Харесай си една от тук. За около 1000лв има добър избор. Аз бих взел Бош в този ценови диапазон
https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgr..._list_dir=desc
АЕG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Daewoo
Electrolux
Fagor
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Indesit
Midea
Neo
Siemens
Whirpool
Zanussi
Conegliano
Харесай си една от тук. За около 1000лв има добър избор. Аз бих взел Бош в този ценови диапазон
https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgr..._list_dir=desc
Купи си Bosch и не се набутвай с Neff!
Te някога са произвеждали качествени готварски печки. Подчертавам - готварски печки. След това са фалирали и Bosch са ги купили.
Здравейте,имам съдомиялна в която слагах само таблетки и съдовете се миеха чудесно, днес реших да сложа сол и препатат за блясък и съдовете станаха матови с много бели петна. Защо се получи така? Благодаря
Каква сол си сложил и къде я сложи?
Трябва да промениш нивото на гланца. Предполагам е много в момента. Прочети си упътването за твоя модел.
Здр. колеги,
АЕГ-то умря на 9,5г и трябва да се огледам спешно. Виждам в немски специализирани форуми, че всичко дефектира, особено по-новите модели. Препоръката на немците е Бош, Сименс, Мийле, Нефф. Идеята е, че за тях има гарантирано рез. части дълги години.
В крайна сметка съм се спрял на един Нефф за вграждане за 400Е и два Боша за 400 и 420Е. В класациите за надеждност Неф е непосредствено след Мийле, та се чудя дали ще мога да използвам тоя модел. Трябва ми да я навра под плота на мивката, но пък ще се наложи да слагам една страница и може би отпред нещо, не съм я видял на живо още.
Бошовете не са от най-модерните, как ли да разбере човек къде са произведени? А и Неффа също...Намерил съм и едно Мийле за 600Е, но не ми се рискува, че новите не били като онези вечните.
Какво ще кажете какво да избера?
Германският пазар е конкурентен и взискателен, така че каквото и да вземеш няма да сбъркаш. Но все пак Нефф е за предпочитане пред Бош и Миеле пред Нефф.
Здравейте! Трябва да купя миялна 45 см. и гледам два бош-а 6та серия. https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-...sch-spv6emx11e, https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-...sch-spv6zmx23eЕдиният суши със зеолит, другият не, само отваря вратата. Някой може ли да се изкаже, кое е за предпочитане. Зеолита е с 200 лв. отгоре. И изобщо, до 1500 лв. да гледам ли друго- Neff, Aeg.. Последните от 7-ма серия са ми малко по-паянтови от Бош, само от видяното в магазина, може да не е така. Кошниците се движат по-тегаво, вратата се затваря с голямо усилие и сякаш едвам стои затворена, аха сама да се отвори. Горната кошница е с две нива, а Бош с три и като глезотийка, проектира времето на пода!
Колега в немските техн. форуми казват, че Зеолита давал много дефекти, не го взимай! Ако разбираш немски мога да ти дам линк да прочетеш сам.
Става въпрос за специализиран форум, точно като този тук, вкл. с ремонтни напътствия от разбиращи хора.
Благодаря за насоката, ще гопропусна. Не разбирам немски, но и няма нужда да превеждам. Щом си чел, вярвам!
А за другите марки някой?
Какъв дефект дава зеолита че обмислям....той зеолита е един минерал седящ в контейнер и от влагата той се нагрява. Ама не е е нито с движещи части нито електроника.... Просто минерал.
Аз не мога да потвърдя, че дефектира, но срещнах коментари някъде, че не бил ефективен. А зеолитът стои в контейнер в ъгъла на машината и, предполагам, има някаква система, която в определен момент вкарва пара към него. Надали през целия цикъл на измиване е подложен на овлажнявяне. И, вероятно тази система е недомислена, но това е само мое разсъждение, не можах да намеря достатъчно инфо.
Така или иначе, взех Bosch-а без зеолит, че старата миялна протече и трябваше да купя бързо. Преди два дни купих и пералня AEG, по същата причина. Късметлия!
Това е така, но както виждам във форума, вътре има капсуловани някакви нагреватели, предпазители, както и вентилатор. Това звено масово дефектира, като производителя не предлага отделни части, а трябва да се подмени комплект. Грешката е Е07, която се изписва. скъп ремонт означава, според немците. Затова препоръчват да се бяга далеч от тия модели.
Ето ти инфо:
https://forum.electronicwerkstatt.de.../forum_58.html
Човек може да се уплаши като види какви марки дефектират, и май би трябвало да си зададе въпроса, дали не е по-добре една евтина машина вместо прехвалените маркови.
Аз се чудя дали да не взема една Електра Брегенц турска, но поне доста по-тънка. На времето беше австрийска марка, но я продадоха на Арчелика. То и АЕГ е оттам вече...
Този пост е редактиран от koko007; 10-02-22 в 23:48.
1.Neff е "премиална" марка на Bosch,
Някога им се е носела славата на производител на готварски печки и фурни. Не на друга техника.
2.Miele - силата им е при перални и сушилни. Не помня вече кой им прави съдомиялните.
3.Аз бих заложил на Bosch за съдомиялна.
Те и немците това преоръчват:: Бош и Сименс, но виж в линка и при Бош и Мийле колко дефекти излизат. Преди години бях взел най-евтиното куче и издаяни 10г, АЕГ-то и то толкова, но сега като че ли умишлено слагат калпави части, за да се развалят доста по-скоро. А са напускали и едни китайски ментета, еднодневки.
За турските сглобки какви са отзивите, май и те били закърпени колкото да избутат гаранцията ? Indesit дали я правят в Италия още или?
Този пост е редактиран от koko007; 11-02-22 в 09:13.