Откъде знаеш дали не са предложили отказваща оферта поради претовареност.
Откъде знаеш дали не са предложили отказваща оферта поради претовареност.
Мисля да се питам Вимакс, Рувекс и Ромстал за оферта. Иначе няма да е коректно ако кажа коя е фирмата с горната оферта, но ето това е тя.
https://postimg.cc/TK7bWGQw
Този пост е редактиран от markosi; 24-01-22 в 12:06.
3600лв. за котела! Не че отстъпка не ти правят, ами и там те цакат.
https://megaelectronics.bg/produkt/p...r-ct-200-24kw/
Инсталацията изведена ли ти е?
Имаш ли прекарани тръби за радиаторите, имаш ли разпределителна кутия с колектор и тръбите вързани ли са към него?
Знам че за котела ме цакат. исталацията е направена. Само на единия радиатор трябва да се направи на кръст, че е голям. Колекторанта не е вързана, но са изкарани тръбите. И на всички радиатори ще вкопават тръбите в стената. Демек ще ислизат само кранчета от стената.
Тоест нямаш колектор?
Иначе всички радиатори се връзват на кръст, горе вкарва от другата страна долу изкарва.
Могат да се вържат и долу-долу с диафрагма на входящата, което на пракитка се получава горе-долу.
Могат да се вържат и едностранно.
Не знам какво е положението при теб, но ми се струва много пари.
А това вкопаване на тръбите в стената, ако не се прави грамотно после ще ти се напука.
Почти 300 лв отгоре му искат за котела - 3600 с ДДС, намира се на около 3300 лв принципно. Иначе аз като гледам се досещам коя е фирмата.
Като цяло съм изненадан колко некоректни фирми има. Досега съм видял само една оферта, в която да е описано всичко от до, включително какви модели са термоглавите и т.н. Повечето пляскат нещо и ти палиш свещи, а ако имаш неблагоразумението да попиташ - ти се ядосват.
Колега, имай предвид, че при ново строителство трябва и да ти се изготви проект за ВГИ-то и да се узакони, в офертата не виждам това да е включено. Поне при мен е така, и аз съм на тоя хал.
А бе не са 300лв, а към 130, защото пише + стойка, което би трябвало да означава, че е включена и подвижна станция за зареждане, която е отделен артикул и е 106лв. Тези 130лв разлика сигурно имат някакво обяснение, не може да са изсмукани от пръстите, трябва да се пита.
Каква е тази стойка?
Иначе при положение, че всичко ще е от тях, да му продават котела над пазарната цена си е чисто кощунство.
И какво е това ДДС дето му начисляват на всяка една дейност. Ще му сложат ДДС на безумното 120лв. да му съединят един радиатор.
Накрая ще му дадат касов бон само за радиаторите и котела, и фактура дето може и от илиенци да се вземе.
Според вас отбелязаната спалня ще може ли да се отопли с подово отопление /газово котле/?
Проблема е, че спалнята не е на крачета, а е със затворен корпус.
Прозорците са почти до земяа и не ми се слага радиатор там, а не виждам къде другаде.
Има ли някакви формули, с които да се изчисляват тези неща?
lazarus18, аз отоплявам с подово и газ 3 стаен апартамент с подобна спалня-19м2 и прозорци до земята.
Леглото ми е с матрак 180х200 и е плътно до земята, отделно на дългата стена (където ти е телевизора) имам гардероб от пода до тавана.
Проблеми с отоплението няма, потдържам 22градуса в целия апартамент (вдигал съм до 24, но става много жега, особено когато легнеш да спиш)
При мен на тези 19м2 подовото е разделено на 2 серпентини (два кръга).
Благодаря ти.
Тръбите минават ли под леглото или го заобикалят?
Защото фирмата, с която говорих казаха, че с такова легло няма да може да се стопли тази стая, а жената стриктно държи леглото да има повдигащ механизъм и да слага багаж отдолу.
Тръбите ми са по цялата площ на пода.
Навремето строителя на сградата и изпълнителя на подовото ми казаха, че е по-добре тръбите да покриват целия под.
Единственият недостатък, евентуално, би бил по-бавното темпериране при първо включване на отоплението.
Отделно след време ако промениш местата на мебелите, какво става?
Ще имаш една студена зона от около 4м2 на мястото на леглото.