З :Super:Здравей politex Това за обезшумяването е вярно . А (таз) да си спи със тампоните в ушите
З :Super:Здравей politex Това за обезшумяването е вярно . А (таз) да си спи със тампоните в ушите
Колкото до електромера. Всеки може да измери по всяко време консумацията на машинката си с цел различни нужди.
Това с тампоните е последното нещо. По-важно (според мен) е външното тяло да е добре нивелирано и да е по- ниско от вътрешното. Ако оставяш машината включена непрекъснато (когато не си в къщи- на по-ниска темп.) и пластмасата на вътрешното няма да пука- така е по-добре и за климатика, а и разхода на ел. май не се вдига.. :Super:Първоначално публикувано от toto1
Damon не ми каза как се държи външното тяло. спира ли или върти нон стоп?Първоначално публикувано от damon
прочетох мнения че намалявал само оборотите инвертора.
вътрешното тяло мисля че ги мени,но външното си е като перка на хеликоптер
върти яко с едни обороти без да спира.
при теб как е??
:Super:В България *повечето хладилни техници са (дърводелци) и когато *ги попиташ нещо конкретно те ти отговарят повърхностно или изобщо не ти отговарят защото са учили релейните схеми от време уно. Никой не е седнал да разглежда новостите в електрониката. То и двигателят с вътрешно горене не се е променил от времето на ОТТО БЕНЦ *но вкарването на точни управляващи системи непрекъснато се усъвършенства. Между впрочем Мерцедес отдавна бълва некачественна продукция и все по малко хора я купуват.
:Super:Здравей IIII Това за нивелира и тялото външно да е на по ниско от вътрешното е задължително . Защото ако не се направи климатика няма да функционира въобще. Колкото по темата за градусите зададени 25 а показва 26 ,27 после 24 23 това е нормално . Виж в Учебника по автоматизация ПИД закон.
Може би Елита спира защото е преоразмерен - сложил съм 12-ка на стая 40кубика! Ама понеже стаята е със северно изложение и няма изолация на единствената външна стена и съм с дървена дограма(добра е, ама е дървена)а и там подухва зимата та затова сложих 12-ка.Снощи няколко пъти спираха и двете тела - като си достигне температурата всичко спира! Като падне t* първо се включва компресора (на мин. обороти) и след малко духалката започва да духа и като достигне зададената температура-23* всичко спира!Температурата на въздушния поток достигна до 58*(на Макс.) Иначе в сравнение с Мидеята Елита на практика НЕ ПУКА!!! Единствените му минуси спрямо другия е че на най-ниската степен на духалката поддържа по-високи обороти съответно шуми повече! И като стартира духалката първоначално я развърта на високи обороти и след това оборотите падат! Иначе съм МНОГО ДОВОЛЕН от монтажниците, просто няма база за сравнение между екипа на Техноклима и жо44 !!!Много малко мръсотия, много малка дупка в стената, Обезвъздушаване с добра вакуум помпа!!!Даже човека ми обезвъздуши еи така - без пари Мидеята, която МЪРЗЕЛИВЦИТЕ от жо44 претупаха с изпускане на фреона!!! А каква мръсотия беше след тях и че скъсаха кабел който АЗ правих няма да ви разправям!!! Техноклима имат навика да звънят понякога на клиенти за да разберат отзивите за монтажа (ех защо тая практика я нямаше и в другата фирма)!!!За инверторите - СЛЕДВА да не спират - намаляват обороти!
@toto1
в сайта на Kelon(където произвеждат Elite) същия модел но под марката Kelon го дават DC Inverter!!!
И сега един въпрос към разбирачите - докато техника обезвъздушаваше Мидеята забеляза че дебелата тръба излизаща от външното тяло е оцветена тъмно синьо!?!(Мидеята достига до 58*)Каза че не трябва да бъде така - според него трябвало да се долее фреон 30-50гр! Тръбния път е 5м. като дебелината на стената е 0,6мм, при монтажа фреон не е доливан!Кажете си и Вие мнението.
Относно Инверторите Зависи от какъв тип е *има АС *има и DC Първо информация после въпрос? Така и никой не ми отговори за ШИМ *управленията . Само общи лафове *каква кутия *какви пластмаси какво върти . Дайте по задълбочено де?
Аз за първи път с огромни мъки съм тук Относно Мидеата мога да споделия личен и мъчителен опит. Беше 9-ка препоръчана ми и с гаранция от приател, който с това се занимава.
@JoroM
Радвам се да чуя това за Техноклима-Бургас - тъкмо се чудех дали не са `дървари`...
Иначе тея в София, навремето обезвъздушиха с изпускане на фреон ... Та си мислех, че се `дръвчат`, ако не ги стягаш!
:Super:Здравей JoroM Относно Мидята ,нейното управление е от така наречените SMART т-е умни 1 тези които са монтирали правилно са *констатирали че трябва доливане ,защото фреона *на този модел е за 5 М ТРЪБА. 2 незнам какво упътване на дистанционното имаш но се постарай да намериш такова на руски и много неща ще ти се изяснят. Програмирай нужните параметри в зависимост от външнататемпература и тогава ВКЛ климатика . ПРОСТО ЩЕ СЕ РОДИШ ОТ КОМФОРТ . това важи за всички !
Според мен от голямо значение е управлението на климатика . Много малко хора Първо четат после насройват. Отголямо значение е функцията таймер .При нея може да се направят чудеса с работота на климатика Може 2 часа работа после половин почивка после 1 час пет минути почивка хората трябва да си изработят програма за работа за най ефективна работа на климатика
:Super:Не може само Натисни копчето и пий ШИРА
Мерси за отговорите на всички!
Този датчик за размръзяването какво представлява и къде се намира (на Midea MSF1-12HR, че много мнения станаха)? Разгледах внимателно външната пита (колкото може да се види при затворени капаци), но не видях нищо да е закачено на нея! Изтеглих и схемата на климатика от www.mideaaircon.com, там също не е дадено да има никакъв датчик на външното тяло.
Но във вътрешното тяло има датчици за околната температура и температурата на тръбите- вероятно някяква логика на платката решава кога да размразява.Първоначално публикувано от xxxx