https://www.youtube.com/watch?v=pOCGU7PfH-U
да, качва консумацията (при Нексурата) , но пускам режима при нощна тарифа, а комфорта е несравним.
да, качва консумацията (при Нексурата) , но пускам режима при нощна тарифа, а комфорта е несравним.
Не съм го тествал никога. Не е ли Powerful режим това?
да, качва консумацията (при Нексурата) , но пускам режима вече при нощна тарифа, та все ми е тая, а комфорта е несравним.
Като застудее и се намръзна нещо, може и да го пробвам. Още не съм пускал на топло.
6.8.2 Heat plus operationThis operation increases the airflow temperature coming from the unit. The airflowtemperature is higher than during the normal heating operation. Use thisoperation when you want to feel more warmth. This operation has a 30 minuteduration.INFORMATION▪ Heat plus operation can be used in heating operation mode only.▪ If the room temperature is low, the room may not get warm enough.▪ Do NOT stay close to the air outlet in the direct path of discharged air for a longtime.▪ After the HEAT PLUS operation ends, depending on the temperature set for HEAToperation, the power may be temporarily reduced.▪ In Multi system connection, the airflow temperature may be insufficient.
Това си е High Power отвсякъде. Просто при Нексурата се напича и панела, та става като радиатор. Подовата Перфера има друго предимство пред Нексурата, да топли пода само през долната клапа.
да разкажа малко за моя подов , смъкнах температурата от настройките с -2 градуса. зададено е 20 и не е пипано от поне 8 часа, перка на авто. и пак държи 22 градуса в стаята но поне не са 4 отгоре че вчера девойката го е пуснала на 24 и е направил 28... и ме овикаха да го хвърляме.
Качам графика - вече не се сещам какво съм задавал, май беше 22 целият ден, когато е оф беше понапекло и после го сложих на 20 вчера по някое време.
Прости машини са тия дайкини. срамно е да имаш хардуер ама софтуера да куца толкова. и язък за парите.
имам датчик за 3 бона че е е открехната вратата - вместо да вдигне на 200 вата и да почне да работи като инвертор - бичи на 400 и цикли, и прави баня на 24 градуса при зададени 20. баси. 26м2 на 3м е стаята.
Този пост е редактиран от estqwerty; 20-10-24 в 09:42.
Аз там където работи много он оф го виждам да стига до малко нас средата на 200 дефакто е 130 вата,колкото е и при мен май минимума.и изключва. Явно имаш много малко загуби, колко по нисък да е минимума. Стенната много малко съм я пробвал, но при мен като хвана от слетобед 140 150 вата така работи над 12 часа без да спира и си държеше температурата точно.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 20-10-24 в 10:54.
едит : горе 20 да се чете 21 за зададени
Подовият Дайкин може да работи и така:
Вижда се, че графиката е от януари, външната по спомени беше 3-4гр.
Хващал съм го да работи часове на 90W без да изключва. Алгоритъмът му е малко непредвидим.
Или машината не е в ред, или има нещо сбъркано в/при монтажа.
Дори и най-ниския им клас не работят така.
ай да кажем още няма загуби. обикновенно ги включвам ноември но имам малък човек и са ми казали че климатиците ще стоят пуснати тази година. надявам се да темперира и да почне да бачка нормално.
4 градуса е разминаването от заданието. като термометрите съм ги сверявал един с друг.
единият е над климатика а другият на 3 и малко метра от него.
5 см външна изолация с 6.5м2 троен стъклоапакет. 26м2 на 3м височина. приземен етаж на кота 0. 7см изолация на пода.
може би ще бъде единствената постоянно пусната машина на етажа
35-ца подов но то няма значение за минимума.
колкото за начина на работа имам 2 дърти ftxs25 които работят аналогично , но без тези 4 градуса разминаване.
за монтажа може да е 1см по високо от колкото е даден в ръководството за инсталиране - на 7санта е от земята а не на 6 но не вярвам да е това.
също съм опенил дупката на тръбите за да не влиза хлад отзад.
И при мен прави доста над зададените градуси, също беше на 7см, сега е на по-малко от 6см. Аз съм писал, че съм му задал корекция -2гр, та на задание 22гр, в стаята се поддържат 23гр., независимо от външните.
0.5 и 1С разлика без никакви корекции. Предния подов и Нексурата.
Странна работа е твоя….
Няма никаква драма. Намираш си настройката и не пипаш. Поддържа много точно.