Страница 101 от 156 ПърваПърва ... 519199100101102103111151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от svemo
    Да и на мен ми писна от тези дърва - мъкнене, цепене, изхвърляне на печки и т.н. Ако си прав за кубатурата, то тогава моята също е около 80. Хитачито, за което ти говоря е ползвано около година и се продава за 800лв, ползвано е в кафе-бар, още е в гаранция.
    Изчакай с решението - спецовете извън работно време ги няма. В понеделник все някой ще ти даде идея.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2005

Еми за тия пари ако е инвертор и още е в гаранция аз бих го взел.Най-много да се наложи да му купиш нови филтри- старите сигурно са се скапали от цигарения дим и не подлежат на чистене.Не знам каква е цената на ново Хитачи от същият модел.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от veni
    техниците казват че наи-добре е (можеби по-икономично ?) климатика да работи 24 ч. в денонощието! Вие какво мислите по въпроса?* * как процедирате нощно време с климатика-можеби да се остави да работи на по- ниски градуси (18-19)?*
    По принцип е така защото влязал в режим един инвертор харчи малко.

Всяко влизане в режим на мен ми коства 0,5 kWh и почти 45 минути да си стигне температурата, така че в този момент ( имам предвид че все още не е студено ) спиране за под 1-2 часа е неоправдано. През ноща обаче никой няма в хола ми и не виждам защо да го държа включен. Настроил съм таймера да пуска климатика в 6 и да го изключва в 9. Като тръгне да става по-студено ще намалявам времето когато е напълно изключен.

Държането на климатика на много ниска температура е равносилно на изключване защото климатика излиза от режим и спира компресора.

5. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    От 6 сутрина до 9 вечерта, 24 градуса, 20 м2 хол с отворена врата към коридора, скапана дограма, вътрешна изолация 2 см фибран и комшия с парно на дърва живеещ от долу -*
    Моя и той гори някъде толкова... Но стаята е с много лоши изолации - външна, отгоре - таван, отдолу никой не живее... От няколко дена експериментирам с изключване следобяд - от 12 до към 18, но не виждам особен ефект. По принцип го държа на много ниски температури тъй като не обичам много топли стаи. Нощем задължително го намалявам на 17 или 18 (моя Панасоник държи винаги повече отколкото показва - сега е на 17, а в стаята е 19, което е напълно добре за мен

6. acc
    acc е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Специалисти, моля дайте компетеннтното си мнение по следния въпрос:

При монтирането на доста скъп марков климатик се прояви следният проблем: няколко минути след пуска, когато компресорът започне да работи на по-високи обороти, външното тяло започва да шуми /дрънчи/ силно и неприятно. Техниците свалиха външното тяло и ще носят ново. Възможно ли е на външното тяло да му няма нищо, а просто да има някаква тънкост при монтажа? Между другото монтажниците са профисеоналисти, но пък никога не бяха монтирали точно такъв климатик - Daikin FTXG.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

:Super:Здравей polytex. Относно обезшумяването . При монтажа се поставят гумени тампони на външното тяло 1. МЕЖДУ СТОЙКИТЕ И ТЯЛОТО 2. КАУЧУКОВА БАНДАЖНА ЛЕНТА ПО ТРЪБИТЕ И ДР. 3. СИЛИКОН В ОТВОРА . 4 КАУЧУКОВИ ТАМПОНИ МЕЖДУ МЕТАЛНАТА СТОЙКА И ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    да има някой ликнче, брошурка, .... или просто е нещо като идеите в главата ми

:Super:ОТВОРИ НА www.climacom.com

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Тото1, горе, до бутона <Отговори с цитат> има още един - <промени>. Експериментирай неговата функция, моля, вместо да пускаш маса постове 1 след друг.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    :

:Super:Относно SOFT. Доколкото знам в завсимост от изпълнението ,за различните зони,раличен е software.

Все тая. Надявам се да си схванал идеята. Хайде да не флудваме темата повече.

12. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от damon
    Моя и той гори някъде толкова... Но стаята е с много лоши изолации - външна, отгоре - таван, отдолу никой не живее... От няколко дена експериментирам с изключване следобяд - от 12 до към 18, но не виждам особен ефект. По принцип го държа на много ниски температури тъй като не обичам много топли стаи. Нощем задължително го намалявам на 17 или 18 (моя Панасоник държи винаги повече отколкото показва - сега е на 17, а в стаята е 19, което е напълно добре за мен
    И аз съм с E9DKE и откакто застудя (изключвам вчера и днес) си е постоянно включен,настроил съм го на 18-19* на минимални обороти на вътрешното тяло и в стаята си е приятно топло. С нетърпение чакам сметката ми за ток за м.октомври да видя каква сума ще е Между другото някой знае ли дали един климатик(инвертор) какво количество конденз трябва да произвежда?Питам, защото забелязвам че моя прикалено малко капе в сравнение с другите климатици, иначе си топли перфектно

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    И аз съм с E9DKE и откакто застудя (изключвам вчера и днес) си е постоянно включен,настроил съм го на 18-19* на минимални обороти на вътрешното тяло и в стаята си е приятно топло. С нетърпение чакам сметката ми за ток за м.октомври да видя каква сума ще е* Между другото някой знае ли дали един климатик(инвертор) какво количество конденз трябва да произвежда?Питам, защото забелязвам че моя прикалено малко капе в сравнение с другите климатици, иначе си топли перфектно
    Относно конденза.Моето мнение е . Поради плюсовите температури конденза следва да бъде малък

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    И аз съм с E9DKE и откакто застудя (изключвам вчера и днес) си е постоянно включен,настроил съм го на 18-19* на минимални обороти на вътрешното тяло и в стаята си е приятно топло. С нетърпение чакам сметката ми за ток за м.октомври да видя каква сума ще е* Между другото някой знае ли дали един климатик(инвертор) какво количество конденз трябва да произвежда?Питам, защото забелязвам че моя прикалено малко капе в сравнение с другите климатици, иначе си топли перфектно
    Тъй като инверторните климатици регулират оборотите на компресора, а от там и наляганията на кондензация и изпарение, то хладилния режим е доста по-оптимален. При температури над нулата влажността е най-голяма, но инверторът поддържа налягане и респективно температура на изпарение над точката на оросяване на влагата във въздуха и поради тази причина не капе или капе съвсем малко.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от svemo
    Какъв климатик да си взема за стая (северна), около 36 квадратни метра, височина 2,50 метра. Ще го използвам за отопление през зимата. Хитачи 12-ка ще стане ли? Ще се радвам да чуя Вашето мнение, защото въпроса не търпи отлагане.
    Ами как го избра - по какви параметри? Аз четох почти цялата тема. Има много интересни неща, но никъде не се споменава какъв да си избереш според квадратурата или кубатурата, та затова попитах директно. А за това дали ще е инверторен има много спорове в темата, но аз съм се насочил къв инверторен. Просто се страхувам да не си купя нещо, което въобще няма да ми върши работа. Трябва ми предимно за зимата, през лятото е достатъчно хладно.
    Погледни 24стр. 471 и 25стр. 495
    там има и soft http://parcuca.tripod.com/CoolLoad.rar powered by TazmaniaK
    Грубо / ама много грубо/ 50W на куб. м
    Погледни и някой online калкулатор, примерно www.condex.bg

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от jbmmm
    Абе тя темата(номера) е ясна (ясен), както е казал попа, дето му качили само жената на стоп, понеже доскоро се мотаех в един друг форум за битова техика /перални машини/, щото трябваше да си купувам, та там ако някой попита"Аджеба, каква пералня да си купя?" и всички "разбиратори" в хор почваха "Само МИЛЕ, в най-лошия случай АЕГ или ако много си зазлял Електролукс, ама ако е италиански много си се минал, и въобще какви са тези други марки????", понеже се напънах да прочета всички тези 78 стр. умнотиии, та и тука само ДАЙКИН, Инверторен Панасоник, ама японски (ако може на 110В) или в краен случай Митсубиши Електрик /пак инверторен разбира се/, Фуджицу-Дженерал или Шарп /май няма много фенове на Шарп защо ли ? 14-та им е убиец/.Абе той човека таксиджия, по цял ден върти волана за ХХ лева, жена му детска учителка, живее на предпоследния етаж на някоя панелка на майната си ама климатика му ДАЙКИН ИНВЕРТОРЕН!!! Ако ДАЙКИН са мерцедесите на кл. техника, панасониците са БМВ-та, разни ягуари, бентлита и т.н. въпросът ми е "А ти каква кола от изброените караш т.н. СРЕДЕН Българино ???" и не е ли по-добре да си спестиш някой лев, харчейки разумно малкото спестени или заети с лихва парици??? Айде стига социал, че стана бирено ....
    Мда, 100% съм съгласен, този извод важи за мен 100% - аз имам жена учителка, "кола" москвич и си купих "климатик" CROWN - и да кажа - ЗАСЕГА не съжалявам никак

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Токущо ми монтираха Panasonic PW9DKE. Компресора бръмчи и шуми яко. Иначе си топли добре, има само 3 степени на духането но на първа степен шума е по-слаб от бръмченето на външното тяло което бръмчи и шуми яко. Сега ще му монтирам и електромера и да видим що е то COP при неинверторните климатици.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе