@Styx,
Моята Мидея като я взех от Техмаркета и трябваше само монтаж! Кви са тея софтуери кво е тва чудо??? Има нещо гнило в дания! Гаранционната ти карта от Магнум-Д ли е или е от друг вносител???
@Styx,
Моята Мидея като я взех от Техмаркета и трябваше само монтаж! Кви са тея софтуери кво е тва чудо??? Има нещо гнило в дания! Гаранционната ти карта от Магнум-Д ли е или е от друг вносител???
.........
Ако можеш обади се утре между 09-12ч. на тел.8126010/вътр.123 или 9202277/вътрл123 ф-ма МАГНУМ .Търси Румен занимавам се с електрониката и много ще ми е интересно коя е фирмата и какъв софтуер ще слагат просто в BG
само аз го имам и не съм го давал на никого.
[/quote]
Просто от любопитство- не искам да се заяждам нещо.., ама защо фирмите- вносители (до колкото разбирам работиш в МАГНУМ) не правят нищо за некачествения монтаж от дилърите (напр.Техномаркет...)? Все пак дефектите от него обирате вие... Или гаранцията е бошлаф работа- да върви алъш-вериша ...
И при комшията беше така за софтуера...Доколкото разбрах е заради цикъла на обескрежаване...Първоначално публикувано от Styx
Чакаме Styx да каже коя е все пак фирмата, монтирала му климатика
Че която и да е- във форума до тук стана ясно, че големите вериги магазини не извършват качествен монтаж ! Дори и на "наркови" машини- Панасоници, Митсубиши ... Е тогава май Styx трябваше май да покани двама-трима по-ячки участници във форума. Тогава монтажниците щяха да му измият и прозорците... :Super: Ама това не си е работа: ръсиш се за климатик, задължително монтажа трябва да го извършат "квалифицирани" специалисти (ръсиш се още ) и накрая влизаш във форума и плачеш: "Защо ....не работи?". Здравей Европа!Първоначално публикувано от HazardMan
А софт за MSF1-12HR има ли за да си го ъпдейтна , че честно да ви кажа много ме дразни тоа климатик
Здравейте, фирмата няма да кажа коя е, вярвам че занапред ще правят нещата както са, просто и за двете страни ще е в плюс, хем клиента ще е доволен, хем и те ще са си вързали гащите дето се вика. Важното е че днес дойдоха и оправиха всичко повече от добре. Но изникна отново проблем, явно съм карък * , сложих си аз 2 мидеи, едната MSS-12HR в хола, другата MSF1-9HR в спалнята. Не знам защо но MSS при +8 градуса външна температура тече като чешма тоз конденз, на всичкото отгоре спира да се размразява при +8 външна температура, тази вечер в Бургас е топличко. Докато MSF1 едва едва кондензира и не спира да размръзява. Просто не разбирам, уж MSS най-добрия модел, най-скъп, пък гледай ти кви мизерии прави. На същата страна има още 2 климатика монтирани на хора от други етажи, но техните едвам прикапват, а под нас има аптека и долу всичко съм опикал *, тва чак толкова не ме вълнува щото утре ще коригирам струята, обаче тва че спира да размръзява при такава висока външна температура много ме притеснява.
Firmwire* за климатиците ги ъпдейтват в Магнум срещу заплащане , даже индивидуално могат да ти го направят, според твоите нужди, тва не го взимайте на сериозно, просто разсъждавам пишейки , всъщност нищо чудно и наистина да е така.
PS Даже сега като погледнах пак MSF1 не е пуснал и капка конденз, просто е била останала влага около него от това че терасата е измихме след монтажа и сега е сухо около тръбата за конденз. Луда работа.
Щом не казвате - се наложи да да го открия сам : W9 e Малайзийски а PW9 е Китайски. Та днес си купих PW9DKE за кухнята за 560лв от Техномаркет. И за него съм приготвил електромер да му видим COP-а.Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Mоя не го правиПървоначално публикувано от TODD_BG
И аз съм приготвил два еднотарифни електромера за двата климатика!И за него съм приготвил електромер да му видим COP-а.
То Магнум ако има само в София не ме бърка особено! Аз също съм бургазлия.
@Styx
Причината да тече така е по ниско налягане в изпаритея в случая външното тяло.Търси пак монтажниците да открият прiчината.Аз предполагам недостиг на фреон.
ХХХХ, доколкото разбрах след разговора, който водих с Румен от Магнум тази сутрин по телефона той наистина има този софт за препрограмиране на климатици, само дето не знам колко ще излезе цялата далавера да си пратиш платката в София където да ти е препрограмират, достават и пак монтират (а и не се знае това дали не е в разрез с гаранционните условия), а още по-интересно ми е как ще дефинираш това което искаш и в крайна сметка дори и да го дефинираш ясно то дали ще е изпълнимо на практика. Честно да ти кажа не ми се вярва да стане работата колкото и хубаво да изглежда. Аз примерно искам да не ми пуска климатика студен въздух ако превиши зададената му температура на отопление и ако може естествено да не работи за кратко на мах ами постоянно на малка мощност, ама само идеи, дали наистина може ме съмнява поради по-горе написаното.
Абе я зарежи това ТНТМПървоначално публикувано от Styx
Въпроси към специалистите:
1. Намират ли се принципните схеми (електрически и на управляващите контролери)?
2. Имат ли контролерите някакъв изведен навън интерфейс за контрол, диагностика, управление и препрограмиране?
3. Има ли предвидена възможност за паралелна синхронна работа на няколко климатика от един модел (например в голямо помещение - подадена команда с ДУ към един от тях да се изпълнява и от другите)
Може ли някой да публикува тук в темата една блок схема на управлението на климатик?