Страница 57 от 156 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

От 18 часа чета всички страници на тази тема... Нищо не разбрах..или по правилно казано направо се обърках тотално... Та затова си задавам индианския въпрос.. Имам 1500 лв и 2 стаи с портал...Едната стая е 3.50 на 6.50 на 2.50 метра, а другата е спалня - 3.50 на 3.50 на 2.50 метра...Портала е 2 на 2 метра , вратите му са по 1 на 2 метра, значи постоянно може да е отворена врата 1 на 2 метра..... Та цялата идея е ....
    1. Панасоник инвертор 12-ка ( Малайзия ) -1500 лв.
    или
    2. Панасоник инвертор 12-ка (Китай) - 1100 лв
    или
    3. Панасоник инвертор 15-ка (Малайзия) - 1750 лв - въпреки че не знам откъде ще ги взема останалите пари...
    или
    4. LG неивертор 18-ка - 1100 лв ....

Много ще съм ви благодарен за отговорите

2.  

3. Тук е от
    Sep 2005

Забравих да спомена че ив двете стаи имам вътрешно Фибран 2 см-ра и нови PVC дограми , а и нови врати към останалата част на апартамента

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Вариант 3 ми се вижда най-добър,най-неудачен е вариант 4

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@HazardMan
    Като гледам общата ти квадратура /35кв.м/ и височината /макар, че 2,5 е ниско дори за панелка.../ - си за около 5kW~17ка, така че от изброеното - вариант 3 е най-добре!
    LG също е възможност, но не съм сигурен доколко ще се справи - малко ми изглежда като сравение между Mercedes C Classe и Kia Opirus например...
    Освен това бих ти предложил нещо с 2 вътрешни тела, щото портала ти не е много широк, ама не знам доколко ще се вместиш в бюджета - абе ще отваряш и втората половина ако се наложи...

Та виж поне вариант 3 да си позволиш - техниката е добра и е най-близо до споменатите 5kW /то и малко повече му е max-a, ама съм чувал, че не е добре да се натоварва на max непрекъснато, пък и ефективността пада с понижаването на t/, ако съм смятал правилно... а и ще си върнеш бързо част от парите - доста икономични са инверторите на Panasonic!
    И това 1750 - с монтажа ли е? Щото в Техномармалата беше 1700 без

6. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Това ми е много любопитно : защо Mitsubishi твърдят че при намаляване на температурата - намалява и консумацията. Идеята за това че при -20 почти няма изпарение и компресора таботи почти на празен ход ????
    Шокиращо изказване уважаеми!!Един компресор го натоварва както голямото противоналягане на нагнетателната му страна така и голямото подналягане на смукателната страна.
    Обяснено по ТНТМ-ейски запуши с ръка маркуча на прахосмукачката и прецени по гласа и дали е в режим на празен ход или се мъчи.

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Шокиращо изказване уважаеми!!Един компресор го натоварва както голямото противоналягане на нагнетателната му страна така и голямото подналягане на смукателната страна.
    Обяснено по ТНТМ-ейски запуши с ръка маркуча на прахосмукачката и прецени по гласа и дали е в режим на празен ход или се мъчи.
    И колко е това подналягане при -20.Защото при атмосферно налягане за Р22 темперартурата на изпарение е -41.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от HazardMan
    От 18 часа чета всички страници на тази тема... Нищо не разбрах..или по правилно казано направо се обърках тотално... Та затова си задавам индианския въпрос.. Имам 1500 лв и 2 стаи с портал...Едната стая е 3.50 на 6.50 на 2.50 метра, а другата е спалня - 3.50 на 3.50 на 2.50 метра...Портала е 2 на 2 метра , вратите му са по 1 на 2 метра, значи постоянно може да е отворена врата 1 на 2 метра..... Та цялата идея е ....
    1. Панасоник инвертор 12-ка ( Малайзия ) -1500 лв.
    или
    2. Панасоник инвертор 12-ка (Китай) - 1100 лв
    или
    3. Панасоник инвертор 15-ка (Малайзия) - 1750 лв - въпреки че не знам откъде ще ги взема останалите пари...
    или
    4. LG неивертор 18-ка - 1100 лв ....

Много ще съм ви благодарен за отговорите
    Съветвам те за тези стаи и с по-малко* пари няма да имаш проблеми, ако си вземиш два климатикa Panasonik PW12DKE* по 640лв. единия без монтаж.Приемам почерпка на пролет и бой по всяко време.

10. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    И колко е това подналягане при -20.Защото при атмосферно налягане за Р22 темперартурата на изпарение е -41.

Ама не е 4 бара като при 0 градуса по Целзий, нали?

За любителите на китайски машини и малко по-добрите им аналози от малайзия, също така и за любителите на споровете около СОР-а
    http://216.239.39.104/translate_c?hl...lr%3D%26sa%3DG
    погледнете тука и гледайте да не ви се дръпнат очите
    Специално година 2004 е много готина :Super:вижте само за какви кофициенти става думаhttp://216.239.39.104/translate_c?hl...lr%3D%26sa%3DG
    естественно тези машини са само за Япония.
    А това чудовище на Мицубиши има чудовищен СОР http://216.239.39.104/translate_c?hl...lr%3D%26sa%3DG

Струва ми се смешно да публикувам данни за СОР-а на Кроун,Осака,Мидеа,Нео ......прочие ментаци , хайде Панасоника ще го приемем за добър, останалите обаче са в категорията вентилатор сплит система.

11. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Pancho

За любителите на китайски машини и малко по-добрите им аналози от малайзия, също така и за любителите на споровете около СОР-а
    http://216.239.39.104/translate_c?hl...lr%3D%26sa%3DG
    погледнете тука и гледайте да не ви се дръпнат очите
    Специално година 2004 е много готина :Super:вижте само за какви кофициенти става думаhttp://216.239.39.104/translate_c?hl...lr%3D%26sa%3DG
    естественно тези машини са само за Япония.
    А това чудовище на Мицубиши има чудовищен СОР http://216.239.39.104/translate_c?hl...lr%3D%26sa%3DG
    * *Тук се признават за официални само данни от Евровент и то само тези , които не надвишават 3.7 СОР. По-високите стойности от 3.7 се считат за печатни грешки. Не разпалвай пак нови спорове по тема, за която така или иначе няма да се постигне консенсус.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от canto
    * *Тук се признават за официални само данни от Евровент и то само тези , които не надвишават 3.7 СОР. По-високите стойности от 3.7 се считат за печатни грешки. Не разпалвай пак нови спорове по тема, за която така или иначе няма да се постигне консенсус.
    Визираш мойте изказвания по много деликатен начин Аз си взех бележка - всичко що е в евровент е ок, към другото съм скептичен

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@Panco
    Ти явно ми мислиш нещо лошо.Така да ме разcмя че се задавих.То бива климатиче ама като това.http://www.eccj.or.jp/vanguard/comme...ende14_02.html
    Та девойката до него изглежда като мушица.
    И аз като теб реших да си взема един-два.Ама не схванах сплит ли е мултисплит ли е,а ако си го монтирам на терасата кой ще ми изработи стойката.А инвертор ли е
    Иначе за боклуджаните(кроун осака нео елит и т.н) няма спор отвя ги това Мицубиши с неговия вълшебен COP

14.  

15. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Визираш мойте изказвания по много деликатен начин* * Аз си взех бележка - всичко що е в евровент е ок, към другото съм скептичен*
    O, не...Не съм искал да* визирам теб.* Въпреки, че с теб спора беше принципен и се отнасяше до това дали е възможен СОР по-висок от 3.7...
    Когато се появи този Haier от таблицата на Евровент ти направи коментар , че това е един на 10000 модела. Добре, трябва ли да приемем , че този климатик е изключение и не се подчинява на физ. закони? И щом като има китайски клими с такъв СОР, не е ли нормално япончетата, които безусловно са лидери в тази техника да имат подобни и по-добри модели?
    Аз мисля, че ти беше единствения , който прие данните от Евровент, а и беше редно да е така, защото повечето тук разбрахме от теб за съществуването на подобна организация* . Но имаше други, които искаха да обявят Евровент за клуб на лъжците, трети пък споменаха за печатна грешка, иронични подмятания за перпетумобиле и подобни глупости. Към тях по-скоро беше по-горния ми пост.

16. Тук е от
    Jun 2005

Тук се признават за официални само данни от Евровент и то само тези , които не надвишават 3.7 СОР. По-високите стойности от 3.7 се считат за печатни грешки. Не разпалвай пак нови спорове по тема, за която така или иначе няма да се постигне консенсус.
    Какъв Евровент бе братко като япончетата въобще не пускат такива машини в Европа.И като го питаш за нещо от тези машинки винаги подчертава че те не са продавани в Европа.
    Винаги стане ли дума за СОР се събуждате веднага

17. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    @Panco
    Ти явно ми мислиш нещо лошо.Така да ме разcмя че се задавих.То бива климатиче ама като това.http://www.eccj.or.jp/vanguard/comme...ende14_02.html
    Та девойката до него изглежда като мушица.
    И аз като теб реших да си взема един-два.Ама не схванах сплит ли е мултисплит ли е,а ако си го монтирам на терасата кой ще ми изработи стойката.А инвертор ли е
    Иначе за боклуджаните(кроун осака нео елит и т.н) няма спор отвя ги това Мицубиши с неговия вълшебен COP
    Мисля ти аз едни такива лоши работи на теб, само да сваря ракията и тогава ела да си говорим за клими и СОР-ве :dock:
    А машината е мулти сплит квартален тип и стойката и се отлива а не се заварява
    Само да ми стане ракията и ще видиш ти :knuppel2:

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@Panco
    Благодаря за поканата,не употребявам алкохол но пък ти нямаше как да знаеш.
    А този израз мулти квартален сплит така ми допадна.

@Canto
    . Но имаше други, които искаха да обявят Евровент за клуб на лъжците, трети пък споменаха за печатна грешка, иронични подмятания за перпетумобиле и подобни глупости. Към тях по-скоро беше по-горния ми пост.
    Не съм искал да го обявят,а го обявих,а това с COP 17,8 сигурно го приемаш като светото писание.Не е ли по-важно какво плащаш и какво получаваш насреща,обаче не по реклами а кеш.
    Рекламните маймунджулуци на който и да е не ме впечатляват,а подмятанията за перпетумобиле много се връзват с гореупоменатия COP

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе