Страница 112 от 156 ПърваПърва ... 62102110111112113114122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Ama i MIDEA gi niama ???!!!
    Ха-Ха много смешно!

Като са с компресори на Тошиба защо са толкова шумни тези Мидеи
    Ами може би щото са с КИТАЙСКИ компресори а не с Японски! Те и китайските Панасоници никак не са безшумни!
    Инверторен Малайзийски Панасоник 12-ка е по шумен на максимални обороти на компресора от инверторен* Елит/Келон 12-ка който ОБАЧЕ е със Японски компресор!!!
    Е това май е единственото в което Елитчето бие Панасоника но все пак разликата в цената им е над 1000лв!
    А все пак най-важното в един климатик си остава компресора!

2.  

3. Тук е от
    Oct 2005

Kupete si HITACHI - te niamat zavodi v Kitaj.
    " In 1992 Hitachi invested in a new purpose built factory, HAPE (Hitachi Air Conditioning Products Europe), in Barcelona, Spain, a location carefully selected with expansion possibilities in mind for the future. This expansion to European manufacturing facilities helps to reduce production costs and speed up delivery times. In addition to HAPE, Hitachi also manufacture in HAPM (Hitachi Air Conditioning Products Malaysia) based just outside Kuala Lumpur, with the benefits of the support and backing of Hitachi Tochigi and Shimizu Works in Japan."

4. Тук е от
    Oct 2005

някой да е чувал или евентуално ползвал yokohama CY 12-7 chm1/това било марка на метро ми казаха в магазина/иначе е с компресор SANYO . охл-3.56 отопл4.09 кв консумация- охл-1.27кв* отопл-1.35кв .питах коя фирма поема гаранцията за велико търново те естествено незнаеха :Super: та ми дадоха един варненски телефон та да съм попитал а и цената му е с ГОЛЯМО НАМАЛЕНИЕ и е 370лв* * *:Super:* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

[attachment deleted by admin]

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ако може да преминем на български.Аз например си признавам че от английския ми има какво да се желае

@mbmd
    Тая цена нещо и има.За 370лв. 12-ца па макар и конвенционален.На каква цена излиза от фабриката,мита,други разходи....Има нещо гнило в Дания

6. Тук е от
    Oct 2005

може и така да е ама нали видя снимката под поста

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Бре на тая снимка виждам 1780 вата на мотора.Каква дванадесетица.Май там е писано кой каквото свари....Отопление-1350вата.
    Няма как да е вярно

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

1780вт - тази мощност най-вероятно я водят като MAXIMUM INPUT а другите са RATED INPUT(т.е. номинална)! И при мен е така и реалната консумация при Отопление на моя е по средата между MAXIMUM INPUT и RATED INPUT! Ама как ги определят тези стойности само те си знаят! Но при всички случаи няма да харчи над 1780вт(не че това е малко но все пак са го написали)!

10. Тук е от
    Oct 2005

ето и на 9-ката

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    1780вт - тази мощност най-вероятно я водят като MAXIMUM INPUT а другите са RATED INPUT(т.е. номинална)! И при мен е така и реалната консумация при Отопление на моя е по средата между MAXIMUM INPUT и RATED INPUT! Ама как ги определят тези стойности само те си знаят! Но при всички случаи няма да харчи над 1780вт(не че това е малко но все пак са го написали)!
    Не съм съгласен.Това не е инвертор.Ел.мотора работи на фиксирани обороти.Там на мотора се вижда 1780в(9,5А).При конвенкционален климатик мощноста се променя в много малки граници.Консумираната мощност в случая би трябвало да е над тая,все пак има и вентилатори на външното и вътрешното тяло.
    Някаква простотия е това

//Edit
    На снимките данните не съвпадат нито за 12-цата нито за 9-ката

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Не съм съгласен.Това не е инвертор.Ел.мотора работи на фиксирани обороти.Там на мотора се вижда 1780в(9,5А).При конвенкционален климатик мощноста се променя в много малки граници.Консумираната мощност в случая би трябвало да е над тая,все пак има и вентилатори на външното и вътрешното тяло.
    Някаква простотия е това
    И Мидеята не е инвертор но има Maximum Input и Rated Input. Хвърли едно око на снимката да се убедиш.

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    И Мидеята не е инвертор но има Maximum Input и Rated Input. Хвърли едно око на снимката да се убедиш.
    Аз говоря за снимкита по-горе.Там е написано компресор 1780в.Това следва да е номинална мощност на компресора.Не максимална мощност развивана само в момента на развъртане на компресора.На електромотор се означава номиналната мощност.
    Плюс това ако бъдем точни и на твоята мидея в момента на развъртане максималния ток ще е повечe от посочения максимум.Можеш да го провериш с амперметър.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Аз говоря за снимкита по-горе.Там е написано компресор 1780в.Това следва да е номинална мощност на компресора.Не максимална мощност развивана само в момента на развъртане на компресора.На електромотор се означава номиналната мощност.
    Плюс това ако бъдем точни и на твоята мидея в момента на развъртане максималния ток ще е повечe от посочения максимум.Можеш да го провериш с амперметър.
    Някой тиквеник от Метро е направил грешка и вместо да въведе 1780вт като Maximum Input го е въвел като Input на компресора! Аз затова нямам вяра на хвърчащи етикетчета и бг интернет сайтове! Истината е да си го измериш или поне ОРИГИНАЛНАТА табелка на климатика! Абсолютно си прав за ампеража в момента на развъртане - на MSS-a е 30А!!! Чак ми премигват лампите!

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

И аз за това говорех.Виж от една глупост какво объркване може да възникне.
    Писани са тия табелки от някой неграмотен.

//edit
    Ако се вгледа човек то това е документацията на климатика.Боже една документация не могат да оформят.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

И аз за това говорех.Виж от една глупост какво объркване може да възникне.
    Писани са тия табелки от някой неграмотен.
    В тоя тип магазини преобладаващите са неграмотните (особено ТЕХНИЧЕСКИ неграмотните)!!! Но за мен класацията се води от Техномаркета там са наистина мноо зле!!! Като купувах MSS-a един цайско ми се пенявеше че нямала аспирация и че само скъпи маркови климатици имат тая екстра! Обаче аз я взех и като отворихме кашона видяхме дебел гофриран маркуч и очите му станаха като кюфтета и ми вика - ааа ма тя наистина имала аспирация!?! Има си викам аз ама ти мозък нямаш! Същия образ ме разубеждаваше да не взимам инверторния Елит а да взема някакво конвенц Нео или една друга Бг марка! Абе много са зле там! Виж от Технополис климатици не съм взимал но каквото друго съм купувал съм останал приятно изненадан от сравнително компетентните отговори на консултантите им!

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Абе вие какво искате : работата на продавач-консултанта е да продава по-ефективно от блундинка. Специалистите сте Вие , не те.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе