Страница 100 от 156 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Всъщност, Styx, изчезването на най-ниските обороти на вентилатора на вътрешното тяло, би ми решило напълно проблема! Имам предвид тези - на които върти вентилатора когато компресора е изключен - не са достатъчно ниски и ми духа у врато! Цивилизованите климатици в този момент си вдигат летвата нагоре и духат в тавана, но този явно не е от тях Все си мисля, че ако има някоя по-нова версия на фирмуера, ще е мислена от китаец, който ще има завършено поне основно образование!
    Относно твоя проблем с пускането на студено - да не би да си го включил на режим AUTO? В този случай климатика сам избира режима на работа - дали да лади или да топли, според температурата която си му задал. Включи го на HEAT! А за да работи на малка мощност, непрекъснато - това го могат инверторните климатици

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    И за него съм приготвил електромер да му видим COP-а.
    Ще можеш да изчислиш колко харчи,но как ще разбереш колко отдава?

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Въпроси към специалистите:
    1. Намират ли се принципните схеми (електрически и на управляващите контролери)?
    2. Имат ли контролерите някакъв изведен навън интерфейс за контрол, диагностика, управление и препрограмиране?
    3. Има ли предвидена възможност за паралелна синхронна работа на няколко климатика от един модел (например в голямо помещение - подадена команда с ДУ към един от тях да се изпълнява и от другите)
    Може ли някой да публикува тук в темата една блок схема на управлението на климатик?
    Търди в руските сайтове- там съм виждал и "прошивки" за климатици.. За да препрограмираш климатик ти трябва и асемблера на конкретния процесор, програматор...ТНТМ-работа. Рискуваме да премесим форума в раздел "Електроника" или там някъде..

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished

Ще можеш да изчислиш колко харчи,но как ще разбереш колко отдава?
    Елементарно - питам жена ми дали и е достатъчно топло или не, а аз си преценявам колко ми струва това.

6. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Елементарно - питам жена ми дали и е достатъчно топло или не, а аз си преценявам колко ми струва това.
    Така е най-точно. Не вярвай на Евровент и измислените лаборатории на TUV.* Жената ще каже, колко е СОР-а на климата.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от canto
    Така е най-точно. Не вярвай на Евровент и измислените лаборатории на TUV.* Жената ще каже, колко е СОР-а на климата.
    Ами да : Panasonic E12 ми харчи 7 kWh на ден ( ~ 1 лев ), та жена ми вика дай да вземем нещо като за 50 ст за кухнята та вчера взех PW9, утре ще го монтират.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2004

това : "Ами да : Panasonic E12 ми харчи 7 kWh на ден ( ~ 1 лев ) " - за 24-часова непрекъсната работа ли е ? :coolsmiley:

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от veni
    това : "Ами да : Panasonic E12 ми харчи 7 kWh на ден ( ~ 1 лев ) " - за 24-часова непрекъсната работа ли е ?* *:coolsmiley:
    От 6 сутрина до 9 вечерта, 24 градуса, 20 м2 хол с отворена врата към коридора, скапана дограма, вътрешна изолация 2 см фибран и комшия с парно на дърва живеещ от долу -*

11. Member
    Тук е от
    Jul 2004

техниците казват че наи-добре е (можеби по-икономично ?) климатика да работи 24 ч. в денонощието! Вие какво мислите по въпроса? как процедирате нощно време с климатика-можеби да се остави да работи на по- ниски градуси (18-19)?

12. Тук е от
    Nov 2005

Аз имам от десетина дена панасоник 12 инверт.CU-XE12DKE и не го спирам нощем.Само настроивам струята към тавана да не духа.Засего съм много доволен ,но не знам как е с разхода.

13. Тук е от
    Sep 2005

Какъв климатик да си взема за стая (северна), около 36 квадратни метра, височина 2,50 метра. Ще го използвам за отопление през зимата. Хитачи 12-ка ще стане ли? Ще се радвам да чуя Вашето мнение, защото въпроса не търпи отлагане.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2005

преди да си купя моя, "обърнах" много информация.Ако ще е климатик за отопление задължително си вземи инверторен.чул съм ,че Хитачито е в челната троика, но казват,че Панасоника е №1-малайзийският или японсият му вариант.

16. Тук е от
    Sep 2005

Ами как го избра - по какви параметри? Аз четох почти цялата тема. Има много интересни неща, но никъде не се споменава какъв да си избереш според квадратурата или кубатурата, та затова попитах директно. А за това дали ще е инверторен има много спорове в темата, но аз съм се насочил къв инверторен. Просто се страхувам да не си купя нещо, което въобще няма да ми върши работа. Трябва ми предимно за зимата, през лятото е достатъчно хладно.

17. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от svemo
    Ами как го избра - по какви параметри? Аз четох почти цялата тема. Има много интересни неща, но никъде не се споменава какъв да си избереш според квадратурата или кубатурата, та затова попитах директно. А за това дали ще е инверторен има много спорове в темата, но аз съм се насочил къв инверторен. Просто се страхувам да не си купя нещо, което въобще няма да ми върши работа. Трябва ми предимно за зимата, през лятото е достатъчно хладно.
    Когато избирах моя питах разни техници и всеки ми даваше различен отговор а в "техномаркета" казаха, че12-та е за 90 куб.м.Стаята в която съм сложил моя е 30 кв. м. и се справя добре.Един приятел от 4 г. е с Панасоник 9 инвертор на стая 27-28 кв.м. и също няма никакъв проблем- даже отваря и вратата към друга стая от време на време.Уточнение- тои е с хубава външна изолация а при мен нещата са зле.Мисля,че Хитачито ще те грее зимата.Аз от 4 г. съм на локално парно на дърва,но ми писна да мъкна и смятам, че с климата ще се отоплявам без проблем зимата.

PS Забравих да ти напомня, че като си изчисляваш кубатурата на стаята извади от нея обема на гардероби, секции и т.н.Така че за 35-36 кв.м една 12-ка е напълно достатъчна според мен.

18. Тук е от
    Sep 2005

Да и на мен ми писна от тези дърва - мъкнене, цепене, изхвърляне на печки и т.н. Ако си прав за кубатурата, то тогава моята също е около 80. Хитачито, за което ти говоря е ползвано около година и се продава за 800лв, ползвано е в кафе-бар, още е в гаранция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе