Колега Motek , търси този начин на монтаж RAL:
Колега Motek , търси този начин на монтаж RAL:
Така почнаха и при мен,само да вметна,че това фолиото ,или каквото там му казват беше два вида,едното сложиха след фиксиране планките за опъване,другото-точно както е на картинката.......
Червеното е паронепропускливо и е отвътре, а бялото е паропропускливо и е отвън. Анкетират се котвите след нивелиране на дограмата; опенва се нацяло и се залепва фолиото с PU паста веднага. Така пяната изпълва пространството и връзката -дограма стена става водо и въздухоплътна.
Трябва някои от вас да дойде да ми монтира дограмата, че очевидно в Бургас няма кой с този способ
Аз мога , но ми е друга професията! Доктор съм и съм свикнал да чета преди да взема решение какво да правя. На лични мога да ти дам координати на фирма от Варна
Благодаря за отзивите на всички, послед остана да реша има ли смисъл от тези клапи за влага или не, дали няма да влиза вода от там, понеже е северно и дъжда набива точно там и то здраво?
Реших да не си дупча бъдещата дограма а след някоко дни като поръчвам да видя дали предлагат фирмата обкова Рото НТ , който е с микро вентилация, някой да има мнение по въпроса за така наречената Микро вентилация?
Значи малко да ти подвява между крилото и касата ! Слагаш Супер-дупер камерна дограма с незнам си колко стъкла и най-накрая не си затваряш напълно прозореца?!? По-добре си сложи един стаен рекуператор на Митсубиши, който върти 100м.куб /час с ефективност 75% и ще имаш свеж въздух без конденз.
Untitled.jpg
Здравейте.Благоевград,хол+трапезария 50кв/м, западно изложение с неостъклена тераса по цялата дължина.Кооперация строена 1988 без изолация.Слънцегреене от 15.00 до залез-температура в помещението 31 градуса . От Ролпласт офертата е Трокал гриинлайн 70+,24мм 5 камерна, стъкло 4 сезона=1070лв.Дали пвц-то ще издържи на тоя ужасен пригор? Досега съм с алуминий ,като витрината е с 1-ен стълкопакет-зимата отвътре лед.Но старшията не дава да се барне,че с какви връзки я е взимал TEST.
Привет!
Ще сменявам холна дограма, състояща се от врата, голям и малък прозорец. Изложението е югоизток, неостъклена тераса, София.
Спрял съм се на Века 5 камерна, но не мога да реша, какъв да е стъклопакета.
Моля за съвет!
Този пост е редактиран от draki; 24-02-16 в 11:45.
32мм стъклопакет-четири сезона 4мм,бяло 6мм,по принцип носи и на троен стъклопакет 4/4/6
- - - - - - - - - -
ако имаш възможност си сложи SOFTLINE 82 M с троен стъклопакет,разликата е осезаема
- - - - - - - - - -
с какъв обков ти я предлагат?
Мерси за бързия отговор!
ARX обков. А четири сезона, като външно ли?
Този пост е редактиран от draki; 24-02-16 в 14:11.
ARX е нов за нашия пазар и не съм го ползвал,не мога да дам мнение за него.