Страница 104 от 156 ПърваПърва ... 5494102103104105106114154 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,546 до 1,560 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Ако приемем че шума е от некачественна пластмаса .Да направим опит, вземете наи обикновенна духалка и вкл *на мах степен и чуйте дали пука даже *може и сушоар 2000 W. При тез уреди разширяването *и свиването е още по голямо
    Във съвременните клим няма заварки ,а пресовани сглобки. Херметичноста не се нарушава поради простата причина че сглобката е тип холендер и позволява втулки . И именно поради разширяването на метала имаме шум наподобяващ пукане
    така, по ред на номерата:

При сешоарите и вент. печки няма пукане, защото топлинното разширение на материалите, освен от температурната разлика, зависи и от обема/размерите на предмета. При климатиците пластмасите за в пъти по-големи от тези на споменатите по-горе уреди и затова разширенията са доста по-осезаеми;

В холендровите съединения няма втулки, както няма и във пресовите. Ако визираш месинговите "О" пръстени, те са за уплътняване на съединението, а не за обиране на разширенията.

При металите топлинните разширения са десетки пъти по-малки, отколкото при органичните материали (пластмасите).

Климите пукат, защото са правени с евтини пластмаси и са шприцвани в евтини матрици, които имат големи допуски.

2.  

3. Styx
    Guest

А не може ли направо да подкараме една кампания срещу немарливостта (в случая монтаж и обслужване на климатичната техника), срещу това просто да вземеш парите и да не ти пука как си я свършил, дет се вика след мен и потоп. Просто ако само си лаеме тук и да чакаме някой да свърши работата вместо нас нищо няма да се промени ако ще и 1000 години да минат. Това не е само при монтажа на климатици, това е нявсякъде около нас и може би всеки разсъждава, че видиш ли аз днес ти се старая да ти поставя климатика хем качествено хем и да ти е комфортно, а като утре се наложи някой друг да ми свърши някаква друга конкретна работа то той ще си е кара през просото, пък видиш ли аз съм седнал да се зоря, и ние искаме Европа, всичко си зависи от нас, а все чакаме друг да ни реши проблемите.
    Та дайте нещо да помислим , и ако има нещо което зависи от нас самите да го направим. Все трябва да се почне от някъде. После някъде другаде други ще се противопоставят в някоя друга сфера на икономиката или услугите или както и там да го наречем, но само да си траем не виждам смисъл. На мен пределно ми е ясно че и други са имали такива амбиции или подобни идеи, но осъзнавайки че сами нищо не могат да направят се примиряват с положението. Форума е едно много подходящо място за едно групово опълчване, но трябва да си зададем и въпроса - аз изисквам от някого нещо да го направи добре, а дали аз го правя добре за другите, или и аз я карам като него, пък после недоволствам. С други думи казано, не може само да искаш без да даваш, и ако лека полека всички стигнем до този извод нещата ще се променят на добре.
    Надявам се да не бъде подминат този мой пост с лека ръка или просто да си кажете, тоз пък и промени решил да прави, просто да вземем насериозно нещата и ако можем с нещо да помогнем за разрешаването поне на един проблем, то ще се намерят и други които да надигнат глави.
    И дано не стане така че да се изпишат още един милион страници в този форум и в крайна сметка никакви действия, просто стига с тази робия на самите си нас.
    Или всичко това е една утопия.

4. Тук е от
    Oct 2005

Привет на всички във форума!
    Доста неща може да научи човек от темите, които се разискват тук. Наскоро ми монтираха клима http://www.bulclima.com/display.php?...D=AX%2012%20EA, за сега работи без проблем, но от няколко дни от вътрешното тяло (мисля,че е вентилатора) започна да се чува някаво тракане- монотонно.При усилване на вентилатора тракането намалява,а при намаляването на оборотите на вентилатора се увеличава. Питането ми е, трябва ли да викам техниците или този вентилатор може да бъде смазан по някакъв. От дясно във вътрешността на вътрешното тяло има някакъв си издатък с косми по него(прилича на четчица) и предполагам че е за смазване на венилатора.Предварително благодаря на тези, които могат да помогнат или споделят подобен проблем.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Styx
    А не може ли направо да подкараме една кампания срещу немарливостта (в случая монтаж и обслужване на климатичната техника), срещу това просто да вземеш парите и да не ти пука как си я свършил, дет се вика след мен и потоп. Просто ако само си лаеме тук и да чакаме някой да свърши работата вместо нас нищо няма да се промени ако ще и 1000 години да минат. Това не е само при монтажа на климатици, това е нявсякъде около нас и може би всеки разсъждава, че видиш ли аз днес ти се старая да ти поставя климатика хем качествено хем и да ти е комфортно, а като утре се наложи някой друг да ми свърши някаква друга конкретна работа то той ще си е кара през просото, пък видиш ли аз съм седнал да се зоря, и ние искаме Европа, всичко си зависи от нас, а все чакаме друг да ни реши проблемите.
    Та дайте нещо да помислим , и ако има нещо което зависи от нас самите да го направим. Все трябва да се почне от някъде. После някъде другаде други ще се противопоставят в някоя друга сфера на икономиката или услугите или както и там да го наречем, но само да си траем не виждам смисъл. На мен пределно ми е ясно че и други са имали такива амбиции или подобни идеи, но осъзнавайки че сами нищо не могат да направят се примиряват с положението. Форума е едно много подходящо място за едно групово опълчване, но трябва да си зададем и въпроса - аз изисквам от някого нещо да го направи добре, а дали аз го правя добре за другите, или и аз я карам като него, пък после недоволствам. С други думи казано, не може само да искаш без да даваш, и ако лека полека всички стигнем до този извод нещата ще се променят на добре.
    Надявам се да не бъде подминат този мой пост с лека ръка или просто да си кажете, тоз пък и промени решил да прави, просто да вземем насериозно нещата и ако можем с нещо да помогнем за разрешаването поне на един проблем, то ще се намерят и други които да надигнат глави.
    И дано не стане така че да се изпишат още един милион страници в този форум и в крайна сметка никакви действия, просто стига с тази робия на самите си нас.
    Или всичко това е една утопия.
    *ПОДКРЕПЯМ ВИ * * ЗА ЦЕЛТА 1 ТРЯБВА ДА ПИШЕМ ДО КОМИСИЯТА ЗА ПОДКРЕПА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

6. Тук е от
    Oct 2005

Относно влажноста.Не знайа какъв модел клим имате.Но по съвременните модели имат тръба за свеж въздух от вън проверете дали имате такава.Ако такава липсва избягвайте режим сух въздух.
    [/quote]

Абсолютно не съм съгласен. Въздуха в помещението го суши не климатика или какъвто и да е друг отоплителен уред, а студа отвън. Когато този въздух влезе в помещението и го загреем той има свойство да разтвори повече вода при тази по - висока температура. Затова особено вечер по време на сън, когато нерядко човек диша през устата изпарението на вода при дишане и от лигавиците на носа и устата е по-интензивно т.е субективно въздуха се възприема като сух. Но загубата на влага е станала не при нагряването, а при охлаждането навън.
    Затова питам дали някой е чувал да се продават овлажнители, или някаква идея как сам да си направя такъв.
    Засега решавам проблема като вечер слагам една влажна хавлия да се суши под струята на климатика.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Виждал съм специални уредчета - пароовлажнители за стая. На външен вид изглежда като летяща чиния. Иначе представлява водосъдържател, ел. нагревателче и хигростат. Марка De'Longhi. Мисля, че в някои от хипермаркетите за техника ги предлагат.

8.  

9. Styx
    Guest

С моя един глас стават 2 ЗА , че трябва да пишем до Комисията за защита на потребителите.
    Да видим колко ще се съберем, че няма да обърнат внимание на един човек, то не се знае дали и на 200000 ще обърнат, но трябва да пробваме.
    Има ли още желаещи...

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    така, по ред на номерата:

При сешоарите и вент. печки няма пукане, защото топлинното разширение на материалите, освен от температурната разлика, зависи и от обема/размерите на предмета.* При климатиците пластмасите за в пъти по-големи от тези на споменатите по-горе уреди и затова разширенията са доста по-осезаеми;

В холендровите съединения няма втулки, както няма и във пресовите.* Ако визираш месинговите "О" пръстени, те са за уплътняване на съединението, а не за обиране на разширенията.

При металите топлинните разширения са десетки пъти по-малки, отколкото при органичните материали (пластмасите).

Климите пукат, защото са правени с евтини пластмаси и са шприцвани в евтини матрици, които имат големи допуски.
    ВТОРИ ОПИТ . В веригата Метро предлагат стенни утопл. уред който е копие на втрешно тяло на климатик. При него *няма такова пукане , значи това за обема не издържа . Колкото до пластмасите няма евтини и скъпи а си имат наименования. Евтини матрици няма има матрици правени на машини с ЦПУ. Говоря за съединениеята на медните тръби с тръбите на вътрешното тяло . Там няма заварки .Кажи ми какви са заварките *и къде, *както с какво ги заваряват

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

С моя един глас стават 2 ЗА , че трябва да пишем до Комисията за защита на потребителите.
    Да видим колко ще се съберем, че няма да обърнат внимание на един човек, то не се знае дали и на 200000 ще обърнат, но трябва да пробваме.
    Има ли още желаещи...
    Ok! Нека някой от модераторите да се заеме... или да прекръсти форума на "Направи си сам климатик"

12. Styx
    Guest

Тва с Направи си сам климатик нещо не го схванах, явно CPU-то ми е прегряло в жегата.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    ВТОРИ ОПИТ . В веригата Метро предлагат стенни утопл. уред който е копие на втрешно тяло на климатик. При него *няма такова пукане , значи това за обема не издържа . Колкото до пластмасите няма евтини и скъпи а си имат наименования. Евтини матрици няма има матрици правени на машини с ЦПУ. Говоря за съединениеята на медните тръби с тръбите на вътрешното тяло . Там няма заварки .Кажи ми какви са заварките *и къде, *както с какво ги заваряват
    Хайде да прекратим спора, че вече се изтърка. Примери много - в офиса имаме едни луминсцентни лампи в пластмасови кутии. Като свтнем лампата и като почне да загрява дросела за известно време тялото пука. Като угасим лампата и почне да изтива - пак пука. А там няма медни тръби, нито на заварка, нито на холендър . Алуминия и чугуна също са с добри характеристики на топлопредаване, но радиаторите не пукат, въпреки, че има холендри....

И в този дух, можем да си даваме десетки и стотици примери, ама според мен вече стана излишно.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Тва с Направи си сам климатик нещо не го схванах, явно CPU-то ми е прегряло в жегата.
    Ами защото напоследък въпросите се въртят около темата как да поправя това или онова... В края на краищата поне 2/3 от тези питащи са в гаранция- явно не са доволни от монтажниците на климатика си и се опитват със собствени сили да оправят нещата. След като си се ръснал от 400 до 2000 бинги за климатик и 100-200 от същите за монтаж + гаранция 2-3 години да се правиш на Велик Техник! е тъпо- за това е цялата шумотевица напоследък...Сега ясно ли е?

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от chicho sam
    Относно влажноста.Не знайа какъв модел клим имате.Но по съвременните модели имат тръба за свеж въздух от вън проверете дали имате такава.Ако такава липсва избягвайте режим сух въздух.

Абсолютно не съм съгласен. Въздуха в помещението го суши не климатика или какъвто и да е друг отоплителен уред, а студа отвън. Когато този въздух влезе в помещението и го загреем той има свойство да разтвори повече вода при тази по - висока температура. Затова особено вечер по време на сън, когато нерядко човек диша през устата изпарението на вода при дишане и от лигавиците на носа и устата е по-интензивно т.е субективно въздуха се възприема като сух. Но загубата на влага е станала не при нагряването, а при охлаждането навън.
    Затова питам дали някой е чувал да се продават овлажнители, или някаква идея как сам да си направя такъв.
    Засега решавам проблема като вечер слагам една влажна хавлия да се суши под струята на климатика.
    Струва ми се че тук нещата са объркани но както и да е . Тази тръба за която говоря е с диаметър 40 мм и може да се мести , когато около външното тяло се образува конденз се *издига пара . въпрос на нагласа.

17. Styx
    Guest

Че аз не се опитвам да си поправям нищо, нали ако се скапе климатика все ще намерят да ме натопят за нещо.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Че аз не се опитвам да си поправям нищо, нали ако се скапе климатика все ще намерят да ме натопят за нещо.
    :
    Super: Fine! Това е целта- юркане на монтажниците докато нещата не станат ОК

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе