бая височка пенсия има
Здравейте,
От 1 година имам 2 броя Toshiba Daiseikai 8 13-ки - единия в голяма стая хол + кухня около 22 кв.м., а другия в малка спалня около 13 кв.м.
Двата са(бяха) монтирани на отстояние около 10 см от тавана.
Преди месец се наложи ремонт на тавана в малката стая и се сложи скара с гипсокартон, с което тавана падна доста надолу. Сега разстоянието от климатика до тавана е около 2 см.
От известно време климатика в малката стая непрекъснато се изключва и дори и 28 градуса да му задам, той спира при едва 21, 22 градуса в стаята. Почти не може да стопли - а е супер малка стаята. Другия в голямата му задавам 26, и си прави около 24-25. Общо взето само на 30 градуса и вентилатор на макс успява да направи около 24 градуса в малката стая. Възможно ли е проблемът да идва от малкото разстояние до тавана? Да предприема ли местене по-надолу? Нещо друго като идея да кажете?
Благодаря.
5 см е минимума по книжка, но пък 2.. ти направо си го забил в тавана.
Кажи кой , коя фирма ти го монтира 13ка дайсейкай в 13 квадрата (за да вземе някой лев по-голяма печалба)... И го свали поне на 20см. отстояние от тавана .
Що за животно трябва да си, за да монтираш 13ка Дайсейкай в 13кв стайче....
Хубаво ще го преместиш, но с денивелацията какво ще правиш? Как ще става оттичането на конденза по естествен начин?
ако се препрограмира да се спре успиването ще се оправи климатика .. отстоянието е малко ,но проблема е от успиването както знаем
Винаги съм се чудел, какво е това завиране в тавана от страна на монтажници.Всичките ми машини в къщи, като ги слагаха им казах, да са поне на 25 см от тавана и им посочих точно на кои стени да са и като се върна и не са където съм казал, режа, свалям и пак слагат.И сега всички машини са поне 25 см надолу и на студени стени и нито се успиват, нито подминават или свалят надолу заданието.
Свали си надолу машината, друго решение няма за мен.
Еди, този модел има изискване за минимално отстояние от пода 2 метра... Иначе си абсолютно прав, и при мен са така.
Най лесно е да се пробива, още повече чужди стени. Ако си наредил хиляди левове в декорации по тези стени, пак ще те питам колко ще ти е "лесно".
Еми помества се вътрешното 10...20 санта надолу, а кондензния маркуч в една дизайнерска кофа до канапето....или в саксията на фикуса. Когато се прецени, че е дошъл момента се пробива нов отвор в стената.
И аз прецених, че климатикът ще работи по-адекватно на по-голямо отстояние от тавана, та новия го монтирахме по-надолу и по-встрани. Също се наложи да се прави нов отвор (апартаментът е след основен ремонт). Корекциите по стената си ги правих собственоръчно, не е голяма философия. Ето 2-3 снимки преди и след:
Sent from my iPhone using Tapatalk
тоя новия модел ако не друго поне е доста по красив от стария
Благодаря за отговорите. Климатика е точно този модел в тази стая поради 2 причини:
1. Беше 150 лв повече от 10-ката - престъпление е да дам 2 бона за по-малкия, като за същите пари е другия;
2. Апартаментът е общо 3 стаи и идеята е в третата стая да няма отоплително тяло, а да се топли целия от 2-та климатика - до скоро се получаваше, но след ремонта на тавана вече не е така. От няколко дни насам даже при пуснат на 28 градуса, спира още на 20 градуса(стаята държи около 18 без климатик), след 5 минути работа заспива и после не се пуска повече от 1 час... даже предната нощ въобще и не тръгна. Цяла нощ седя на stand by. Когато го изключа и включа пак тръгва, но след 5 минути пак спира. Може ли да е другаде причината или е 100% от малкото разстояние до тавана? Да знам дали да дупча наново стената...