И аз съм на това мнение, но ..... всеки си решава как да си харчи парите...
Поне 1.5kw. няма ли да изкара на температура до "0"
П.П - абре няма ли климатик с компресор на "МРАЗ" може да е читав![]()
И аз съм на това мнение, но ..... всеки си решава как да си харчи парите...
Поне 1.5kw. няма ли да изкара на температура до "0"
П.П - абре няма ли климатик с компресор на "МРАЗ" може да е читав![]()
За посочените температури (+2-3 гр) ще ти свърши работа и съвсем не е нужно човек да се ръси с няколко хилки...макар че който ги има в излишък не е лошо да ги харчи - да подпомага алъш-вериша в бг![]()
Не е мой, на един приятел и съсед е. Тази зима ще ти кажа дали си заслужава да се ръси човек или не. Ще следя работата и впечатленията и ще пиша.
Здравейте .Понеже мобилните климатици са такива -нисък клас бих искал да попитам за мнение относно модела DESA AC 12410 E
Здравейте!Ще използвам темата за да потърся малко помощ при избора на климатик.Налага се да сменя топлещият ме без проблеми шест зими HYUNDAI ASW12A4/INV,заради липса на резервни части и неправилния майстор но това е друга тема.Спрял съм се на няколко климатика от ниския клас,като абсолютния максимум на бюджета ми е 1200лв клима с монтаж.Целта ми е да взема клима която да топли като Хюндая,а може и повече същото помещение поне до -15С.Помещението е 60м3,южно изложение с изолация на двете външни стени и ПВЦ дограма.Кой от следните климатика би заменил достойно хюндайчето:
GREE GWH12KF
NIPPON 14DC LUX
FINLUX FSG12AA410DCW
DAIKIN FTXB35C
MIDEA MS11MU-12HRFN1
Отворен съм и към други предложения,важното е да топлят и да не дават много дефекти,като не ме интересуват особено разни коефициенти и екстри,само искам да топлят..Искам и да попитам от къде идва по-малката маса на външните тела на новите клими.Имам Мидея 9-ка с 37кг,външно,а новите модели 12-ки на повечето производители са доста по-леки,дори и под 30кг.На едно място ми предложиха FUJI RSG 12LLCC,което беше с включен монтаж и влизаше в бяджета ми но това 26кг.външно нещо ме отказа.Очаквам всякакви мнения и съвети,за което ви благодаря предварително!
Този пост е редактиран от djerami; 30-08-15 в 00:05.
djerami, само ще вметна, че колкото има части за хюндая, толкова ще има и за другите китайки където сте посочили. Явно проблема е нерешим за майстора и затова има такова становище, че няма части?! Или бъркам?
Какъв е проблема на машината?
И аз това си мисля... Какви толкова части - това да не ти е станцията "Мир"?![]()
Ами за смяна е мотора на вътрешния вентилатор (работи само на най-висока степен),всичко тръгна от втулка на вентилатора и вследствие неадекватна първоначална реакция на повикания майстор сега съм и за мотор.Друг вече майстор търси последните месеци мотор но не успява да намери,а пък зимата си наближава.За това съм се замислил за смяна на климата!
djerami, Вашия HYUNDAI го има и под името AUX, както и под името NIPPON. Все китайски изпълнения, излизащи от едни завод, брандирани под различни имена. На 100%, съм сигурен, че мотора го има в още куп китайски пръчки. Ако Ви се занимава, обадете се тук - тези са вносители на NIPPON и би трябвало да имат части.
От посочените марки нипоня го махни няма го внос вече даикина с тия 3,5,кв не знам как ще топли 50м3 камо ли 60м3. Ние го продаваме но предупреждаваме че не се знае как ще е зимата и всеки си преценява.
Аlеkѕаndаrѕ,Блaгoдapя Bи зa инфopмaциятa,oщe yтpe щe ce oбaдя дa пpoвepя.Bce oщe xpaня нaдeждa,чe мoгa дa cпecтя eдни 1000лв.Блaгoдapя и нa VеlеV.Кlіmа,явнo cпиcъĸa ce cви.И aз имax cъмнeния зa Дaйĸинa,тъй ĸaтo нoминaлът мy e пo-мaлъĸ oт нa Xюндaя (пoнe нa ĸнигa) и нe знaм пpи пo-ниcĸи тeмпepeтypи ĸaĸ щe ce cпpaви.Ceгa пaĸ ce вpъщaм ĸъм Фyджитo,дaли щe ce cпpaви пo-дoбpe пpи пo-ниcĸи тeмпepeтypи oт Дaйĸинa c тoвa пo-мaлĸo и пo-лeĸo външнo тялo,въпpeĸи чe e c пo-гoлям нoминaл.Hяĸaĸви впeчaтлeния и зa ocтaнaлитe oт cпиcъĸa ĸлими?
Номинала на FTXB35 с анемичното си телце при
+6гр.= 3,5кв.
при 0гр.=3,03кв.
при -10гр.=2,24кв.
За сравнение почти два пъти по-скъпото Сузуми+13 с голямото външно тяло номинално при
+5 гр.=3,15кв.
при 0гр.=3.00кв.
при -10гр.2.60кв.
като от +7гр. до +5гр.губи 1кв.от номинала си.
За тези пари дето си приготвил и FTXB50 с пазърлък можеш да вземеш и друга стая да топлиш даже,щом търсиш нисък ценови клас това е.