Страница 12 от 31 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 462
Like Tree231Одобрявам

Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сега ще дойдат майсторите да ви обяснят, че било нормално и да ги оставяте да "работят". Интересно е в това "състояние" ако го оставите без нищо да правите, колко време ще продължи и ще пада ли още температурата в стаята.
    dwrbudr одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При набирането на няколко еднотипни оплаквания, напълно е възможно проблема да е в някоя серия на машината.Вероятно монтиращите машините могат да кажат до тях достигат ти такива еднотипни оплаквания и колко са.При III серия ДАЙСЕЙКАЙ, в някои от сериите, произведени 2007-а година имаше проблем с мотора на турбината, доставен от ПАНАСОНИК и се сменяха гаранционно.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Не. Рано или късно включва. Мене в началото не ми направи впечатление когато от време на време усещах по-хладно в стаята - мислех че жена ми е проветрявала или и е било горещо и го е намалила за момента. Но вчера самата тя ми обърна внимание че било по-студено на моменти в тази стая без тя да е правила нищо. А климатика си работеше. По това съдя че е моментно нещо.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Днес сутринта го върнах на 20 градуса и влезе в офф. По едно време реши да включи, но "заби" по описаният вече начин, след което се "събуди" когато в стаята вече беше 17 градуса. Да потвърдя че и при мен в по-меко време не забиваше, а сега зачести много.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Странно ми е как никъде другаде на се споменава такъв проблем. Търсих и по чужди сайтове. А не е климатик от тази година. Все някой до сега щеше да изпищи.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от anonim4o Виж публикацията
    Странно ми е как никъде другаде на се споменава такъв проблем. Търсих и по чужди сайтове. А не е климатик от тази година. Все някой до сега щеше да изпищи.
    Ако четеш по англоезичните сайтове едва ли някой от англоезичните хора се отоплява с климатик за разлика от българоезичните. Ако някой от испаноезичните или гръцкоезичните заради кризата е почнал да се топли с климатик, едва ли си е взел за това Toshiba Daiseikai, а нещо по-евтино.
    bobovo и Jack Krauser харесват това.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Ами да, те да не са толкова богати, че да дават купища пари за някакви дайсекайчета.
    Jack Krauser одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

anonim4o , всички "пострадали" се организирайте.Синтезирайте едно писмо до българския представител на Toshiba Carrier, опишете детайлно проблемите.Ако не ви обърнат внимание пишете до Toshiba EMEA в Лондон. Не се мотайте. Дали сте много пари.Да ви оправят тези бъгове в работата на климатиците.

11. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

При мен това с изключването от контакта, не помага. Пробвано е и на трите машини, по два пъти. Пробвах и вентилатора да е оставен на 1 ва степен, вместо на автоматичен режим. Единстената разлика е че духа по - силно, промяната не температурата в стаята се усеща по - бързо. Но си забиват отново.

Според мен оплаквания няма ,защото повечето хора имат 'нормални' топлозагуби. Моите са много малки. Темапературата дори при успал се климатик пада много много бавно. Ако имах малко по - големи топлозагуби, климатиците щяха да си работят около или под номинал, или да изключват за кратко след което да включат пак. И успиване нямаше да има. А мойте според мен бачкат на минимал, останалото време или почиват или са забили. От началото на месеца ги държа на 24 градуса. В къщи е 23 - 24 градуса, и консумацията на ток за денонощие за всички електроуреди ми е 12-13 киловата.
    Този пост е редактиран от Insomnia; 15-12-15 в 20:25.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Проблемът ще се реши със смяна на платките на вътрешните тела. Доколкото съм информиран, Тошиба си имат техен сервиз в България, но не знам дали работи за всички вносители. Те би трябвало да организират нещата и да дадат становище. В противен случай има друг ред, който ще коментираме на по-късен етап. Много е важно, в 14-дневен срок от забелязването на пробрема да информирате този, от когото сте го купили, писмено. В последствие може да дотрябва копие.
    emil vasilev одобрява това.

13. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

dodo а при теб как е осмицата

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Това си е!При мен след hipower, понеже ползваме функцията преди да изкъпем детето, винаги забива.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Я си сверете серийните номера и датите на производство, да не са близки.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    dodo а при теб как е осмицата
    Осмицата ми е 13-ка и, може би, затова го няма проблема. Доколкото прочетох, 10-ките страдат. Платките на вътрешните тела (управлението) са различни. Освен това, машината ми не работи непрекъснато, а се спира през нощта и когато няма хора. А за появата на успиване е необходимо поне денонощие непрекъсната работа, както споменават колегите. Аз не съм си у нас, за да се задълбочавам с тестове и да взема серийния номер на машината. Хубаво е вссички страдащи от проблема да си разменят на лични серийните номера на машините, за да се потърси някаква закономерност. Една и съща партида? Или нещо, което да ги свързва? Кой ги е внесъл? Страдащите от проблема имат още много работа да вършат, за да уточнят нещата. Никой друг не може да им помогне.

18. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

На мойте хич не им трябва денонощие.
    dodo , как така ги спираш и пускаш всеки ден при тия ниски температури ? Във форума на много места прочетох, че това е кофти за машините. Или не е верно ? Верно че и в упътването не пише нищо за някакви ограничения или препоръки за спиране и пускане на машините в зависимост от температурата навън....

Серийните може да си ги разменим и тук, ако сте съгласни, щото ще падне едно писане на лични. Номерата не би трябвало да са нещо класифицирано..... освен ако не рушаваме някакви правила на форума...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 31 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  3. RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12
    От dokkito във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 19
    Последно: 17-09-13, 17:33
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshina RAS-16PKVP-E-Daisekai- Super 5 или Daikin FTX50GV/RX50GV
    От Радостина Тасева във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-12, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе