Пералня Горение - 8 години не е мръднала и се пере яко у дома , една шайба няма сменена ... - нека да си е боклук среден клас ...
Пералня Горение - 8 години не е мръднала и се пере яко у дома , една шайба няма сменена ... - нека да си е боклук среден клас ...
Пералнята ти не е мръднала защото е 8-годишна. Тогава бяха много по-качествени. Ние също имаме старо Горение и си работи без проблеми, но новите им перални са голям боклук. Много се чупят. Имат проблем с електрониката. Брат ми си взе ново горене и за две години вече смени патка. От сервиза казаха, че всеки ден сменят мнгого платки и въобще са много пореблемни новите модели. Старите бяха и със стоманение казани.
Една похвала за НЕО 12-ка. Почва трети отоплителен сезон и кърти яко топло при не-високи нива на шум. ПРЕПОРЪЧВАМ! Хитачито ми също е трепач, ама то има да избива 600 кинта от разликата в придобиването в сравнение с Нео-то и също кърти, ама май за 4 години вече ще ги избие! /или поне се надявам/.
Като потребител на клими за отопление се насочвам към ново жилище с подови клими, ама там едни парииии... ке събираме, че там е по-дългосрочна инвестиция - поне 10 годинки требе да изкарат!
Още 1 похвала за NEO ACS-HH12LIH R407 KIT- закупен преди близо 5 години нов за 284 лв. с включен монтажен кит (промо ценаПървоначално публикувано от V_Simeonov
) Използвам го рядко, но топли и охлажда по-добре от доста по-скъпи и маркови климатици. Недостатък- COP=3.00, но за тия пари едва ли може да се вземе нещо по-добро
![]()
Аз имах глупоста да се съглася да монтирам едно нео миналата година и това нео още при пускането го видяхме че докато реши да почне леко да хлади трябваше да по чакаме. Вчера ме потърсиха че не топли оказа се че си е наред но толкова слабо вдига налягане че нямах нерви да го чакам. За мен това е такъв боклук че няма на къде.
продължавам да мисля,че хората си купуват ДЕО,НЕО,ГЕЙО само да кажат,че имат климатици.
Може би монтажа е от значениеПървоначално публикувано от VeleV.Klima
Майтап, сигурен съм че монтажа ти е бил перфектен.
От Neo до Neo сигурно има огромна разлика, все пак е търговкса марка и не се знае в кой гараж са ги сглобявали и какво са сложили.
Предложи тогава нещо по-добро на подобна цена, което да ползвам максимум 20 дни годишно (може и на двойна цена).Първоначално публикувано от DUNDURMA
Dаewoo, hyndai,LGПървоначално публикувано от zhelko
Стават ли???
стават, ама знам ли вече... вчера имаше псувни срещу една от тези марки от един съфорумец (сигурен съм ще се сетиш от койПървоначално публикувано от justify
)
Иначе просто споделям личен опит кой става. Направих преди малко замерване на НЕО-то, изходящата струя е над 50 градуса, мисля че става поне като за полу-климатик.
Относно НЕО-тата - откъм бачкане аз съм супер доволен. Също брат ми, а и един братовчед - изхвърлиха по един евтин Панасоник /не си спомням точния модел ама нещо с W DKE имаше в името/, за да се сложи НЕО 12-ка /с кит/.
Малка забележка - на едното НЕО дренажната тръба я имаше, ама отвора и във ваничката на вътрешното тяло просто не беше пробит, та се наложи ръчно да се сефтоса дупката- та както се досещате - късмет трябва и при тях.
Относно коефициентите - при число около 3 - кво повече за тия пари! Пък и ако трябва да го има, но не се използва постоянно, а само при нужда - е идеалният кандидат - мое мнение, и не ангажирам никой да се съгласява!
отвора за дренажната тръба не е пробит тъй като може да се падне отляво или отдясно .. обикновено има едни тапички на нея ,но и кухненски нож ще свърши работа![]()
Алекси, много климатици съм виждал през мен, но точно такива не са минавали през мен. Главният отвор е един и е горе-долу посредата под топлообменника (там се слага и "пишката"). На някой модели има и допълнителни (за тях са тапите) в 2-та края. И понеже съм виждал как се прави климатик, най-вероятно са забравили да пробият отвора във фабриката. И бързите ръчички на китаеца като забравят да пробият дупката остава ние или клиентите да го направим......
Един приятел си купи този климатик "AUX ACS-SS09AUX"
http://www.technomarket.bg/products/...ux-acs-ss09aux
Някой има ли впечатления? Наистина ли има плазма, и каква би била отдаваната мощност при + 2/3 градуса? в Бургас.
ОТДАВАНА МОЩНОСТ : ОХЛАЖДАНЕ -2.7(1.45-3.2)kW ОТОПЛЕНИЕ - 2.8(1.4-3.3)kW
ОТОПЛЕНИЕ - 2.8(1.4-3.3)kW Тоя компресор Тошиба е много спънатПървоначално публикувано от boiski
![]()
време е някой да осъди тея паляци,които така нагло лъжат хората.то е същото кто САНГЙОНГ с двигател МЕРСЕДЕС БАТЕ.ама и ние искаме да плющим дявола във въздуха................хак да ни е.излиза,че разумния потребител е прост.вместо да дава 2000лв. и за тошиба,да си купи БАУ,МЯУ,ТРЪЦ,ПРЪЦ за 500 кинти с компресор ЩАШИБНА.....................ей прост народ.и раздела според мен би трябвало да се казва ИМИТАЦИЯ НА КЛИМАТИЦИ.нищо против към никого,ма ХОРА ЦЕНЕТЕ СИ ПАРИТЕ.