Страница 109 от 156 ПърваПърва ... 5999107108109110111119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Нормално е да е такава темп. на струята на мах - на по-ниска скорост ще е по-малка.* 150 лв за монтаж е разумна цена.* Аз визирах цени от рода на 60-80 лв.* А това дали 5 мин са малко или не - зависи от вакуум помпата, която са използвали и дължината на тръбния път.* Ако климатика си работи нормално, значи всичко е ок*
    Ок.Но има фирми ,които не взимат пари за монтаж!А се издразних на този ТЕХНИК1:че обяснява глупости и 2 че пише като 3токласник ,примерно-"оргинална книшка".Както и да е,приключвам темата.
    Колкото до това"БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО, ЕВТИНО - Ако две са верни, са за сметка на трето ",предпочитам качествено и евтино,ако искат да го монтират 4 часа

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

....И ще продължавам да подкрепам тезата: "За тези пари - толкова"* Не може да искаш мерцедес на цената на голф.* Съществуват 3 понятия, които са несъвместими:

БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО, ЕВТИНО - Ако две са верни, са за сметка на трето*
    Цените в магазините са написани ясно- не подлежат на коментар. В инструкциите за монтаж- вакумирането също е написано ясно (коментира се 89 стр. във форума). Да ти честитя ли и на тебе новоизмисления от мен празник?

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Цените в магазините са написани ясно- не подлежат на коментар. В инструкциите за монтаж- вакумирането също е написано ясно (коментира се 89 стр. във форума). Да ти честитя ли и на тебе новоизмисления от мен празник?

ееее, че аз отдавна го празнувам

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

ееее, че аз отдавна го празнувам*
    ЧЕСТИТО! Да си жив и здрав като монтиран от теб климатик!

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    ЧЕСТИТО! Да си жив и здрав като монтиран от теб климатик!*
    аааааа, това е по-скоро проклятие, от колкото пожелание

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Абе,май се поразводни темата нещо

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

аааааа, това е по-скоро проклятие, от колкото пожелание*
    А то от тебе си зависи...

10. Тук е от
    Oct 2005

Ако искате дискусията да придобие полезен смисъл, нека всеки, който има климатик от около 1 г. примерно, /да е карал поне една зима както казват майсторите/ да поства /може би в отделна тема(и), модел на климатика;от колко време го има/ползва; степен на удовлетворение от климатика -5до+5; и качество на монтажа /евентуално. Пък всеки да си прави сметка :-Р

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Такава тема има

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от nasko711206
    Благодаря на всички за отговорите ,но искам да попитам ,дали наистина DDC инерторите дават 70% по-малко разход на ток от конвенционалните ,защото това ми се струва по-скоро като рекламен трик ,говорих с доста хора и най-голямата цифра която чух ,бе 20 % по-малък разход
    Няма такова животно 70%.От 25 до 30% са реално възможни.
    Всички икономии на инверторите(м/у АС и ДС разликата е 5-6% макс) са от възможностите за управление на наляганията (съответно температурите) и непрекъснатия режим на работа.
    Това супер мупер барба пупер ДС МС е ала бала.
    Пример
    Обикновен климатик при температура -5-6.Ситуацията е следната
    Включване.Поне 4 мин навлизане в работен режим.Работа на компресора при фиксирани обороти.Дори изпарителя да не може да осигури количеството топлина,която може да бъде транспортирана при мощноста която компресора харчи той си върти на неговите
    3000об(теоретични 50hz.60s реални 2800-2900) консумирайки почти едно също количество.Сега ако този климатик изключи 2 пъти на час по 4мин=8мин за влизане в режим.Плюс неоптимизирания цикъл на работа на хл.машина
    Инвертор.Непрекъснат режим на работа плюс оптимизация на хл.цикъл.
    Ето това са възможностите за икономии на инвертор спрямо конвенционален климатик
    Всичко останало са простотии.Това с какъв мотор бил двойно тройно ддс или каквото пожелаете е ала бала от гледна точка на икономиите.Най-обикновен асинхронен двигател с ротор накъсо има КПД над 92-93%.С незнам си какъв двигател 1% още,що за икономия ако тоя ми ти двигател струва цял чувал пари.
    Разбира се надежноста е нещо друго и тя се плаща.Там вече вида на компресора е от голямо значение

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

А за лаиците като мене- едно линкче:http://www.aircon.ru/useful/magazines/Book_2004.pdf.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Няма такова животно 70%.От 25* до 30% са реално възможни.
    Всички икономии на инверторите(м/у АС и ДС разликата е 5-6% макс)* са от възможностите за управление на наляганията (съответно температурите) и непрекъснатия режим на работа.
    Това супер мупер барба пупер ДС МС е ала бала.
    Пример
    Обикновен климатик при температура -5-6.Ситуацията е следната
    Включване.Поне 4 мин навлизане в работен режим.Работа на компресора при фиксирани обороти.Дори изпарителя да не може да осигури количеството топлина,която може да бъде транспортирана* при мощноста* която компресора харчи той си върти на неговите
    3000об(теоретични 50hz.60s реални 2800-2900) консумирайки почти едно също количество.Сега ако този климатик изключи 2 пъти на час по 4мин=8мин за влизане в режим.Плюс неоптимизирания цикъл на работа на хл.машина
    Инвертор.Непрекъснат режим на работа плюс оптимизация на хл.цикъл.
    Ето това са възможностите за икономии на инвертор спрямо конвенционален климатик
    Всичко останало са простотии.Това с какъв мотор бил двойно тройно ддс или каквото пожелаете е ала бала от гледна точка на икономиите.Най-обикновен асинхронен двигател с ротор накъсо има КПД над 92-93%.С незнам си какъв двигател 1% още,що за икономия ако тоя ми ти двигател струва цял чувал пари.
    Разбира се надежноста е нещо друго и тя се плаща.Там вече вида на компресора е от голямо значение
    * *
    Значи ако правилно съм разбрал в момента като оптимално съотношение технология/цена са АС инверторите.Също при поставените в предишния ми пост изходни данни и разчет за икономия от 25% спрямо конвеционален климатик, инверторния се изплаща за около 3 г.
    Предполагам ,че в резултат на по-малкото износване на механиката може да се разчита на подобно удължаване на живота на машината.
    А някой ще помогне ли с отговор по въпроса ми за увеличения тръбен път за сметка на по-благоприятни условия за работа на външното тяло.И въобще ,ако проблема е хидравличното съпротивление на тръбите не може ли да се премине към по-голям диаметър или дублиране с още 2 тръби в паралел на основните?

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от stealt1
    Значи ако правилно съм разбрал в момента като оптимално съотношение технология/цена са АС инверторите.Също при поставените в предишния ми пост изходни данни и разчет за икономия от 25% спрямо конвеционален климатик, инверторния се изплаща за около 3 г.
    Предполагам ,че в резултат на по-малкото износване на механиката може да се разчита на подобно удължаване на живота на машината.
    А някой ще помогне ли с отговор по въпроса ми за увеличения тръбен път за сметка на по-благоприятни условия за работа на външното тяло.И въобще ,ако проблема е хидравличното съпротивление на тръбите не може ли да се премине към по-голям диаметър или дублиране с още 2 тръби в паралел на основните?
    За технологията и износването си прав.Но за удължаване на тръбния път с 10-15м категорично не.Ти си го представяш като кабел а тази аналогия в случая не е правилна.
    С увеличаване дължината на тръбния се налага добавяне на фреон и се увеличава натоварването на компресора във високото налягане.Хайде до 1метър иди ела но повече не бива.После картината която описваш ми се вижда невярна.Не може пред блока да е 15гр. а зад блока 0гр.Може да има някаква разлика ама чак такава.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Panasonic PW9DKE има един индикатор AirQuality. Не мога да му хвана логиката - за какво качество става дума - за температурната разлика със зададената ли? Има начин да се регулира чувствителноста - някой да знае какъв е смисъла на всичко това?

18. Тук е от
    Nov 2005

Вчера сложих климатик Осака-СН-12-JV като в магазина,а вчера и майсторите казаха, че е нискотемпературен/до - 20/.Вчера прочетох книжката с инструкции която е на български,но там нищо не пише за градусите.Днес взех да разглеждам другата която е на английски и останах изненадан като прочетох,че е за от-7 до +43 градуса.Във всички сайтове този модел се рекламира като нискотемперат. до -20.Имам молба някой ако има инфо защо е тази разлика да сподели, а аз ще чакам студовете да го тествам. Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе