"Точно при 7° външна, темперирана стая на 22,5° съм гасил климатика и включвал духалка 1000W. И стайната температура почва осезаемо да се покачва, след час два става 24 и спирам теста."
Обяснявай как стигна до извода, че не мога да меря.
Ако имаше КОП 5 при консумация 220W (нека да са 200W че ватметъра е китайски) значи отдава 1000W. Като се замести с духалка 1000W стайната поне трябва да се запази. Но осезаемото покачване на стайната за мене означава, че духалката отдава повече или климатика не отдава 1000. А с 20..30% по малко. КОП3..3,5
Е, к'во да правиш. Случва се. Може някой ден и на поправителен да се явя.
dodo, а кажи за твоята методика. Да и направим разбор. Верно ли мериш. Можеш ли да мериш.
Този пост е редактиран от tony34al; 12-04-18 в 21:52.
Спирам с ОФФ-а. Може да се направи една тема дъра-бъра за климатиците и там да си ги мерим....консумациите...
Реалният коп на климатик при произволна външна температура лесно може да се определи, трябват духалка/конвектор, термометър и ватметър.
Определяш си начална температура, примерно 19°. Пускаш духалката с закачен ватметър, след 10 минути да кажем температурата се е повишила до 25°, засичаш изразходваната енергия.
След известно време същата процедура се повтаря с климатика - включваш го да работи докато повиши температурата от 19 до 25° и отчиташ по ватметъра изразходваната енергия.
При коп 3 трябва да е три пъти по-малко спрямо духалката, при коп 4 трябва да е четири пъти по-малко и т.н...
Тея духалки и тем подобни защо не ги заврете....да не казвам къде. За пореден път се убеждавам, че на мнозина от пишещите тук, материята им е толкова чужда, че направо е плачевно....
Миланов, на хартия производителите могат да ти докарат какъвто си искат коп. Проблемът е, че няма точен еталон, по който може да се измери дебитът на вентилатора. Резултатът варира в зависимост от използвания метод, дори професионалните дебитомери имат посочен клас на точност и допустимо отклонение за скоростта на въздушния поток, но не и за дебита.
Така че производителите на хартия могат да ти докарат какъвто си искат коп, просто като сменят метода на измерване.
Аз вече не вярвам нито на сервизни, нито на евровент.
Жълтите рамки и площта на стените не ми стигат, да акачвам бисери
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Аз пък се убеждавам, че мнозина са въздух под налягане и никога нищо конкретно не пишат по даден казус. Само общи лафове.
Но...и така пак е нещо.
Ща бе, Миланов? Нали писах как се мери COP с прилична грешка? Написах ти и колко го премерих на осмицата? Не ти хареса, че процедурата е бавна и не става винаги, а само при конкретни метеорологични условия или просто не го схвана, както винаги?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk