@Таз
Правилно е да бъде евакуиран въздуха и влагата няма спор това е целта.Ама с изпускане на фреон и ако той е Р407 какво става?
Няма ли да се наруши съотношението на сместа
@Таз
Правилно е да бъде евакуиран въздуха и влагата няма спор това е целта.Ама с изпускане на фреон и ако той е Р407 какво става?
Няма ли да се наруши съотношението на сместа
А, да попитам, дали е нормално заскрежаването (заледяване) на голяма част от питата на външното тяло при температурите тези дни (нощи)? Климатикът си работи нормално, включва и изключва, топли, размразява. Само дето такова заледяване очаквах в по-студени дни. Дали не е признак за недостиг на фреон в систематаили си е в реда на нещата?
Климатикът е SANYO втора употреба, неинверторен тип, мисля че се води 10-ка (990W консумирана мощност за отопление), произведен 99 година.
Не бива да го очакваш при отрицателни температури.При отрицатените температури влагата във въздуха е малко.Сега при тези темератури и влажност на въздуха е нормално по-често заскрежаване.Първоначално публикувано от Marvin
[/quote]И аз ли съм от балъците купили си евтин климатик Мидеа MSS-12 която пука и се размразява много често. Дори когато е топло пак включва -датчика ли е прецакан или какво кажете. Монтираха ми го от ПОПовете от Бургас. Момчетата явно не ги чуват много работите защото ги питам но никакъв отговор. Не са виновни те от улицата и хоп майстори на климатици-нито за датчици знаят нито как трябва да работи нито вакуум помпи нито каквато и да е техника. Макар че при тях беше най евтино но явно евтиното може да излезе и скъпо.
Та кажете ми да го оставя ли да си работи в този режим с чести размразявания, незнам като станат отрицателни температури въобще ще работи или ще размразява само.
Да, така е по-логично, като се замисля. А и тогава разликата между температурата на питата и въздуха вън ще е по-малка. Значи е нормално да се заледява и няма проблем с машинката. Щото тези дни му следя работата под лупа, че да разбера, дали не съм платил 250 лева за "тоя дето духа" (макар че точно за това са дадени всъщностПървоначално публикувано от badr
). Заедно с монтажа!
Да, нарушава се, но само на теория - обемите са толкова малки, че практически направо може да се прнебрегне и няма да оказва влияние.Първоначално публикувано от badr
Здравейте, искам да си купя климатик ,но се шестоумя какъв да е , дай те съвет за северно помощение 28 кв.м . втори етаж на жилищен блок ,аз съм се спрял на Samsung SH-12BWH Inverter и на Midea MSG-12HR конвеционален , интересува ме ,каква икономия ще дава Samsunga при положение .че е с 50% по скъп от Мидейката
Много спорен момент дали е само на теория.Аз съм склонен да поизчакам с заключенията по тоя въпрос.Нека мине време и тогава ще стане ясно.Тая помия(Р407) не ми вдъхва никакво довериеПървоначално публикувано от TazmaniaK
Няма ли кой да отговори на въпроса защо на инверторен Панасоник XE9DKE или E12DKE/1500лв/ е указана работа до -6 градуса и какво ще стане при -12 градуса?Отоплявал ли се е някой с такъв Панасоник или подобен миналата зима?Въпроса ми се вижда важен защото доста хора искат да си купят Панасоник и сега се чудят.Първоначално публикувано от him
Комшията от няколко години се отоплява с Панасоник 9-ка инвертор, точния модел сега не мога Ви кажа, но лично съм го виждал как работи при продъжително застудяване от -18/-20 градуса без никакъв проблем.Затова и аз отскоро си купих Панасоник 12-ка и мисля,че няма да имам проблем през зимата.Единственото което ме притеснява при моя модел е това, че вътрешното тяло е малко шумно-при най-нисък режим на вентилатора все пак се чува как работи.Е има и опция тих режим, но не е достатъчно ефективна.Първоначално публикувано от dan66
МОНТАЖ НА КЛИМАТИК !а сега на всички един интересен коментар относно монтажа на климатик
уважаеми клиенти пише ви един техник и монтажник на климатични и хладилни системи .да за монтирането на климатик трябва да се спазят няколко прости но важни правила ! 1 нивелация,2 да се направи сдобри материали ,стоики ,тръби "медни" ама наистина медни а не ментета от турция ,качествена изолация и други такива дреболики като се завърши с вакумиране но като гледам при тези цени на монтаж 100лв панасоник и др ,маркови доскоро беше 150лв а сега вече виждам колеги по60-80лв монтират ами как да е качествено и как да работят добре а питам ?
много се дискутираше темата за тампоните на външното тяло е да ви кажа с тях и без тях няма разлика ако те са от тези в комплекта на климатика ане разделни от 1лв всеки тампон ,вибрации може да се породят при инверторните машини при преходните режими на компресора и особеннов ниските обороти но това е за много кратко , зависи от стоиките дали са от кух профил или са от п образен лайзен вибрациите зависят и от самата стена тухла бетон,итонг най се осеща на парапет на тераса тогава шума отвншното тяло е най осезаем и още веднъж забравете за рекламите че климатиците топлят при -15-20 градуса , нека някой търговец в оргиналната книшка да посочи каде го пише защото съм гледал много такива като предел се сочи -15 предел и то при много уговорки р-410а и то така пада кпд че по скоро духа хладно отколкото топло
и двата са боклук а "самсунг "водои класацията субери пари поне за една осака 12 jnv работи чудно 590 с включен монтаж копие на митсубиши
няма да сужеляваш казва ти го техник като видиш неината изработка и като го сравниш с мидеята то тя май е като правена в ***** , а за самсунг има страшно слаби показатели забрави го
ето какво ми отговориха от панасоник малайзия за модела:Първоначално публикувано от dan66
Dear Svetoslav,
Thank you for your interest in Panasonic air conditioners.
To enquire more about this product and availability, please contact our
Sales representative or our sole distributor (K&K Electronics) in Sofia,
Bulgaria. Of course, there are many dealers throughout Bulgaria,
including electronics retail chains selling Panasonic air conditioners.
Regarding the lowest outdoor temperature, the unit itself can operate
down to -5'C. However, to operate at even lower temperature (-15'C ~
-20'C) and to ensure sufficient heating performance, like any other
models, you need to install a heater element (warm element) underneath
the outdoor heat exchanger unit for fast ice melting (and prevent fast
ice built up). That's an additional accessory (not provided by factory
with the unit) which usually is available in Europe (especially
Scandinavian countries). The accessory is usually installed by an
experienced installer.
Thanks and best regards,
Farid
-----Original Message-----
From: svetoslav genov [mailto:svgenov@vip.bg]
Sent: Saturday, July 23, 2005 12:17 PM
To: webmaster
Subject: Message
Message=
name=svetoslav
phone=+359 888 518039
email=svgenov@vip.bg
subject=cs/cu-e9dkew
message=i`m interest from all information about aircondition panasonic,
and specialy for cs/cu-e9dkew model. do you think that this model is
better for climate of Bulgaria for heating at -10`;-15`C.
submit1=Send Message
Disclaimer
" This e-mail (including any attachments) may contain confidential,
proprietary or legally privileged information intended solely for the
named person's use only, and is protected by law.
If you are not the intended recipient, you should delete this
e-mail and all its attachments immediately and notify the sender
- any disclosure, copying or distribution of this e-mail,
or taking any action in reliance on it is strictly prohibited. "
При монтажа на моя климатик преди да го включи в контакта,"техника"ОТВОРИ РЪЧНО И ПРИНУДИТЕЛНО/повтарям при изключен от контакта уред/ клапата която регулира въздушният поток по вертикала.Естествено веднага след като го пуснахме да работи, клапата не се движеше нито на автоматичен режим, нита при подаване на команда от дистанционното.Малко преди да го "убия" той призна, че винаги така е правил, но за първи път виждал проблем в това нещо.Даже си позволи да ми обясни, че климата като влезе в режим след около 20 мин.всичко ще се оправи.Това разбирасе не се случи и след 40 мин.На другия ден официално уведомих шефа на този субект и той се опита да ми каже,че проблема не е в неговия служител а че най-вероятно е транспортен дефект.Тогава загубих контрол и на петата минута шефа ми звънеше на вратата с комплект ответки и стълба.След един час се оказа, че клапата е излязла от едни жлебове в дясната си част до ел.двигателчето.Сега работи добре.Е КАК ДА РАБОТЯТ КАЧЕСТВЕНО И ДОБРЕ ТИЯ АМАТЬОРИ, като някои от тях за първи път виждат климатик? И понеже си станахме "приятели" ми казаха, че на първата година от монтажа може и да не ги викам за да си спестя 40 лв-представяш ли си калко загрижени са били за моето материално състояние/или за какъв балък ме вземат-ако не ги викна-няма гаранция повече/Първоначално публикувано от AISMAN