Здравейте,
Качвам снимка на едноконтурен котел, бихте ли коментирали как ви се струва монтажа, дали е правилно направен и проблем ли е, че са използвани метални колена и фитинги? Надявам се да може да се придобие представа от снимката. Благодаря!
Здравейте,
Качвам снимка на едноконтурен котел, бихте ли коментирали как ви се струва монтажа, дали е правилно направен и проблем ли е, че са използвани метални колена и фитинги? Надявам се да може да се придобие представа от снимката. Благодаря!
За красота и подреденост в монтажа изобщо не може да става дума. Многото резбови съединения са предпоставка и за доста последващи проблеми. На пазара има доста нови материали за използване и подвързване на отоплителна инсталация. Успех в експлоатацията
Страхоти монтажници се навъдиха! Като дойдат за хидравлична проба, ги попитай, като няма кранчета от двете страни на филтрите, как става фокуса с почистването им, или те са само за украса. Мисля, че точно така свършена работа, принуждава тези, който не са се занимавали с това, да започнат да го правят...
Този пост е редактиран от Icata69; 26-03-20 в 19:04.
Тези откъде ги намери .Грозно,грозно та чак фърка.Да го правят наново както трябва .Ако не си им платил викай други които разбират.
Този пост е редактиран от fvazharov; 26-03-20 в 20:30.
Какви нови материали имате предвид?[/QUOTE]
Като се има в предвид, че сега дори водопроводните инсталации не се изпълняват с поцинковани тръби и фитинги, какво остава за подвързване на отоплителна инсталация
Този пост е редактиран от Icata69; 27-03-20 в 00:55.
И какво му е едноконтурното. Едноконтурния котел има само два извода за вода и превключването отопление/БГВ става външно с ел клапан а топлообменика е външен бойлер.
Това че излизат четири тръби не го прави двуконтурен.
Никой не е казал, че трипътния вентил на едноконтурния не може да бъде вграден в самия котел.
https://www.wolf.eu/fileadmin/Wolf_P...ontractors.pdf
Този пост е редактиран от bobivg; 27-03-20 в 16:57.
Сега сверих модела изписан на самия котел и този, който съм поръчал. Съвпадат. Vaillant ecoTEC Plus VU int 166/5-5 Едноконтурен е.
Може би Lazarима идея защо изглежда така?
- - - - - - - - - -
Сега видях, че сте писал. Точно така ми обясниха от Вайлант, вентила бил вграден в котела.
Едноконтурен си е котелът, това VU означава едноконтурен, двуконтурните се означават с VUW. Освен това 16кВт двуконтурен няма. Котелът си е много добър, но монтажът наистина е ужасен! Преди 12-15 години Вайлант имаше най-добрата школа в Бг и монтажниците им бяха еталон, но кризата през 2008г оказа пагубно влияние на фирмата-вносител и всичко тръгна стремглаво надолу, като се стигна до там, че 3-ма сервизни специалисти да обслужват цяла България. Да не говорим за монтажниците - всички кадърни фирми и специалисти се отказаха от съвместна работа заради некадърно управление. Сега като гледам тоя монтаж ми се плаче, но както и да е. Не съм сигурен тоя байпасвентил дали е по изискванията на Вайлант, според мен е излишен със сегашните електронни помпи.