Първоначално публикувано от
sdhinkin Може ли скиците, защото аз не ги виждам и ми е трудно да се отиентирам само по думите ви? Инсталацията работила ли е на вода, или сте били с тези нагреватели винаги? Неразбрах и за стълбището - външно ли е?
Проектанта ли определи, че мястото на котела е там, където ти казваш, или това са твой разсъждения?
За радиаторите, ако искаш да ти работи "нормално" котлето и ако приемем изчисленията с 55/45/23 ( приемам 23 стайна температура) излизат общо 60 глидера на 500мм за 3kW( това е минимума на добрите двуконтурни котли). Сега имаш 47. Според мен трябва да се удължат радиаторите насякъде. За да се спестят пари може да се вземе радиатора от голямата спалня и от него да се разделят тези 15 глидера и да се добавят към съществуващите други радиатори(стига да има място къде да се поберат тези допълнителни глидери). А за тази "голяма" и студена спалня на се вземат два радиатора по 12-14 глидера (може и повече, зависи каква е изолацията на тавана, щом е усвояван, може би от там да излиза топлото).