Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 462
Like Tree231Одобрявам

Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #256

    Exclamation Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от adrian_dimitrov Виж публикацията
    Значи, считайте, че проблема не е само при 10. Аз съм с 13-ка и няколко пъти ми го направи същият номер. Преди няколко часа излязох и оставих климатика на 23 градуса. Прибирам се сега и какво да видя.... вътрешното тяло все едно работи, а не духа, в стаята 20 градуса. Външното спи зимен сън. Все се каних да влезна да видя тук дали има нещо, ама сега побеснях. Другото е, както пишат колегите - меря му консумация 320 вата по електромера отвън, а нашия влиза в офф режим, когато зададената температура е 22 или 23 градуса. Ако е на 24 много рядко прави офф, но тва не е нормално. Иначе температурите си ги държи точно, даже ги прави с 1 градус понякога повече от зададеното по дистанционно, като меря на 50 см от земята. Няма зависимост между това, дали помещението е 20, или 30 квадрата. Пробвах и с отопление на трапезарията като е отворена вратата към нея и без. Положението малко се подобрява, когато е вкл. йонизатора, не знам при вас дали усещате такава зависимост, или е чиста проба случайност.
    Ти ТОВА прочете ли го? Факторът на мощност се променя при ниски температури и машината харчи повече, за да е комфортно на хората в помещението. Тази машина е проектирана да работи в повторно-кратковременен режим и това не е недостатък. Хората не го усещат в помещението. Когато го прави, клапите си седят надолу и не се вдигат. Ако са настроени на автоматичен режим. Вдигат се само тогава, когато помещението е напълно темперирано, зададената температура е подмината и времето от предишния Off- цикъл до последния On е било прекалено дълго. Погледни и долните две снимки. Така монтирана машината, с описаната от теб изолация на помещението и обем, тя не може да работи на автоматичен режим на вентилатора. Жалвай се на Тошиба, че не са те предупредили да оставиш поне 40 сантиметра до тавана и на себе си, че си сложил 13-ка, вместо 10-ка. Изключи си автоматичния режим на вентилатора, задай 3-та или 4-та скорост, ако отваряш вратата на помещението и изчакай да мине зимата. Ако не ти отърва, виж какви решения на проблема съм предложил по-назад в темата.
    Късмет в размислите и страстите!

    Прикачени изображения Прикачени изображения
    • Тип файл: jpg 1.jpg‎ (22.9 KB, 1194 Прегледи)
    • Тип файл: jpg 2.jpg‎ (34.3 KB, 940 Прегледи)

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #257

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Според мен нищо му няма на монтажа ,дори има доста място нагоре реално е на около 30 см от тавана .
    bobovo одобрява това.

  4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #258

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Нима наричаш г-н Димитров лъжец? Останах с впечатление, че машината му е заспала...

  5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #259

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Това не е от монтажа ,климатика явно проявява някакъв бъг ,според мен софтуерен.Аз бих пробвал като за начало да му изведа температурния датчик някъде извън тялото.
    Този пост е редактиран от avenger; 04-01-16 в 19:01.
    Jack Krauser одобрява това.

  6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #260

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    То, туй ни е ясно отдавна. Поне на нас (мен), за разлика от Тошиба. Въпросът е да се съобразим с него и да направим така, че да ни работят машините. За проблема на г-н Димитров знам още от лятото и го предупредих. При него не е само този бъг, а и несъответствие между машината и помещението. Този модел не може да работи стабилно в помещения, чиито специфичен топлинен капацитет е прекалено малък. Така са го проектирали. От снимките е видно, че пета серия на дайсейкай би работила перфектно. Разбира се, с пренастройка на джъмпера за стайна температура.

  7. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък
    Мнения
    364
    #261

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    dodo_pv не знам защо си мислиш, че свалянето на машината би решило проблема. Даже не мисля, че промяната на мястото на температурният датчик би го решил. Машината правилно осъзнава кога трябва да се включи и пуска компресора, но след това не пуска турбината и оттам идва проблема. За мен това е доказателство, че температурния датчик за въздуха отчита правилно, но грешката идва някъде след това. Та кое е това, което кара турбината да не тръгва? Сред вас има специалисти, кажете, на мен ми изглежда като сбъркан алгоритъм!
    miroslav_dt одобрява това.

  8.  
     
  9. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    822
    #262

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Колкото повече електроника по-бъгави и калпави машини.За мен Тошиба адски много се изложиха и то във високия клас.Трябвало е да се помисли тея датчици да не ги навират в на кънта гъ.а.,а да ги сложат там където трябва да са .И трябва ли тялото да го монтираш -в случия над дивана ,и като станеш да си удряш главата.Има ли някакъв отговор от вносителя?P.S.и пета е като осма.За да ти направи 22гр на авто вент. трябва да е на 24-25гр.ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МУДНА ТУРБИНА.
    Този пост е редактиран от popov; 04-01-16 в 19:40.

  10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #263

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Вижте сега. Да ви го кажа, като прост неспециалист, щото специалистите ще се позабавят малко. Аз нищо не мисля, щото съм глупав. Аз гледам кое, къде как работи и споделям. Нямам никакви проблеми, с нито една машина и затова споделям, за да тръгнат нещата и при вас. Ако искате.
    По същество, ГОВЕДАТА от Тошиба решиха да сменят хубавия двуцилиндров двустепенен компресор с по-евтин едностепенен двуцилиндров, икономисвайки по този начин и един четирипътен вентил. Вдигнаха дори цената, за да си помислят тъпаците, че си купуват нещо по-добро. Решиха, че тази мошенгия могат да компенсират с промяна на софтуера. Не, че не е възможно, но японското говедо може да подобри единствено нещо, което е видял някъде другаде. То не може да създава, примери много. В случая, нито американците, нито немците, нито англичаните са правили нещо подобно, за да има откъде да погледнат. Осмицата е европейски модел, създаден за големи и високи помещения. Пък у нас, такива не се слещат често или не са направени, както трябва.
    Чакайте сега мнението на Специалистите, пък аз ще се пийвам на топличко.
    tanatos, Jack Krauser и KI_YOOU харесват това.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,273
    #264

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    @popov: 5-та е без грешка. При мен поддържа точно, че сега и отгоре. И то при положение, че е монтирана на стена, която граничи с всекидневната на комшиите, т.е. на отоплена стая и на < 10см от окачения.
    таван. Бас държа, че ако 5-та серия беше монтирана при колегата, нямаше да има такива проблеми. Определено трябва да се сезира вносителя, това е излагация. Може да има монтирани хиляди от 8-ма серия, но хората просто не разбират как трябва да работи климатика и никой не се е оплакал. Е тука всеки реве от дефрости при QKE. Един приятел си взе лятото, всеки ден се виждаме, а не се е оплакал. Той човека си знае, че зимата климатика трябва да размразява и не му прави впечатление на колко минути е.

  12. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    822
    #265

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Оценявам опита ти на потребител който споделя

  13. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #266

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Аз още навремето първи писах, че се успиват тия Тошиби, но тогава лобито им беше много силно и никой не ми повярва. Съжалявам, че не си сложих подови Дайкин-и, но и аз повярвах на форума за тези прехвалени климатици. Ето малка част от размислите ми, които успях да намеря, за повече прегледайте старите ми постове.

    Пък моят влезе в серия 300/20 (с трафа). Басси, до оня ден как хубаво работеше на 50-80W, сега духа хладно.


    Aз гoвopя ĸaтo e изĸлючил ĸoмпpecopa. Cтaнa пoлoвин чac пoĸaзвa 10-15W, вce eднo e в дeфpocт, cтaятa изcтивa. Гoлямa нeдoмиcлицa тoя минимyм. Инaчe пpeди ĸaтo paбoтeшe нa 45W пaĸ cи дyxaшe пpиятнo тoплo, нo cъвceм cлaбo, тpябвaшe дa cи дo нeгo зa дa yceтиш. Toгaвa бaчĸaшe cyпep, бeз дa cпиpa


    Предпочитам COP=2, обаче да не спира този климатик.



    И aз минax нa Toшибa, пoнeжe вce чeтяx ĸaĸ билo пo-тoплo c тяx, пъĸ в мoмeнтa Дaйĸин-итe ми ca нa 21°, пъĸ 281ЈDR гo дъpжa нa 23-24° зa дa e тaĸa тoплo

    Πoдoвитe caмo пpи нyждa дeфpocтвaт, зaceгa 221РDR пoвeчe дeфpocтвa, нo нe ми ce влизa в cпopoвe. Явнo eдиничният тoплooбмeнниĸ cи ĸaзвa дyмaтa, въпpeĸи, чe e виcoĸ ĸлac yж

    He знaм ĸoй ce нaĸaзвa, нo aз вeчe мaлĸo cъжaлявaм, чe нe cлoжиx пoдoви Дaйĸини нa мяcтoтo нa Toшибитe. Cтeнeн ĸлимaтиĸ пoвeчe нe ми тpябвa, aĸo щe и нa 12 вoлтa e.

    Да речем, че Daisekai e супер климатик от +2° до +10° и вероятно под -10°, когато няма толкова влага

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък
    Мнения
    364
    #267

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Тука сега нещата взеха да се завъртат в някаква неправилна плоскост. Сега да стигаме до изводи, че Тошибите не топлели, айде моля ви се. Така като чета, може би е единствената марка с добре направен дефрост от който НИКОЙ не се оплаква. При тези студове и снегове си топлят без грешка...даже го няма и проблема защото не си и помислят да изключват при тези условия. Модела е доста корав и топлещ...да има този софтуерен бъг, ама точно в ей такава зима няма да те остави на студено. Аз проблем на Тошибите с влажното време не виждам!
    dodo_pv, Aleksandars, Mega и 1 други харесват това.

  16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #268

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Аруба, аз, до сега, машина с по-добър дефрост от дайсейкай не съм виждал. Факт е, че не можеш да разбереш кога го прави, а стаята не изстива. Моите работят от няколко дена нон-стоп, за да се изморят и заспят, ама не... При хитачи, панасоник, мидея и фуджицу дефростите се усещат. Не и при дайсейкай.
    Mega, MisterT и tony34al харесват това.

  17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #269

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от MisterT Виж публикацията
    Сега да стигаме до изводи, че Тошибите не топлели, айде моля ви се. Така като чета, може би е единствената марка с добре направен дефрост от който НИКОЙ не се оплаква.
    И кой стига до такива изводи - некви комедианти на свободна практика? Топли си се ти, гледай си рахата и се забавлявай.
    Виждаш че хората хвърлят много усилия.
    Aleksandars, Mega, tanatos и 3 други харесват това.

  18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #270

    Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

    Никъде не съм писал, че не топли и че имам проблеми с дефростите. Топли, ама вее хладно, дефроства през час на суха пита, повече от 22 не можа да направи за 24 часа в 15 м2 стая. Дайкин-а над 25 прави в над 20 м2. Сутринта го рестартирах понеже и на 32 градуса да го наглася пак не тръгваше да духа топло. Пак се беше успал. От климатик за 1120 лева съм по-скоро доволен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 21:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 11:35
  3. RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12
    От dokkito във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 19
    Последно: 17-09-13, 16:33
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 17:36
  5. Toshina RAS-16PKVP-E-Daisekai- Super 5 или Daikin FTX50GV/RX50GV
    От Радостина Тасева във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-12, 22:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе