата(за сефте виждам 115) и не изключват. Та след 3 то такова он/ офф. Прас копчето, изчакване 5 мин. Включване , но и слагане на турбината на 2 за да охлади топлообменника,респективно датчика за температура... и машината си влиза в режим 120 вата... и всичко е точно.Няма повече он/ офф. Така че може да пробваш и това.

От известно време държа машините на 1-2 степен на вентилатора, Тогава он/оф може да се каже ,че няма. Минимума пада. Снощи сложих горе описаната машина на ауто... и се стигна до гореописаната ситуация. Обаче недостатъка на вентилатор различен от ауто е, че подминава зададената температура с 2-3 градуса. Т.е пак стигаме до ши...ния термодатчик. Все едно тая машина е проектиране да си изключва като достигне градусите само на авто. Обдухва ли повече датчика и задминава градусите. А като е на авто.... тогава има успиване. (знам,че има лек). За да има тоя нисък минимум и да не влиза често в он/офф или трябва да имам големи термозагуби или вентилатора да върти повече. Бутикова машина, работи отлично ... но при определени условия.
    VanDan и milanov харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Трябва да питам дали го изключват климатика понеже си мисля, че през деня в работен ден може да го спират докато ги няма. Но и да е както казваш това с натрупването на грешки пак не е добре работата. Като чета всичко за този климатик започвам да си мисля, че от една доста хвалена машина накрая излиза, че е голям шит. На баба ми и дядо ми сложихме някакво Fudjitsu средна хубост (9-ка за около 1300-1400 лв.) и там няма никакви драми - работи си като часовник и както се очаква от инвертор.
    В събота пак малко се заиграх с Daisekai-я понеже бях на гости и ми беше хладно. Бяха го оставили на 24 градуса и вентилатора на auto и понеже исках да се сгрее бързо го бутнах на 30 градуса като пак оставих вентилатора на auto, но консумацията стигна до 800-900W и не иска да вдигне повече. Аз очаквах, че ще си даде зор и ще вдигне над 1kW.
    Rafailiev одобрява това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Този начин на работа съм го описал преди 3 години в темата. Винаги, когато се пусне машината да работи на отопление, прави задължително 2 цикъла On - Off, за да се настрои. Трети може и да няма, в зависимост от топлозагубите на помещението. На минимална консумация пада след втория / третия - Off цикъл. Има хубави и евтини машини на трео и грий, те са по-простички и изчистени като модели. Работят по-добре като духалки, когато се налага да се включват само понякога / от време на време. Дайсейкай 8 серия работят комфортно, когато не се пипа често дистанционното. Така са ги направили.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Пробвали ли сте да пуснете климатика със задание 1....2 градуса под стайната. Примерно стайната е 20градуса и пускате климатика със задание 19 или 18 градуса. И през 10...20мин вдигате с по един градус до желаното задание.
    (С ръка пред дистанционното се нагласяват тези 18..19 градуса, изключва се след което се насочва към климатика и се включва с червеното копче.) Дали пак ще направи тези няколко on/off цикъла.

18. Тук е от
    Apr 2014

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Тихият режим се отнася за вентилатора. При Тошиба са: степени на вентилатора: ауто-тих-1-2-3-турбо.
    Процентното намаляне се отнася за максималния позволен ток. Ето цитат от Инструкция за експлоатация на PDR:
    "Ако се използват и други ел.уреди, може да падне автоматичния прекъсвач������● Макс. текуща стойност на дисплея на ДУ (%) ще се промени всеки път, когато натиснете бутона.
    Значи правилно съм предположил в предишния пост . Аз сега си свалих сервизното на Дайсекай 8 и там пише абсолютно същото.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Точно така, тока се ограничава. Аз съм на 50% и независимо от външните температури не минавам 1200W и при +15° и при -15°.
    При хевито се ограничават обороти на компресора със силент. При по топло време ми отива до 580W. При -15° ограничените обороти докарват само до 440W.
    Мощността е произведение на ток по напрежение, когато напрежението е постоянно (220-230 V), и токът е ограничен на 50 %, то тогава и мощността ще намалее 2 пъти. Ако максималната консумация на уреда ви е 2 400 W с тази настройка никога няма да минете 1 200 W.

- - - - - - - - - -

Трябва да питам дали го изключват климатика понеже си мисля, че през деня в работен ден може да го спират докато ги няма. Но и да е както казваш това с натрупването на грешки пак не е добре работата. Като чета всичко за този климатик започвам да си мисля, че от една доста хвалена машина накрая излиза, че е голям шит. На баба ми и дядо ми сложихме някакво Fudjitsu средна хубост (9-ка за около 1300-1400 лв.) и там няма никакви драми - работи си като часовник и както се очаква от инвертор.
    В събота пак малко се заиграх с Daisekai-я понеже бях на гости и ми беше хладно. Бяха го оставили на 24 градуса и вентилатора на auto и понеже исках да се сгрее бързо го бутнах на 30 градуса като пак оставих вентилатора на auto, но консумацията стигна до 800-900W и не иска да вдигне повече. Аз очаквах, че ще си даде зор и ще вдигне над 1kW.
    Споменали сте, че ограничавате на 50 % от дистанционното, ако е така повече от 800 W и малко отгоре няма да качи (максималната мощност на Дайсекай 8 10-ка е 1650 W). Причината е в това, което съм написал по-горе.
    Този пост е редактиран от Юлиян Димитров; 02-04-18 в 14:52.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе