@jbmmm,Писах вече един път ОСАКА е търговска марка за Б-я, самите климатици са китайски, прави ги холдинга ХУАЛИНГ и действително са по лиценз на Митсубиши Електрик, със някои от фирмените технологии на Митсубиши Електрик, green sign, I Feel *и т.н. Така че спора Мидея или ОСАКА ->Мидея щото няма такава марка като ОСАКА по света е некоректен.
Браво бе, ти разбули мистерията около осаките! А "консултантите" им разправят че били СИНГАПУРСКИ не че аз съм им повярвал ама други рибки със сигурност са се хванали! Между другото моя Elite инвертор който всъщност е Kelon също има режим *"I Feel" това значи че използва фирмена технология на Митсубиши Електрик, но да не би затова да е по-добър от Мидея или Хаер които от своя страна имат JV с Toshiba и Sanyo!!! Освен това всички знаем кое е по-доброто Митсубиши!!! Аз като си купувам нещо искам нещата около произхода на въпросната техника да е ясен! А осаките ми понамирисват яко!!! Като добавим слуховете за лепнати лепенки ОСАКА върху климатици ВЕКО,SANG,Elite, поставяне на по-големи компресори от необходимото в климатиците,дефектните по качество части - от хора в бранша съм чувал че осаките се равняват по качество на Мидея 3-то качество,калпавите им инвертори - от 10 работят само 3!?!, съмнителната история със НАГРЕВАТЕЛИТЕ които не е ясно колко ток харчат, измислените температури на работа -22*(че то на инверторните Панасоници по рекламите им дават до -15*) и накрая какво се получава??? Мисля че всеки здравомислещ човек може сам да си направи сметката дали да си вземе ментак осака или нещо доста по-истинско в този ценови клас като например Haier или Midea!
Имаш осака от три години, ами браво - улучил си добра бройка! Освен това преди години осаките просто нямаха разумна алтернатива! И аз ако си купувах климатик преди години щях да си взема осака най-вероятно, но нещата се промениха и сега при всички случаи предпочитам *Haier или Midea пред осака!!!