Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 193
Like Tree21Одобрявам

К-стъкла - има ли смисъл?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:К-стъкла - има ли смисъл?

ка е показано точно на единичният стъклопакет - слага се на позиция 3 в стъклопакета.
    ка се слага само ако няма да го пече слънце.
    енерджи или лоу-е или 4 сезона се слага на позиция 2 или на вътрешната странна на външното стъкло на единичен стъклопакет.

система за щори има читава но ако са сложени прозорците е вече малко късно.
    а и да си сложиш обикновени е по-евтино от колкото такива за които е мислено
    за повече инфо ако не можеш да немериш друго.
    ако има питанки и мога да отговоря съм наоколо.

http://www.rehau.bg/B277F70CA32F37E5...00412B89.shtml

Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    иначе ка-съкло само на север
    Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    Като потребител на стъклопакети с К-стъкло искам да кажа, че ефекта е невероятен през зимата, но ако нямаш външни плътни щори през лятото е нетърпимо ако стъклопакета е с голяма площ...
    За съжаление съм много съгласен с колегите. Защо ли? Ами имам 4 прозореца с К-стъкло, в четирите посоки на света. 3-те са монтирани преди години (север, запад, юг), като южния е под козирка и няма пряко слънцегреене в/у него. Като цяло бях с впечатление, че К-стъклото е ала-бала и се рекламира за да се подстригва клента качествено, но само докато не поставихме нова дограма в спалнята, която е с източно изложение и се огрява докъм 12 часа. Е, вярвайте, не съм спал в такъв парник до сега, а тази спалня я ползвам от около 20год. ! Ефектът се усилва от изолацията на стените, която "сътворих" тази пролет - стените не могат да се охладят през нощта заради нея. Имам си климатик в спалнята, но се стремя поне лятото да избегна "удоволствието" от работата на климатик в помещението. Когато се договарях с фирмата за дограма за последния прозорец, исках обикновено стъкло, но служителят успя да ме убеди за "К" и аз го послушах и много съжалявам за това. Та и аз да добавя към мнението на колегите - К-стъкло колкото помага, толкова може и да пречи на комфорта. Зависи какво очаквате и какво искате.

П.П. Забравих да спомена, че сега щорите са спуснати през цялото време, когато е слънчево, а преди бяха полуотворени целогодишно и рядко ставаше горещо.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аваст винаги можеш да ги смениш пакетите ако решиш лошото е че ще е за твоя сметка. но поне климата няма да върти и лятото много.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

@avast3 Хайде, хайде... Слагаш:

пускаш климатика и не ти пука! А джамците, задължително лоу-е.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

К-стъклото си е таралеж в гащите за през лятото, когато го напича слънце . Имам два прозореца с такова стъкло - едното слънцето го грее до обяд, а другото след обяд, добре че са в 2 различни стаи и им дърпам пердетата, защото иначе става сауна. Но пък зимата си е екстра, когато има слънчице и допълнителна топлинка влиза в одаите

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

За двоен стъклопакет задължително ли е едното стъкло да е "флоатно", демек обикновено прозрачно? Другото ще е нискоенергийно, 4-сезона и или още както там го наричат различните фирми. Ще има ли положителен ефект, ако вместо флоатното сложа нискоемисионно? Не искам да правя парник, обаче!
    Питам, понеже на тройния стъклопакет ги слагат нискоенергийно-флоатно-нискоемисионно (К)-помещение.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

мисля че едното трябва да е просто бяло стъкло. задължително.
    би трябвало да не можеш да сложиш лоу-е + к-а в обикновен двоен стъклопакет, а и няма смисъл : ако ще слагаш две фолирани добави и едно обикновено за да стане троен стъклопакет. ще има мнооого по-голям ефект.
    ако е двоен - сложи лоу-е 6мм + чисто 4мм и аргон - от аргона има смисъл и инвестицията в него е минимална 2-3-5 лева да ти вземат на пакет. дават го 5-10% загуба на година - но дори и след 5 години ще имаш 50% в пакета така че има смисъл.
    трябва да отидеш при добър джамджия обаче
    следващата стъпка след аргона за един добър стъклопакет е warm edge дистанционер - пластмасов а не алуминиев дистанционер - аз останах изненадан но ги има вече и в бг, но за пари не мога да кажа обосновано ли е.
    за мене това е перфектния пакет - 6мм.лоу-е+4мм+аргон+топъл ръб

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря!
    Вече всичко е поръчано и след 2 седмици се надявам да съм с остъклена тераса!
    За съжаление друг е "инвеститора" и вече е поръчан двоен, но без аргон. Въпреки всичките каталози и графики, които му дадох. Ама се надявам поне изработката да е на ниво.

11. Тук е от
    Dec 2007

Имам на едната стая ПВЦ дограма с обикновено стъкло и ако го сменя стъклопакета с К-стъкло+аргон ще е по топло ли през зимата и има ли смисъл. Стаята е източна а стъклопакета е 2,80 m2.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

определено ще има смисъл.

и от к стъклото или дори енержи - не е много по-скъпо от ка-то.

аргона също има смисъл, дори само защото излиза по 2-3-4 лева на стъклопакет и самата цена на екстрата е нищожна спрямо възможните ползи. а ползите дори и в най-лошият случай съществуват поне едно 5 6 години, защото аргона си изтича с по 5 10 % на година.

има вече и от къде да се правят стъклопакети с топъл ръб, или пластмасов дистанционер или warm edge. производителите го предлагат. но вече има разлика в цената.

така че с една дума : ДА

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Зимата ще е по-топло и лятото ще е по-топло.Аз затова съм направил поликарбонатни навесчета на южните прозорци да не ги грее слънцето лятото.А аргона изчезва след няколко години въпреки полиуретановата запечатка на стъклопакета-винаги има някаква макар и малка дифузия.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте! Лаик съм на тема дограми и стъклопакети, а тези дни ми предстои важно решение. Става въпрос за жилище в Плевен - ново строителство, 3-ти /среден/ етаж, с външна изолация, дограмата в цялата сграда /жилищен блок/ ще е 5-камерно ПВЦ, с цвят - имитация на дърво. Нямам никаква информация нито за профила, нито за обкова /кофти.../, освен уверенията на предприемача, че ще са добри... Не знам и кой му е подизпълнителя, но досега стриктно са спазвани всички ангажименти и обещания, надявам се, че и за дограмата ще е така... Жилището ще се отоплява с газово котле и радиатори, предвидени са и читави климатици - като "бекъп". По въпроса:

Ако искам нещо повече от "обикновен" стъклопакет /каквото и да означава това.../ ще трябва да доплащам и до ден-два да си конкретизирам изискванията... Разположението:
    1. Дрешник - прозорец на запад.
    2. Спалня - прозорец на запад + врата към тераса на юг.
    3. Детска - прозорец на запад, с тераса отпред /врата/, остъкляване на терасата не се предвижда - за сега. Ако много навява през зимата - ще се мисли, че ще има и външни тела на климатици там...
    4. Дневна - неправилна форма - прозорци на запад, югозапад и юг, площта на прозорците е доста голяма...
    5. Кухня - прозорец на юг, с тераса отпред /врата/. Терасата ще се остъклява.

Външни щори никак не ми се иска да слагам, съответно - К-стъклата отпадат - разположението е такова, че лятото ще бъде ад. Остава нещо като т. нар. "4 сезона"? По финансови причини стъклопакета ще си е с 2 стъкла, "стандартен" дистанционер, без аргон или др. газове. Та първия ми въпрос е колко мм и какви стъкла да поискам, с колко мм дистанционер? Каква разлика в цената на кв. м. стъклопакет да считам за приемлива, ако поискам предложените от Вас промени? Още въпросчета:

Кухнята да я оставя ли с "прост" стъклопакет - "сложния" да бъде за остъклението?
    В ниската част на остъклението /на мястото на парапета/ не искам видимост - възможно ли е да се сложи стъклопакет с "4 сезона" /или каквото предложите/ и матово стъкло? Или многокамерен поликарбонат с UV?
    Самото остъкление - алуминий с т. нар. "термомост" или ПВЦ /колко камери?/, плъзгане или "нормално" отваряне /в 2 плоскости?/, с какъв обков - тук поне се надявам, че ще имам право на избор?

Доста станаха въпросчетата, надявам се, че ще имате време и търпение, и Ви благодаря предварително!

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

всичко ти гледа на запад + юг - за ка забрави. питай за енерджи или 4 сезона но и кой ще е стъкларя и как ще ти кажат че е енерджи ами не просто ка.
    за милиметрите на стъклопакета ти зависи от профила - има различни стъклодържачи и може наистина да се играе със дебелината на стъклопакета - но ако питаш мен си направи стандартния 24мм стъклопакет щом ще е само 2 стъкла. най отработени са системите и няма да стане някоя грешка. може да си поръчаш 5мм енерджи + 4мм чисто бяло стъкло - стъкларя си слага нужния дистанционер за да си стане 24мм пакета. този 1мм на 5мм стъклото може да подобри малко звуко изолацията.
    може да играеш 32мм стъклопакети но ако са прекалено големи може стъклата да се сгънат посредата системата на профила може да не го позволява - може да нямат такива стъклодържачи и да трябва да чакаш или пък да не се изпълни както трябва евентуално - а бе забрави по широк пакет като не е придвиден и такъв профил. прекалено много неща могат да се объркат.

кухнята щом ще я остъкляваш я остави с обикновен стъклопакет. няма смисъл да наливаш излишни пари за хубави стъкла които в последствие ще останат вътре.

за матовото съкло + енержи или ка за съжаление не мога да ти отговоря. питай доставчика кой ти е стъкларя и върви да говориш с него директно какво може да ти предложи. то и на всички въпроси ще ти даде адекватен отговор какво може и какво не може да изпълни.

за обков - може да поискаш сигеня с микровентилация - минимално е - до 5 лева да ти поискат отгоре на прозорец за екстрата спрямо обикновеният двуосов . джама се пада един пръст - 1-2см когато дръжката се завърти на 45 градуса ...

аргона е 2 3 4 лева на квадрат пакет стига да пълнят - ако не помага не пречи.

дано да съм помогнал.

17. Тук е от
    Jun 2008

Значи 5 мм "Енерджи" или "4 сезона" + 4 мм обикновено, при стандартни 24 мм за стъклопакет с две стъкла, ОК. Какво доплащане на кв. м. /в сравнение с 24 мм - 4 мм обикновено + 4 мм обикновено/ да считам за приемливо?

Относно шума - улицата /от запад/ е сравн. натоварена, ще има ли полза от комбинация 5 мм "Енерджи" или "4 сезона" + 5 мм обикновено, при стандартни 24 мм за стъклопакет с две стъкла? Или стъклопакета става мн. по-тежък и при по-посредствен обков ще има проблеми? Какво доплащане да очаквам пък при такава комбинация /5 мм "Енерджи" или "4 сезона" + 5 мм обикновено/?

За кухнята също вече ми е ясно: 5 мм обикновено + 4 мм /или 5 мм заради шума?/ обикновено, при стандартни 24 мм за стъклопакет с две стъкла - тук си мисля, че доплащането ще е минимално... Остъклението на терасата в момента не е на дневен ред, за профили, отваряне, обков и стъклопакет ще попитам пак, когато му дойде времето...

За обков - тази Сигеня с микровентилацията ме заинтригува, ще попитам, само дето не знам какъв и колко "обикновен" двуосов ми е заложен предварително, и дали доплащането няма да се окаже /доста?/ над 5 лв. на отваряем елемент... Въпроса сигурно е съвсем "ламерски", но: различава ли се двуосовия обков за прозорци от този за врати? При "дръжка на 45 градуса" прозореца би се отворил отгоре между 1 и 2 см - ясно, при вратата няма ли да са повече? По-висока е и ако просвета отгоре е по-голям вентилацията май вече няма да е мн. "микро"?

П.П. Профилите май ще са "Стилмет" - сега попитах... Попитах и "чичо Гошо" набързо - оказва се, че Етем предлагат не само алуминий, а и ПВЦ - Q60 и Q72, като обещанието за 5-камерни профили май ме "ориентира" към Q72? За обкова - още не е ясно, има ли подчертано калпави варианти за този профил, които следва да се избягват? И такива, които пък да си заслужават изрично да държиш на тях, дори и при по-сериозно доплащане? В разговора ми споменаха и Саламандър /ако искам - искам ли? /, ще имам в най-скоро време и среща с подизпълнителя - може да изскочат и още "опций" - мразя, когато стане така и трябва да вземам важни решения набързо - неинформиран... До тогава ще трябва поне да съм наясно точно какъв стъклопакет искам, че първия етаж бил вече готов /утре карат и монтират/, втория - почти, а после /понеделник - вторник/ съм аз...

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Не всички фирми работят с Сигения,друг хубав обков е Мако,а за шумна улица е по-добре троен стъклопакет с различните енергоспестяващи финтифлюшки/покрития/.Има системи за вентилация ,дори комбинирани с влагомер,които се монтират допълнително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три стъкла на стара дограма - дали ще има ефект?
    От mitakata във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 4
    Последно: 10-02-11, 21:48
  2. Отговори: 12
    Последно: 24-03-09, 20:53
  3. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 15:13
  4. Няма смисъл?!
    От etg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 02-10-03, 02:44
  5. Има ли смисъл да пиша на ...
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 06:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе