Страница 7 от 13 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 193
Like Tree21Одобрявам

К-стъкла - има ли смисъл?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:К-стъкла - има ли смисъл?

е това е само 1 мм в повече - не очаквай чудеса де , идеята е че различната дебелина на стъклата резонират на различно място и обират едното един шум другото друг и така по-добър ефект.
    ако имаш много шум се прави триплекс с две ламинирани стъкла на позиция едно и обикновено на позиция 2 и евентуално ако не стига може да сложиш и трето - но това са големи фантастики досега си спал с стара дограма дори и обикновен пакет ще има колосална разлика.
    пак ти казвам само човека който ти прави стъклата може да ти каже какво може да направи и на какви пари - сега идея си нямам за цени.

мако , г-у - всички би трябвало да имат разновидност за микро вентилации - ако си в нов апартамент само това те спасява , аз миналата година януари и февруари проветрявах и топлех - тази година се надявам да затворя прозорците.
    ако не искат особеенно много пари отгоре за това го сложи - всички са ок. е има и ментета на някои.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

Мн. сте бързи /благодаря!/, вижте /моля/ и послеписа ми за "Стилмет"... За стъклата - разбрах - 5 мм + 4 мм. За обков - Сигения, Мако или Г-У с "микровентилация" - ще запомня. Доколкото разбирам - тази "екстра" може да спаси положението при конденз, без да се налага допълнително после поставянето на клапи от сорта на „Аереко”?

4. Тук е от
    Aug 2008

Някой има ли впечатления от фирма в гр.Варна, която да ми демонтира старите обикновени стъклопакетии Б/Б 24мм с такива с Б/Ка или всесезонно стъкло 24мм на изгодна цена.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Да питам и аз за Варна, макар че съм се насочил към сити комфорт, цена 46-47лв на квадрат, проблемът е какво после да правя останалите стъклопакети

6. Тук е от
    Mar 2007

Здравейте... Имам нужда от съвет . Надявам се ,че ще ми помогнете... Предстои ми поставянето на ПВЦ на спалнята. За другите стаи по-късно. Въпроса ми е:
    -понеже изложението е изток - Ка- стъкло ли да бъде..??? Ще има ли някаква полза ,ако поставя вместо Ка - 4сезонно...или няма смисъл???

7. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Когато аз сменях дограмата,ме светнаха,че К стъкло се слага само на север,иначе лятото е ад!На юг сложих Енерджи и...оказа се ,че хората са прави!Но на тези ,които сменят дограма или само пакети,горещо препоръчвам клапи за проветрение,на Сигения!Верно,скъпи са/над100лв метъра/,но плюсовете са много!Лошото е,че дори майсторите от по малките фирми не ги знаят! Не става въпрос за разни пластинки и резане на гуми,а за сериозна клапа,която се монтира над стъклопакета,но без да се дупчи и реже профила!Всъщност,над стъклопакета и под профила,ширината и е примерно10-12см!.....

8.  

9. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от slovaka
    Когато аз сменях дограмата,ме светнаха,че К стъкло се слага само на север,иначе лятото е ад!На юг сложих Енерджи и...оказа се ,че хората са прави!Но на тези ,които сменят дограма или само пакети,горещо препоръчвам клапи за проветрение,на Сигения!Верно,скъпи са/над100лв метъра/,но плюсовете са много!Лошото е,че дори майсторите от по малките фирми не ги знаят! Не става въпрос за разни пластинки и резане на гуми,а за сериозна клапа,която се монтира над стъклопакета,но без да се дупчи и реже профила!Всъщност,над стъклопакета и под профила,ширината и е примерно10-12см!.....
    т.е. на източно изложение да поставям 4-сезонно стъкло....? То като се замисля , слънцето няма пряк контакт с прозореца. Така ,че би трябвало и Ка-стъкло да ми свърши работа или да не съжалявам после ,че съм сложил Ка....

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ако не го пече слагай - ка.
    ако е много малка разликата в цените сложи сезонното.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от boreto_
    т.е. на източно изложение да поставям 4-сезонно стъкло....? То като се замисля , слънцето няма пряк контакт с прозореца. Така ,че би трябвало и Ка-стъкло да ми свърши работа или да не съжалявам после ,че съм сложил Ка....
    Ако слънцето не огрява пряко прозореца, слагай Ка, но ако имаш пряко греене - недей! Аз направих тази грешка да сложа Ка на спалнята с прозорец на изток. Зимата е добре, но лятото е ужас. Още към 9ч. става жега и без климатик не се живее. А преди със старата дървена дограма не беше така

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Ако слънцето не огрява пряко прозореца, слагай Ка, но ако имаш пряко греене - недей!
    И за какъв Х (хикс) да слага изобщо Ка?

13. Тук е от
    Mar 2007

Благодаря Ви за съветите и споделенията . Измислих го - слагам 4-сезонно . Така или иначе ,така нищо не губя. А разликата е само 10 лв.

14.  

15. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Аз съм със сънержи стъкла в спалнята и детската (източно изложение) а на запад всекидневната с кухня обикновени стъкла - разликата е осезаема и за лятото и за зимата! Сега зимата когато навън беше минус 15-тина градуса и на допир сънержи стъклата са хладни а обикновените стъкла направо ледени! Освен това по сънержи стъклата имаше съвсем малко кондез покрай PVC дограмата а обикновените стъкла направо от края поне на 20-тина см.към центъра на стъклата кондез и се стичаше - това става вечер за 8 часа докато спим - отоплявам се на водно отопление-газов котел...
    Лятото там където съм с обикновените стъкла след обяд (нали е на запад) малко по-малко без да пускам климатиците след 15-16 часа става голяма жега - като парник и това се случи след като изолирах стените с външна изолация... Замислям се да сменя стъклопакетите с обикновеното стъкло със сънержи...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    И за какъв Х (хикс) да слага изобщо Ка?
    Ни 'нам. Така е решил питащият. Кой му е казал, че това е истината у живота, също ни 'нам. Моите всички са по Рийкъл, с изключение на гореспоменатия. Когато ги слагах Ка-то беше хит. По-шукарни някак били и влизали в изискванията за енергоефективност. Да, ама поради особеностите и разположението на къщата, нито един не се огрява пряко от слънцето. Отде да знам аз ефекта от пряко слънцегреене в/у Ка-то? То в рекламите по сайтовете някак по-убаво и примамливо изглежда. Нийде не пише за жъга през съмара.

17. Тук е от
    Jan 2013

Отговор: Re:К-стъкла - има ли смисъл?

здравейте, решил съм да сменям стъклопакета, в момента съм с двоен обикновен намирам се на партер но е много студено, профилите са ми 5 камерни salamandur. Решил съм да сменя всички стъклопакети с 3-ни 4 сезона, моля дайте съвети какви стъкла да избера за най добре топлоизолация?

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Отговор: Re:К-стъкла - има ли смисъл?

За северните прозорци ка-бяло-ка
    За всички други 4сезона-бяло-ка (4-те сезона е външното).
    Още стъпки за подобряване на темоизолацията са пластмасов дистанционер м/у стъклата в пакета. Това зависи от производителя.
    В зависимост от възможностите на дограмата/стъклодържачите ако можеш да поръчаш отделните стъкла да са различно дебели това ще повлияе добре на шумоизолацията.

И най-важното е наличния монтаж да е ОК. Защотото колкото и да са ти хубави пакетите ако продухва през крилата на дограмата все ще е тая.
    Имай предвид и че 3-ния пакет ще е поне 50% по-тежък и ако имаш някое голямо крило може да провисне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 13 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три стъкла на стара дограма - дали ще има ефект?
    От mitakata във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 4
    Последно: 10-02-11, 21:48
  2. Отговори: 12
    Последно: 24-03-09, 20:53
  3. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 15:13
  4. Няма смисъл?!
    От etg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 02-10-03, 02:44
  5. Има ли смисъл да пиша на ...
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 06:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе