Страница 110 от 156 ПърваПърва ... 60100108109110111112120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,636 до 1,650 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Писах вече един път ОСАКА е търговска марка за Б-я, самите климатици са китайски, прави ги холдинга ХУАЛИНГ и действително са по лиценз на Митсубиши Електрик, със някои от фирмените технологии на Митсубиши Електрик, green sign, I Feel *и т.н. Така че спора Мидея или ОСАКА ->Мидея щото няма такава марка като ОСАКА по света е некоректен.
    @jbmmm,
    Браво бе, ти разбули мистерията около осаките! А "консултантите" им разправят че били СИНГАПУРСКИ не че аз съм им повярвал ама други рибки със сигурност са се хванали! Между другото моя Elite инвертор който всъщност е Kelon също има режим *"I Feel" това значи че използва фирмена технология на Митсубиши Електрик, но да не би затова да е по-добър от Мидея или Хаер които от своя страна имат JV с Toshiba и Sanyo!!! Освен това всички знаем кое е по-доброто Митсубиши!!! Аз като си купувам нещо искам нещата около произхода на въпросната техника да е ясен! А осаките ми понамирисват яко!!! Като добавим слуховете за лепнати лепенки ОСАКА върху климатици ВЕКО,SANG,Elite, поставяне на по-големи компресори от необходимото в климатиците,дефектните по качество части - от хора в бранша съм чувал че осаките се равняват по качество на Мидея 3-то качество,калпавите им инвертори - от 10 работят само 3!?!, съмнителната история със НАГРЕВАТЕЛИТЕ които не е ясно колко ток харчат, измислените температури на работа -22*(че то на инверторните Панасоници по рекламите им дават до -15*) и накрая какво се получава??? Мисля че всеки здравомислещ човек може сам да си направи сметката дали да си вземе ментак осака или нещо доста по-истинско в този ценови клас като например Haier или Midea!
    Имаш осака от три години, ами браво - улучил си добра бройка! Освен това преди години осаките просто нямаха разумна алтернатива! И аз ако си купувах климатик преди години щях да си взема осака най-вероятно, но нещата се промениха и сега при всички случаи предпочитам *Haier или Midea пред осака!!!

2.  

3. Тук е от
    Nov 2005

И все пак всичко е китайско и стига с това, че едното било по- хубаво от другото кво по- китайско така ли? и по по -най -китайско , а стига наивници МИДЕА ХАИЕР дрън дрън по китайските , ама са китайски кво да говорим повече

4. Тук е от
    Dec 2004

какви са тези глупости климатик 9 с компресор 18 ,?ако тзи който пишат това слушат глупостите на някого дето хабер си няма компресора 1 е много голям да влезе в кутията на 9 и 2 той като цена е над 300лв. как ще стане а ? за нагревателите едно пояснение за тези които незнаят каде се намират и каква работа вършат /те са в вътрешното тяло межди изпарителя и вентилатора и имат мошност 550 вата и се включват при много ниски температури когато самия климатик неможе да развие достатъчна кондензация на фреона за да топли те могат на някой модели да се вклюяват и ръчно а при други работят определено време ,а дотова че е измислица на осака нищо подобно има ги още от 90 -93 година и то в инверторите на най реномираните фирми има ги и сега пак при тях може да разгледате сервизната информация на сайтовете им ,мицубиши ,шарп, колони касети са стандартно обурудвани и стига с глупостите че климатика на този онзи как само топлел при -18-20

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

И все пак всичко е китайско и стига с това, *че едното било по- хубаво от другото кво по- китайско така ли? и по по -най -китайско *, а стига наивници *МИДЕА ХАИЕР дрън дрън по китайските , ама са китайски кво да говорим повече
    @cougar,
    че всичко е китайско или ще бъде китайско то се вижда - такава е тенденцията! И след години когато всичко ще бъде китайско какво ще правиш ??? Няма ли да си избереш марка (китайска или с производство изнесено в Китай) на която имаш по-голямо доверие от някаква Българска ОЕМ марка??? Щото аз предпочитам по-китайска отколкото по-българска марка климатик! Между другото в Китай има около стотина фабрики за климатици и ако си мислиш че всичките можеш да ги сложиш под един знаменател се вижда кой е наивника! Така като гледам май никога не си виждал каталог на Хаер или Мидеа камо ли да си ги сравнявал с осака!!!Тези КИТАЙСКИ фирми имат доста високотехнологични модели а осака не могат да направят един свестен инвертор! Не забравяй че доста японски фирми имат производство на климатици в Китай и то не само в собствени фабрики а и възлагат поръчки на КИТАЙСКИ фирми - например китайски инверторни Панасоници се правят от KELON!

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

какви са тези глупости* климатик 9 с компресор 18
    @AISMAN,
    аз това не съм го видял но ми го каза човек който продава много и различни марки климатици и си разбира от работата! Негов познат си купил 9-ка и като го отворили се оказал с компресор 18-ка с марка ВЕКО!!! Страшно шумен и мноо лаком! Въпросния човек няма интерес да ме лъже(не съм искал да купувам осака) така че съм склонен да му вярвам! А за кутията......ами виждал съм 9-ки с кутии на 12-ки а на 18-ките не са им много по-големи кутиите!

7. Тук е от
    Dec 2004

тука ставаше въпрос за моделите на мидея който се продават на територията на българия сравнение с моделите на осака ,този спор можем да го проведем и на isq без да знимаваме другите в форума ,колкото дотова монтирал съм и от трите марки посочени от теб и да ти кажа не си прав за хвалебствията към мидея , да хаерите някой от моделите им найстина са добри но от мидея още не съм видял още някой да ми хареса като работа , а до това за сравнение дай подобре на isq

8.  

9. Тук е от
    Dec 2004

ОСАКА МОДЕЛ 2005 това не са осаките които бяха АМИН

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от AISMAN
    ОСАКА МОДЕЛ 2005 това не са осаките които бяха АМИН
    Ми тогава какво правим.Ако искаш поствай моделите на осака които не са осаките които. бяха за да избегнат хората разни уловки.Ти като колега сигурно знаеш че най-много вреди на името буклуджан техниката.Ти я поправяш,ама то като си е недъгаво илиза накрая виновен техника.Върви обяснявай после че си невинен.БЕКО и Кроун и щепсел само да им се развали не ги поглеждам.Казвам на хората че с боклуци не се занимавам и толкоз.Осаката смело напредва по пътя на горните марки.

11. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    За технологията* и износването си прав.Но за удължаване на тръбния път с 10-15м категорично не.Ти си го представяш като кабел а тази аналогия в случая не е правилна.
    С увеличаване дължината на тръбния се налага добавяне на фреон и се увеличава натоварването на компресора във високото налягане.Хайде до 1метър иди ела но повече не бива.После картината която описваш ми се вижда невярна.Не може пред блока да е 15гр. а зад блока 0гр.Може да има някаква разлика ама чак такава.
    Благодаря за отговора.Температурата я меря с два термометъра с радиоканал.Вероятно има грешка защото слънцето напича корпусите им ,но все пак има немалка разлика.Освен това бетонния блок действа като слънчев колектор и затопля въздуха.Усеща се и без термометър.
    В каталозите има публикувани данни за максималния тръбен път и максимална денивелация между външното и вътрешното тяло за различните модели.Как се тълкуват тези данни.Моята идея е за монтаж според тези ограничения (без да се удължава допълнително).

12. Member
    Тук е от
    Jul 2004

стига с този спор ОСАКА .> Мидеа ! Истината е че Мидеите които се внасят в БГ през последните 10-12 месеца са големи боклуци Осаките имат няколко много добри модела към момента!

13. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Panasonic PW9DKE има един индикатор AirQuality. Не мога да му хвана логиката - за какво качество става дума - за температурната разлика със зададената ли? Има начин да се регулира чувствителноста - някой да знае какъв е смисъла на всичко това?
    И аз не можах да и разбера логиката на тая лампа и затова отворих климатика и я махнах! * Шегувам се де! * Значи ако прочетеш внимателно инструкцията вътре пише как да променяш чувствителността и дори да изключиш лампата нацяло. Натискаш и задържаш бутона на дистанционното st/cancel докато се появи една цифра отгоре - това е чувствителността на тая измишльотина. Като я дадеш на 0 изгасва съвсем - при мен е така и мисля, че си е най-добре. Според инструкцията тази функция може да управлява външен вентилатор, който да вкарва свеж въздух, но не бих разчитал много на нея. Не знам какво следи точно, но съм забелязвал, че няма много логика в показанията и. Отвреме навреме свети червено - зелено... Абе най-добре я спри, както ти казвам, няма да съжаляваш! *

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

стига с този спор ОСАКА .> Мидеа ! Истината е че Мидеите които се внасят в БГ през последните 10-12 месеца са големи боклуци Осаките имат няколко много добри модела към момента!
    @veni,
    тва че си се набутал със осака не значи че трябва да оплюваш марка която е доста по-надеждна от твоята!!!Всъщност точно осаките дават много дефекти ако не беше така щях да съм със осаки!!! Мидея използват компресори главно на Matsushita и Toshiba и в тая връзка не съм чул от собственици на осака какви компресорчета използват напоследък екоклимци!!! Биха ли били така добри собствениците на осаки да споделят (ако знаят разбира се) с какви компресори са СЕГАШНИТЕ осаки (и по-точно Модел 2005)!

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от stealt1
    Благодаря за отговора.Температурата я меря с два термометъра с радиоканал.Вероятно има грешка защото слънцето напича корпусите им ,но все пак има немалка разлика.Освен това бетонния блок действа като слънчев колектор и затопля въздуха.Усеща се и без термометър.
    В каталозите има публикувани данни за максималния тръбен път и максимална денивелация между външното и вътрешното тяло за различните модели.Как се тълкуват тези данни.Моята идея е за монтаж според тези ограничения (без да се удължава допълнително).
    Този 1м за който писах се отнася за дължина над максималния път(обикновено до 5м)
    Някои модели имат задължителен минимален път.Винаги обаче по-дългия път е допълнително натоварване на компресора.Ако иска ,за да не занимаваме целия форум,пиши ми с по-подрбни данни на лични и ще доизясним нещата.
    Успех

17. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    @veni,
    тва че си се набутал със осака не значи че трябва да оплюваш марка която е доста по-надеждна от твоята!!!Всъщност точно осаките дават много дефекти ако не беше така щях да съм със осаки!!! Мидея използват компресори главно на Matsushita и Toshiba и в тая връзка не съм чул от собственици на осака какви компресорчета използват напоследък екоклимци!!! Биха ли били така добри собствениците на осаки да споделят (ако знаят разбира се) с какви компресори са СЕГАШНИТЕ осаки (и по-точно Модел 2005)!
    теб те гони некаква параноя бе човек-иди си лягай! Откаде знаеш че имам Осака *:coolsmiley:

тва че си се набутал с Мидея не значи че трябва да оплюваш марка която е доста по-надеждна от твоята!!!Всъщност точно Мидейте дават много дефекти от 10-ина месеца!!! *
    допреди няколко месеца се чудеше кой по-малко калпав от калпавите да купиш апък сега даже и компетентни съвети даваш *

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Моля ви не по-този начин.Кой каквото е взел вече е свършено.
    Мисля че се стремим да се предпазим доколкото е възможно при тия бюджети от неудачни покупки.Това е една от целите на форума.Просто тоя спор е излишен.
    Дайте да гледаме напред

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе