Страница 111 от 156 ПърваПърва ... 61101109110111112113121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Моля ви не по-този начин.Кой каквото е взел вече е свършено.
    Мисля че се стремим да се предпазим доколкото е възможно при тия бюджети от неудачни покупки.Това е една от целите на форума.Просто тоя спор е излишен.
    Дайте да гледаме напред
    ОК,
    просто едно доуточнение: Достатъчно съм грамотен технически за да преценя кое е по-доброто! Едва ли са много хората които си избират техника като мен: след като преровя нета за мнения относно набелязаните марки и модели отивам на място в магазините, правя снимки и подлагам на "кръстосан разпит" консултантите като взимам адреса на СЕРВИЗА, търся отзиви от техници и ползватели на съответната марка и т.н. След това правя един сериозен анализ на набелязаните марки и модели със отчитане на всички фактори(доколкото ми е възможно разбира се) Е при мен избора между конвенционални Хаер Мидея и осака завърши в полза на Мидея като Мидеята за мен е с най-добро съотношение цена/качество от трите марки!!! Някои ще каже че се вманиачавам но този подход при покупка досега никога не ме е подвел!!!

2.  

3. Тук е от
    Oct 2005

Хвала на такиви купувачи. /А тва със снимките ме разби...имаше един стар виц за оня дето си купувал тоалетна хартия.../

4. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте. Имам климатик Hisense 14-ка, инвертор, модел KFR-4001G/BPE. Ползвам го от 12/2003г в Бургас, до Морската градина, на 3-ти етаж.
    Това са му характеристиките:

Произведен: 08/2003
    Отопляема мощност: 6kW
    Охладителна мощност: 4kW
    Въздушна циркулация: топло - 630, студено - 680 m3/h
    Макс. консумация: топло - 2,14kW/h студено - 1,54kW/h
    Шум:
    топло - външно тяло 33/42dB вътрешно тяло 40/48dB
    студено - външно тяло 34/43dB вътрешно тяло 40/49dB

Така, всичко това е от стикера на климатика.

Иначе - какво да Ви кажа, много, ама много е як. При външна температура 2-3 градуса, дава 54,4 градуса на изхода. Дограма PVC, топлоизолация 2,5см отвътре и отвън. Съседи отгоре, отдолу и отстрани. Освен това, вратите са отворени постоянно и отоплявам всичко само с климатика - хол 27кв.м /южно изложение/, коридор 7кв.м, спалня 16кв.м /северно/ и детска 15кв.м северно/. Температурите, които поддържам са: хол 23-24 градуса, спалня 18-19 градуса, детска 18 градуса.

Че да си дойда на въпроса - защо някой оплюваше тези климатици, при положение че малко хора имат впечатления от тях? Освен това, ВКАРВА свеж въздух - много е удобно, когато гостите ти пушат.

Quiet - High efficiency motor and compressor, designed strictly according to aerodynamics theory, further stabilize operation and cut noise level.
    Economical - Innovative design of both the indoor and outdoor units helps to reduce operating costs and extra sensitive temperature control also keeps fuel bills down.
    Wide Voltage Range - 220V 50Hz models can work on power voltages varying from 160V to 260V. This greatly cuts startup pulse current and reduces the unit's startup impact on the surrounding electricity circuits.

Тоест, последното е, че климатика ИМА защита и РАБОТИ при напрежение от 160V to 260V. Аз живея в стар блок, строен през 1967г. Представете си колко променлив ми е тока. Това е третата зима, която ще карам така. И съм толкова доволен, че ще си взема още един, само че по-малък инвертор, KFR-3502G/BPE, 12-ка.

На профилактиката обаче нищо не правят - само замерват нещо и казват че си е добре. Не знам така ли трябва да бъде. Другия месец трябва да ги викам.

//mod edit Lupus
    Махам подробностите да не става тежка темата. Можете да ги прочетете тук: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23881.0.html

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от moni74
    Тоест, последното е, че климатика ИМА защита и РАБОТИ при напрежение от 160V to 260V. Аз живея в стар блок, строен през 1967г. Представете си колко променлив ми е токаТова е третата зима, която ще карам така. И съм толкова доволен, че ще си взема още един, само че по-малък инвертор, KFR-3502G/BPE, 12-ка.
    Няма спор цели 50 пъти в секунда се променя твоя ток.Иначе за профилактиката замерват налягането или по-точно херметичноста на системата

6. Тук е от
    Dec 2004

ОСАКА 2005 / МОДЕЛ 9-12* 70% САНЙО, СТАРИТЕ ВЕРСИИ СА С ТОШИБА ЪГЛОВИЯ МАЛКА КОЛАОНА С МИТСУБИШИ ТАЙЛАНД ,52 СТАРИТЕ С ДАЙКИН* ,СЕГА НЯКОЙ ИДВАТ С КОПЕЛАНД ДРУГИ С ДАЙКИН НО ПОЧТИ ВЕЧЕ СА С КОПЕЛАНД 36 И ТЯ БЕШЕ НО Я СПРЯХА ЗАРАДИ ВИСОКА ЦЕНА*
    17-19-22 СА С ХИТАЧИ 24 ЕМЕРСОН С САНЙО КАКТО ВИЖДАШ ВЕСЕ РЕНОМИРАНИ МАРКИ
    НЯМА МЯСТО ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТИ С ИЗКЛЧЕНИЕ НА 2-3 МОДЕЛА КОЙТО БЯХА ПУСНАТИ ЗА КРАТКО ТЕ БЯХА ЕЛИТ БЕКО,ЗАДЪРЖАХА ИМ КОНТЕНЕРИ И НАСЛАГАХА ЛЕПЕНКИ ОСАКА.

//mod edit Lupus
    Уважавам мненията ти като специалист, но тук не сме кьорави...
    Правилата...http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22317.0.html
    чл. 11. Писането на мнения изцяло с главни букви е крайно нежелателно.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

НЯМА МЯСТО ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТИ С ИЗКЛЧЕНИЕ НА 2-3 МОДЕЛА КОЙТО БЯХА ПУСНАТИ ЗА КРАТКО ТЕ БЯХА ЕЛИТ БЕКО,ЗАДЪРЖАХА ИМ КОНТЕНЕРИ И НАСЛАГАХА ЛЕПЕНКИ ОСАКА
    @AISMAN,
    Ако това което пишеш е вярно то няма проблем поне с компресорите(всички са реномирани марки)! Ама хич не ми харесва това че са налепили лепенки ОСАКА на други ОЕМ марки които едва ли се произвеждат от същия производител който прави осаките!!! Общо взето именно ментарджийската политика на екоклима ме отблъсна от тая марка! Другото е че имам много по-голямо доверие на фирми от световен мащаб като Хаер и Мидея които произвеждат съответно 10 и 5 млн. климатика годишно! Дори Келон произвеждат 3млн. климатика,а доколкото разбрах Хуалинг които произвиждат осаките имат Общо производство (не само осака) - 1,2млн климатика - т.е. те са доста малък производител и независимо че бройката не е предпоставка за качество те са абсолютно неизвестни (поне за мен) за разлика от гореспоменатите марки!!!

8.  

9. Junior Member Аватара на M.Schumacher
    Тук е от
    Oct 2005
    Живее в
    Пловдив

Ако това което пишеш е вярно то няма проблем поне с компресорите(всички са реномирани марки)! Ама хич не ми харесва това че са налепили лепенки ОСАКА на други ОЕМ марки които едва ли се произвеждат от същия производител който прави осаките!!! Общо взето именно ментарджийската политика на екоклима ме отблъсна от тая марка! Другото е че имам много по-голямо доверие на фирми от световен мащаб като Хаер и Мидея които произвеждат съответно 10 и 5 млн. климатика годишно! Дори Келон произвеждат 3млн. климатика,а доколкото разбрах Хуалинг които произвиждат осаките имат Общо производство (не само осака) - 1,2млн климатика - т.е. те са доста малък производител и независимо че бройката не е предпоставка за качество те са абсолютно неизвестни (поне за мен) за разлика от гореспоменатите марки!!!
    Ай стига* с тия Мидеи че вече ми писна!!!!
    5 млн. произвеждали годишно и пак си остават тракащи боклуци.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от M.Schumacher
    ................Ай стига* с тия Мидеи че вече ми писна!!!!
    5 млн. произвеждали годишно и пак си остават тракащи боклуци.
    Само така! .... Много умно- във форума се обсъждат проблеми с климатици т.е. мидея, хаер,панасоник и други китайски боклуци (май тук влиза всичко на пазара...). Ако и твоята велика машина (не знам какво имаш) ти дава проблеми- сподели ги.

11. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от moni74
    Здравейте. Имам климатик Hisense 14-ка, инвертор, модел KFR-4001G/BPE. Ползвам го от 12/2003г в Бургас, до Морската градина, на 3-ти етаж.
    Това са му характеристиките:

Произведен: 08/2003
    Отопляема мощност: 6kW
    Охладителна мощност: 4kW
    Въздушна циркулация: топло - 630, студено 680 m3/h
    Консумация: топло - 2,14kW/h студено - 1,54kW/h
    Шум:
    топло - външно тяло 33/42dB вътрешно тяло 40/48dB
    студено - външно тяло 34/43dB вътрешно тяло 40/49dB

Така, всичко това е от стикера на климатика.

Иначе - какво да Ви кажа, много, ама много е як.........
    Ами як е, http://www.aar.co.nz/best_sys.htmlтук се вижда кои са яките .
    За него и тези четирите си заслужава да се говори но не и за Осака

12. Тук е от
    Oct 2005

6to go niama DAIKIN ???!!! kato sa tolkoz qki /12% pazaren dql / ???!!!

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от jbmmm
    6to go niama DAIKIN ???!!! kato sa tolkoz qki /12% pazaren dql / ???!!!
    Ами показани са четири "great systems" ,не "the greatest"

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

Ama i MIDEA gi niama ???!!!

16. Тук е от
    Dec 2004

абе стига с тия мидей то нее машина като машина а тука един "колега "се уби да ги хвали хубав климатик за малко пари е панасоник ,
    модератора* забелязали че пиша с малки БУКВИ а
    разгеле...

17. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от jbmmm
    Ama i MIDEA gi niama ???!!!
    :worry: Ами сети се що го няма Дайкина, пък за Мидеа да не говорим-върхово постижение на китайската климатична техника :banana:луксозен вентилатор с външно тяло.
    Като са с компресори на Тошиба защо са толкова шумни тези Мидеи и като стартират правят такъв пик че лампите угасват и това е 12-ка монтирана над моя етаж.
    От 2 метра и през стената шума и наподобява работата на остарял мощен електрожен комшията над мен се оплаква че и разхода му е "такъв" .Да не би като са сложили компресор Тошиба да са забравили другите важни части дето превръщат тракалката в добър климатик?? :screwy:
    Същото важи и за Осаките

18. Тук е от
    Dec 2004

за шума когато външното тяло е на балкона на парапета шума се усилва създава се няккава акустика и шума и на инверторен панасоник на такова място катосвали оборотите е доста осезаем може би трябва да се избягва това място ама като няма каде да го завреш кво , други активни нямали бе все едни и същи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе