Сега и малко изолацийка да им сложиш...
Lazar няма как да го хареса, щото работи с по-напредничава технология.
Не ми се щеше да го казвам, но така не се монтират филтри. Не ми е ясно защо си седнал да търсиш одобрение във форум. Ако почнеш по същата логика и да се лекуваш ще те режат 100 пъти. Работата е на късмет каквото такова.
А бе не се монтират така филтри, но масово ги монтират тъй, щото е по-прегледно, по-красиво и по-евтино (с по-малко фитинги). По мои наблюдения много малко фирми си играят да правят чупки. Даже наскоро идваха колеги от една фирма-производител на газови котли и първото впечатление им беше, че филтрите са монтирани правилно - казаха, че рядко виждат такъв монтаж на филтри (моето впечатление е същото. Не е нещо фатално, с вертикалния монтаж пак си вършат работата, но правилният монтаж показва, че монтажникът си обича работата.
Този пост е редактиран от Lazar; 07-04-20 в 22:40.
Ако не се монтира "правилно" филтъра губи ли той функционалност ей това ме тревожи най много от прочетеното. Според моите елементарни познания филтъра има посока за пространствено разположение не си спомням особено този тип филтри които са си цедки ама ние ги наричаме филтри. Иначе снимките с подовата разводка на тръбите са перфектни даже ми се струва че тук не се търси някаква простота а чупките показват даже и артистичност автора не обича скучните прави линии а е допълнил интересни геометрични елементи.
Да бе, всяко излишно коляно е пари, време и допълнително хидравлично съпротивление. Нещо е наложило това.
Слагайте циклонни магнитни филтри, няма как да им се обърка монтажа. Вярно са по скъпи, но са и по лесни за обслужване. Има и такива с байпас, котела може и да си работи докато ревизираш филтъра.
Този пост е редактиран от espace; 08-04-20 в 08:50.
Здравейте,
Някой ако има опит да сподели как се държи комбинацията Bosch 2500W 24-1 + easycontroll CT100. Термостата е по-стара версия но ми изпадна на добра цена.