Когато запали червената лампа (размразяване) спират вентилаторите (вън и вътре). Не съм сигурен дали има датчик, но когато има пране на балкона (външното тяло е там) размразява по-често (явно вдига влажността..).Първоначално публикувано от xxxx
Когато запали червената лампа (размразяване) спират вентилаторите (вън и вътре). Не съм сигурен дали има датчик, но когато има пране на балкона (външното тяло е там) размразява по-често (явно вдига влажността..).Първоначално публикувано от xxxx
За размразяването - датчик има, как работи е друг въпрос!
За инверторите - СЛЕДВА да не спират - намаляват обороти!
200W е много малка консумация, но например модела CS/CU-PE9DKE го дават с минимална консумация 170W при отопление, при което следва да отдава /при съответните условия/ - около 900W топлина.
Някой има ли представа читави ли са климатиците на Драмакс (http://www.dramaxclima.com/) 2ра употреба, както и за качеството на монтажа и сервиза им?
Вчера попаднах на брошура на Технополис-на последната страница имаше нов модел Хаер 9тка-"Супер DC инверторен климатик.Супер коефициент на преобразуване-!!!6,05 !!!охл/отопл. -2.8/3.15,консумация при отопление 580W.Цена 1499 лв.Еб..и и Хаера.
Кажи кой е модела - нещо на мен не ми се вярва това 6,05... Да не говорим, че при написаното от теб - 3,15/0,58=5,43 ама и това е твърде много...Първоначално публикувано от Vanquished
е,видях го на брошура,запомних това което писах.Знам ,че е безумен тоя СОР,за това го коментирам.Ама и цената я бива-колкото на 12ка Панасоник или Дженерал.Има нещо гнило
П.С.Като гледах на сайта трябва да е този модел КЛИМАТИК HAIER HSU-09HV03/R2SDB.И на сайта е 1599лв!
И съм объркал малко данните-консумация 0.53W
Абе и аз имам E9DKE от около месец и забелязах че на моменти перката на компресора не се върти, при положение че вътрешното тяло постоянно работи,просто когато си достигне зададената температура,спира да духа топло и почва да си върти въздуха в стаята на min.,другият вариант е перката да са е въртяла прикалено бавно и аз да не съм забелязъл,абе незнам ама като цяло съм страшно доволен от Панасоника, машинката си работи перфектно и достатъчно тихо,т.е. става за спалня,щото имаше някакви изказвания от сорта че "Панасониците не били от най тихите клими", аз съм спал и на Митсубиши, но не намирам никаква разлика. Между другото някой може ли да ми каже как мога да вържа отделен електромер към климатика, че да му засека консумациятаПървоначално публикувано от JoroM
Нали се коментираше вече този прословут Haier *в спора за СОР. Този модел е сертифициран за Европейската общност и в Евровент стойностите са малко по-ниски от тези в рекламните брошури, но пак са достатъчно високи , за да прави впечатление.Първоначално публикувано от Vanquished
http://www.eurovent-certification.co...dice_affiche=7
Иначе по комерсиалните сайтове си го пишат СОР 6.05
http://www.excel-sa.gr/English/Product/dcinverted.htm
http://www.climacity.com/info/haier/961.pdf
А иначе цената наистина си я бива и разбива мита, че всичко китайско е евтино. Ясно е , че високите технологии навсякъде по света струват скъпо.
Съжалявам ако се повтарям,не съм попадал точно на този коментар.А евтини "високи технологии" не са високи,а съмнителни.Първоначално публикувано от canto
:Super:Щом си решил да сложиш електромер,вземи си някой по стар който не е двойно тарифен.Отваряш капачката която скрива клеймореда , на вътрешната страна има схема на свързване на електромера.Все пак ако не рабираш извикай електротехник!
Това с електромер на климатика ми звучи като проверка зао отровни гъби посредством дегустация.Първоначално публикувано от JORO77
Нали вече си дал маса пари за машината....Какво ако докаже, че не е ефективен? Ще спреш да го ползваш и ще си имаш сплит-украшение на стената ли?
Съгласен!Не съм чувал да си слагат електромер на радиатора ТесиПървоначално публикувано от TazmaniaK
Прав си Таз, за това не се бях сетил, пък и наистина май няма много смисъл, важното е че съм доволен от машинката в крайна сметкаПървоначално публикувано от TazmaniaK
Здравей Таз! Искам да те попитам по въпроса за отстрняването или намалянето на това пукане при вътрешното тяло, особено при Мидея MSS- 12HR, беше споменал че се монтиран гумени тампончета. Тази тема я коментира и Тото1 но само до толкова. Къде се поставят? И ако вече е монтирано тялото, както е при мен, може ли да се ицвърши тази процедура? Предварително бблагодаря за което.
Привет!Първоначално публикувано от polytex
Това за гумените тампончета беше шега - монтират се в ушите (тапи за уши). Няма как да се избегне пукането на пластмасите. Ако шума е от вибрации тогава се монтират гумени тампони между конзолите и външното тяло и това може да се извърши както при самия монтаж, така и в последствие. Добра работа вършат тампони за жигулски амортичьори - 15-20 ст. струва единия.