Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 193
Like Tree21Одобрявам

К-стъкла - има ли смисъл?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2013

Отговор: Re:К-стъкла - има ли смисъл?

Цитат Първоначално публикувано от orlincho Виж публикацията
    За северните прозорци ка-бяло-ка
    За всички други 4сезона-бяло-ка (4-те сезона е външното).
    Още стъпки за подобряване на темоизолацията са пластмасов дистанционер м/у стъклата в пакета. Това зависи от производителя.
    В зависимост от възможностите на дограмата/стъклодържачите ако можеш да поръчаш отделните стъкла да са различно дебели това ще повлияе добре на шумоизолацията.

И най-важното е наличния монтаж да е ОК. Защотото колкото и да са ти хубави пакетите ако продухва през крилата на дограмата все ще е тая.
    Имай предвид и че 3-ния пакет ще е поне 50% по-тежък и ако имаш някое голямо крило може да провисне.
    мерси за отговора, нямам големи крила имам 3 отваряеми с размери 145х90, и една врата, а иначе всички прозорци са с югозападно изложение(живея на партер в ателие)
    няма фуги и подухвания през дограмата, поне за момента , мислех новите пакети да ги пълния и с аргон ,не знам дали има голям ефект?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ако сегашния стъклопакет е по-малък от 32мм. може да се наложи да се сменят стъклодържачите.Топлоизолацията няма да се повиши чувствително,по-добре е да се направи ТИ на пода/тавана отдолу/.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Отговор: К-стъкла - има ли смисъл?

Може да сложиш 3 стъкла по 4мм и едното да е мултифункционално ( умно стъкло, лятото отблъсква топлината, а зимата я задържа ), за тежината няма да се притесняваш, аз лятото съм монтирал на моята къща и съм доволен.

5. Тук е от
    Dec 2012

Re: К-стъкла - има ли смисъл?

Аз съм със слънцезащитно фолио... ефекта е много по-добър от к-стъклото зимата и най вече лятото. Зимата задържа (рефлектира) топлината както и лятото (което к-стъклото не го прави) Излиза 40лв/кв но се избива за няколко години.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Re: К-стъкла - има ли смисъл?

Цитат Първоначално публикувано от Gogo Byte Виж публикацията
    Зимата задържа (рефлектира) топлината както и лятото .....
    Е, какъв е смисъла, ако лятото задържа топлината в стаята? И какво е тогава преимуществото пред К-стъклото?

7. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Ако сегашния стъклопакет е по-малък от 32мм. може да се наложи да се сменят стъклодържачите.Топлоизолацията няма да се повиши чувствително,по-добре е да се направи ТИ на пода/тавана отдолу/.
    да и държачите трябва да се сменят, изолация на тавана съм направил вече. как така няма да се повиши? не са ли най големи загубите през стъклопакета?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Зависи от размера на стъклата. и размера на плътните стени. Съвсем грубо на м2 съкло двоен пакет бяло и троен с 4с-б-ка пакет разликата в загубите е 2W за всеки градус разлика м/у вътрешната и външната температура. Ти си ги сметни за твоята квадратура и грубо 20 градуса разлика през Януари като най-студен месец и 720 часа на месец. Това ще е най-голямата аванта. Другите месеци разликата в Т е все по-малка.

По въпроса за фолиото - цената е прекалено висока а предоставя същото това което предоставя стъклото 4-сезона (високоенергийно). Преимуществото пред К-то (нискоемисийно) е че отразява топлината двупосочно.

10. Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Re: К-стъкла - има ли смисъл?

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Е, какъв е смисъла, ако лятото задържа топлината в стаята? И какво е тогава преимуществото пред К-стъклото?
    Лятото е държи вън! за разлика от к-стъклото което пропуска.

Другото съществено преимущество на фолиото е че не пропуска UV лъчи което предотвратява нагряването на помещението и избеляването на материи.

11. Тук е от
    Dec 2010

hhhjn

12. Тук е от
    Aug 2013

Здравейте, аз ще се включа с малко по-различен въпрос. Живея в изцяло външен апартамент в тухлен стар блок. Имам външна изолация със стереодур (ако не се лъжа в наименованието) на BASF. С дървени стари дограми съм, от тези които са по два прозореца и две врати и се отварят отделно. Преди много години си сложих допълнителна изолация към дограмите да не веят в процепите и съм много доволен. Искам на съществуващите дограми да сменя стъклата. Има ли смисъл от такава интервенция и какви стъкла да поставя? Ето още инфо:
    - изложениеята на стъклата са изток-юг и изток-север
    - квадратурата на стъклата е значителна (към 2 метра височина и общо към 8 метра ширина на всичките прозорци)
    - отоплявам се с централно парно, нямам климатици
    Лятото е много топло, а зимата трудно се отоплявам. Иска ми се съответно тези неща да се променят От дограмата съм си доволен, вероятно не е като някоя много качествена ПВЦ или алуминиева, но все пак е дървена и поддържана дограма. А и към момента нямам възможност да сменя напълно цялата дограма, за това търся варианти само за стъклата.
    Благодаря!

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Стъклата не са панацея,направи си навеси на южните прозорци да не ги огрява слънцето лятото.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Мисля,че ще ти струва доста пари,а ефекта ще е ..съмнителен меко казано!Ефекта от К стъкло или разните му вариации,енерджи,4 сезона и т-н...се проявява най вече ,когато имаш стъклопакет,а при твоя случай това май е неизпълнимо!....Навеси или външни щори....мисли в тази насока!...Успех!

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

до колкото знам енерджи стъклата има във варианти с твърдо и меко покритие - едните не можеха да се пипат защото пипнеш ли го отпечатъка остава завинаги, поради това и се затварят в пакет.
    определено ти трябва спец по стъклата
    виж външните щори са прекрасна идея.
    raziel66 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    виж външните щори са прекрасна идея.
    Един от апартаментите ми също е стар и тухлен. Заради изложението му юг-югозапад през лятото ставаше парник. Откакто сложих външните щори направо се родихме. Преди 20-на години повечето модели с ПВЦ ламели бяха някакво недоразумение - пожълтяваха, старееха и се чупеха за няколко години употреба, затова избрах щори с алуминиеви панели запълнени с изолационна пяна. Лятото ни пазят от жегите, зимата спират студа и снегонавяванията.
    Тогава не бяха евтино удоволствие, заради което се и отказах от автоматика за управлението им, но ако сега трябваше да решавам, вече убеден в ползата от тях, още едно дистанционно в повече нямаше да е проблем. :rolleyes:

18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Като че ли отдавна никой не пише в тази тема - та ще и поизтупам пепела...
    Дойде време да си сменям дограмата.
    Избрах марка и фирма за изработката.
    Две от стаите са ми със северно изложение, една е с южно - като има и почти два м. дълбок балкон, тоест, почти никакво пряко слънце в прозорците.
    На северните стаи съм решил стъклопакета да е бяло/бяло/ка стъкло.
    Проблемът ми е, че от фирмата ме убеждават, че няма голяма разлика между пакет бяло/бяло/ка и пакет бяло/ка. Да ме убеждават вместо две, да сложа три стъкла - е разбираемо.
    Най-малко ще лапнат повечко стотинки....
    Но да твърдят, че 3 = 2 е леко смущаващо.
    Извадиха ми някакво таблица с коефициенти, от която се вижда, че разликата е 0.01% - тоест, пренебрежимо малка.
    Другото ми питане е, енергоефективно ли е, на южната стая да сложа пакет с високоенергиино и ка стъкло?
    Тук вече от фирмата твърдят/може би с право/, че никога не се прави стъклопакет с високоенергиино/ка стъкло, а винаги се слага и бяло по средата, тоест, конфигурацията трябва да е високоенергиино/бяло/ка стъкло.
    Тук колебанията ми се опират на факта, че балконската ми врата е висока 240 см, широка 80 см, и се притеснявам да не провисне. А не ми се иска да я накъсявам отгоре с фикс.
    Съвети ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три стъкла на стара дограма - дали ще има ефект?
    От mitakata във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 4
    Последно: 10-02-11, 21:48
  2. Отговори: 12
    Последно: 24-03-09, 20:53
  3. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 15:13
  4. Няма смисъл?!
    От etg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 02-10-03, 02:44
  5. Има ли смисъл да пиша на ...
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 06:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе