Първоначално публикувано от
Styx А не може ли направо да подкараме една кампания срещу немарливостта (в случая монтаж и обслужване на климатичната техника), срещу това просто да вземеш парите и да не ти пука как си я свършил, дет се вика след мен и потоп. Просто ако само си лаеме тук и да чакаме някой да свърши работата вместо нас нищо няма да се промени ако ще и 1000 години да минат. Това не е само при монтажа на климатици, това е нявсякъде около нас и може би всеки разсъждава, че видиш ли аз днес ти се старая да ти поставя климатика хем качествено хем и да ти е комфортно, а като утре се наложи някой друг да ми свърши някаква друга конкретна работа то той ще си е кара през просото, пък видиш ли аз съм седнал да се зоря, и ние искаме Европа, всичко си зависи от нас, а все чакаме друг да ни реши проблемите.
Та дайте нещо да помислим , и ако има нещо което зависи от нас самите да го направим. Все трябва да се почне от някъде. После някъде другаде други ще се противопоставят в някоя друга сфера на икономиката или услугите или както и там да го наречем, но само да си траем не виждам смисъл. На мен пределно ми е ясно че и други са имали такива амбиции или подобни идеи, но осъзнавайки че сами нищо не могат да направят се примиряват с положението. Форума е едно много подходящо място за едно групово опълчване, но трябва да си зададем и въпроса - аз изисквам от някого нещо да го направи добре, а дали аз го правя добре за другите, или и аз я карам като него, пък после недоволствам. С други думи казано, не може само да искаш без да даваш, и ако лека полека всички стигнем до този извод нещата ще се променят на добре.
Надявам се да не бъде подминат този мой пост с лека ръка или просто да си кажете, тоз пък и промени решил да прави, просто да вземем насериозно нещата и ако можем с нещо да помогнем за разрешаването поне на един проблем, то ще се намерят и други които да надигнат глави.
И дано не стане така че да се изпишат още един милион страници в този форум и в крайна сметка никакви действия, просто стига с тази робия на самите си нас.
Или всичко това е една утопия.