Колко време се подсушава топлообменника? Предполагам говорите за самопочистването?
Колко време се подсушава топлообменника? Предполагам говорите за самопочистването?
И аз смятам да се насоча в тази посока. Сега съм си поръчал при позната, перхидрол 30 % един литър. Мисля да го разредя с дестилирана вода до 5-6 %.
Ще ви станат накрая "блондинки" машините с тоя пероксид/перхидрол![]()
Не, от този няма. Но от другия, със сигурност ще замине. Аз бих се притеснявал за шлауха за летния конденз и тавата
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Здравейте
Искам като ползващ климатична техника да насоча , другите ползватели на конкретният модел Daiseikai 8 с 42 кг. външно тяло , към един проблем с който се сблъсках при монтажа . В масовият случай външните тела на климатиците в България се монтират на обикновени стойки - стоманени профили със широчина 1,5 -2 мм. Тези стойки при директно въздействие на дъжд , сняг , слънце на 10 -тата година се превръщат във ръждива структура , особено в местата където се задържа най много сняг – мястото на заварката на вертикалната и хоризонталната носеща част . При закупуването на климатика - Daiseikai 8 , за да избегна този проблем закупих иноксови стойки 60 см. дълги , изработени от ламарина 2 мм . Това е масовият продукт който се предлага на нашият пазар , вероятно е ценово ориентиран но , при внимателен прочит на предлаганите артикули от изработващите ги фирми четем крайно интересната фраза - стойки за климатици инокс , 2 мм. Дебелина на материала , лабораторно тествани на 40 кг. максимално тегло , и това едва ли е случайно .
На пазара в Бг липсват неръждаеми стойки ( или поне аз не открих при моето търсене) с по – голяма от 2 мм. дебелина , няма такива усилени със триъгълна планка на мястото на правият ъгъл .
А неръждаемите стойки са задължителни , който не вярва да огледа състоянието на външните тела на монтираните отпреди 8-10 години климатици които са на открито подложени на дъжд и сняг . Засега няма проблеми единствено поради факта че климатиците се монтират масово от 12- 15 години , по-нататък можем само да предполагаме.
А за избора на конкретният модел , благодаря на aruba_man и drekinov , за възможността да разбера честното мнение на ползватели на климатици от различни марки и модели .
Не мога да се въздържа да не дам първоначална оценка на този модел от позицията на ползвател от няколко дни . Голямо и тежко външно тяло , и сравнително голямо и доста тежко вътрешно . Тиха работа на външното , нормални шумове при вътрешното.Много функции на дистанционното , логични и лесни настройки .
И понеже по детайла се познава и цялото , монтажниците ми дадоха капачето което се сваля за да влязат тръбите във вътрешното тяло ( то не се отчупва като на предишните ми климатици , а се защипва и може да се постави отново на мястото при друг монтаж ) та вътрешното тяло ( или поне част от него ) е от ABS пластмаса .
Двумилиметровите стоманени топлопоцинковани стойки имат по-голяма товароносимост и са по-стабилни.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Благодаря!
Не искам да троля темата . Написах го защото самата покупка на този вид климатик , изисква повече средства , със даването на повече средства за качествена техника , логично е и другите детайли свързани с ползването и монтажа да са на нивото на климатика . Неръждаеми стойки , неръждаем крепеж болтове , гайки шайби и др. . И ако неръждаемият крепеж е масов и се намира сравнително лесно , стойките са специфичен продукт от който е добре да има избор за съответният потребител .
Учудващо, е че не сте намерили неръждаеми стойки! И то в гр.Ст.Загора.
Отправлено с моего LG-D802 через Tapatalk
недей ги мисли стойките 10г напред ,до тогава ще са ти скъсали нервите други неща по него![]()
Алекси, на големия ми дайсейкай стойките са точно на 20 години и като ги гледам, имат поне още 10 живот. Стойките са най-важното нещо от целия монтаж и е редно да изнасят по няколко съкровища. Що се отнася до нервите, има хапчета за тях.![]()
И каква е идеята на 60 см-вите стойки, като и 45/50 са достатъчни. Те стойките ще останат, пък DSK8 ще изгние.[emoji41]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk