Изчакай с решението - спецовете извън работно време ги няма. В понеделник все някой ще ти даде идея.Първоначално публикувано от svemo
Изчакай с решението - спецовете извън работно време ги няма. В понеделник все някой ще ти даде идея.Първоначално публикувано от svemo
Еми за тия пари ако е инвертор и още е в гаранция аз бих го взел.Най-много да се наложи да му купиш нови филтри- старите сигурно са се скапали от цигарения дим и не подлежат на чистене.Не знам каква е цената на ново Хитачи от същият модел.
По принцип е така защото влязал в режим един инвертор харчи малко.Първоначално публикувано от veni
Всяко влизане в режим на мен ми коства 0,5 kWh и почти 45 минути да си стигне температурата, така че в този момент ( имам предвид че все още не е студено ) спиране за под 1-2 часа е неоправдано. През ноща обаче никой няма в хола ми и не виждам защо да го държа включен. Настроил съм таймера да пуска климатика в 6 и да го изключва в 9. Като тръгне да става по-студено ще намалявам времето когато е напълно изключен.
Държането на климатика на много ниска температура е равносилно на изключване защото климатика излиза от режим и спира компресора.
Моя и той гори някъде толкова... Но стаята е с много лоши изолации - външна, отгоре - таван, отдолу никой не живее... От няколко дена експериментирам с изключване следобяд - от 12 до към 18, но не виждам особен ефект. По принцип го държа на много ниски температури тъй като не обичам много топли стаи. Нощем задължително го намалявам на 17 или 18 (моя Панасоник държи винаги повече отколкото показва - сега е на 17, а в стаята е 19, което е напълно добре за менПървоначално публикувано от alexi_dobrev
Специалисти, моля дайте компетеннтното си мнение по следния въпрос:
При монтирането на доста скъп марков климатик се прояви следният проблем: няколко минути след пуска, когато компресорът започне да работи на по-високи обороти, външното тяло започва да шуми /дрънчи/ силно и неприятно. Техниците свалиха външното тяло и ще носят ново. Възможно ли е на външното тяло да му няма нищо, а просто да има някаква тънкост при монтажа? Между другото монтажниците са профисеоналисти, но пък никога не бяха монтирали точно такъв климатик - Daikin FTXG.
:Super:Здравей polytex. Относно обезшумяването . При монтажа се поставят гумени тампони на външното тяло 1. МЕЖДУ СТОЙКИТЕ И ТЯЛОТО 2. КАУЧУКОВА БАНДАЖНА ЛЕНТА ПО ТРЪБИТЕ И ДР. 3. СИЛИКОН В ОТВОРА . 4 КАУЧУКОВИ ТАМПОНИ МЕЖДУ МЕТАЛНАТА СТОЙКА И ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО.
Първоначално публикувано от alexi_dobrev
:Super:ОТВОРИ НА www.climacom.com
Тото1, горе, до бутона <Отговори с цитат> има още един - <промени>. Експериментирай неговата функция, моля, вместо да пускаш маса постове 1 след друг.
Първоначално публикувано от toto1
Все тая. Надявам се да си схванал идеята. Хайде да не флудваме темата повече.
И аз съм с E9DKE и откакто застудя (изключвам вчера и днес) си е постоянно включен,настроил съм го на 18-19* на минимални обороти на вътрешното тяло и в стаята си е приятно топло. С нетърпение чакам сметката ми за ток за м.октомври да видя каква сума ще е Между другото някой знае ли дали един климатик(инвертор) какво количество конденз трябва да произвежда?Питам, защото забелязвам че моя прикалено малко капе в сравнение с другите климатици, иначе си топли перфектноПървоначално публикувано от damon
Относно конденза.Моето мнение е . Поради плюсовите температури конденза следва да бъде малъкПървоначално публикувано от JORO77
Тъй като инверторните климатици регулират оборотите на компресора, а от там и наляганията на кондензация и изпарение, то хладилния режим е доста по-оптимален. При температури над нулата влажността е най-голяма, но инверторът поддържа налягане и респективно температура на изпарение над точката на оросяване на влагата във въздуха и поради тази причина не капе или капе съвсем малко.Първоначално публикувано от JORO77
Първоначално публикувано от svemoПогледни 24стр. 471 и 25стр. 495Ами как го избра - по какви параметри? Аз четох почти цялата тема. Има много интересни неща, но никъде не се споменава какъв да си избереш според квадратурата или кубатурата, та затова попитах директно. А за това дали ще е инверторен има много спорове в темата, но аз съм се насочил къв инверторен. Просто се страхувам да не си купя нещо, което въобще няма да ми върши работа. Трябва ми предимно за зимата, през лятото е достатъчно хладно.
там има и soft http://parcuca.tripod.com/CoolLoad.rar powered by TazmaniaK
Грубо / ама много грубо/ 50W на куб. м
Погледни и някой online калкулатор, примерно www.condex.bg
Мда, 100% съм съгласен, този извод важи за мен 100% - аз имам жена учителка, "кола" москвич и си купих "климатик" CROWN - и да кажа - ЗАСЕГА не съжалявам никакПървоначално публикувано от jbmmm
Токущо ми монтираха Panasonic PW9DKE. Компресора бръмчи и шуми яко. Иначе си топли добре, има само 3 степени на духането но на първа степен шума е по-слаб от бръмченето на външното тяло което бръмчи и шуми яко. Сега ще му монтирам и електромера и да видим що е то COP при неинверторните климатици.