Страница 69 от 156 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. 326
    326 е офлайн

Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Привет, ако трябва да обобщя, това което ми направи впечатление към момента е, че има две марки, за които не видях да се пише нищо лошо. - Дайкин и Митсобиши Хеви Индъстри.
    Пиша това защото току се реших да си взимам GENERAL Фуджицу Стенен тип » ASH 12 LB - Inverter (http://www.bulclima.com/display.php?...20-%20Inverter ) и видях следното:

Цитат Първоначално публикувано от spacedigital
    Абе всеки си има мнение, но аз лично карах и с ДЖЕНЕРАЛ и с ФУДЖИТСО 12-ки Инверторки и не останах много доволен: много шумни, през зимата невероятно количество изклучвания за размразяване и на края си купих Панасоник 12 Инвертор - производство: Малайзия. През цялата минала зима се държеше спрямо предишните уж "Мерцедеси"- много, много по-добре и най-важното, липсваха всички дразнители на предишните. Това мога да ви кажа по въпроса.
    Какво ви е мнението.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

326,
    предполагам не си имал тези две марки и не си ги ползвал Х1 година за да разбереш, какво значи даваш много пари и не получаваш очакваното. Почва се едно голямо питане: това така ли трябва да свисти, онова така ли трябва да шуми, защо изключва, защо не включва по-бързо и т.н. След като се отървах от тези МЕРЦЕДЕСИ и си купих глупавия и хокан жълт Панасоник 12 Инвертор И .................. КРАЙ !!! с проблемите ми.
    Пробването и набутването му е майката!

4. 326
    326 е офлайн

Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от spacedigital
    326,
    предполагам не си имал тези две марки и не си ги ползвал Х1 година за да разбереш, какво значи даваш много пари и не получаваш очакваното. Почва се едно голямо питане: това така ли трябва да свисти, онова така ли трябва да шуми, защо изключва, защо не включва по-бързо и т.н. След като се отървах от тези МЕРЦЕДЕСИ и си купих глупавия и хокан жълт Панасоник 12 Инвертор И ..................* КРАЙ !!! с проблемите ми.
    Пробването и набутването му е майката!
    *spacedigital - Какъв модел тогава ми препоръчваш?

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

PANASONIC CS/CU-PE12DKE цена с ДДС: 999.00 лв. : КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА, СПЛИТ СИСТЕМА, ДВОЙНО ОГЪНАТ ТОПЛООБМЕННИК,
    ЕКОЛОГИЧЕН ФРЕОН R-410, РАБОТЕН РЕЖИМ ПРИ -15 С ГРАДУСА ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА, ОХЛАЖДАНЕ-3.15 KW, OТОПЛЕНИЕ-4.1 KW
    Kонсумация: ОХЛАЖДАНЕ-0.98 KW, ОТОПЛЕНИЕ-0.1.13 KW
    Проверен в действие!

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Здрасти, spacedigital !
    Надявам се климатика да ти е в спално помещение и да можеш да ми отговориш отрицателно на съмненията, че "пука" вътрешното тяло когато изстива кутията /в режим размразяване примерно/. Имам мидея и тя доста пука, което нее голям проблем, ако не беше в спалнята
    Харесал съм си панасоник като твоя/китайски/, само че НЕинвертория тип, предполагам пластмасите са еднакви.
    Оставам в очакване

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Значи машинката ми е в хола, но такова пукане по време на досегашното ми едногодишно използване не съм забелязъл до сега. Аз лично смених предишните два за които писах именно заради шума. Външните тела се чуваха идеално, докато при Панасоника това липсва.

P.S. Ако наистина основно ще го ползваш за отопление трябва да е инверторен.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Ами тогава защо японците правят масово инверторни машини, като нямат никакви преимущества??
    Явно японците са пълни глупаци и пак ние ще трябва да им го кажем
    Икономията е повече от 10% иначе няма да има оправдание за производството им или просто става въпрос за мода при климатиците
    Pancho ходил ли си в Япония ? Там нещата са от друго поколение батко , други хора живеят, друга е икономиката, друга е и културата, и са на друг етап в еволюцията от 99% от народите, само Сингапур така като погледна може да се сравнява с тях.
    Аре със здраве!

пс.
    Между другото там климатиците за които така спорите тук все едно са коли, се продават с пъти по-евтино от в Булгаристан, е ще го преживеем нали сме далеч от технолигиите, и географски и и всякак

10. Тук е от
    Oct 2005

Търся да си купя климатик от доста време, обходил съм пове4ето магазини и фирми в Бургас, които предлагат климатична техника, наслушал съм се на какви ли не удевителни неща (не съм инженер по термодинамика, но съм държал един изпит), та мисълта ми беше, че как не съм се сетил по - рано да посетя този форум. ПОЗДРАВИ към всички участници.
    От прочетеното разбрах, че само три, четери марки заслужават внимание, а аз искам да попитам мога ли да се доверя на БУЛКЛИМА и тяхното предложение :

GENERAL ASH12UC

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от dejan
    Търся да си купя климатик от доста време, обходил съм пове4ето магазини и фирми в Бургас, които предлагат климатична техника, наслушал съм се на какви ли не удевителни неща (не съм инженер по термодинамика, но съм държал един изпит), та мисълта ми беше, че как не съм се сетил по - рано да посетя този форум. ПОЗДРАВИ към всички участници.
    От прочетеното разбрах, че само три, четери марки заслужават внимание, а аз искам да попитам мога ли да се доверя на БУЛКЛИМА и тяхното предложение :

GENERAL ASH12UC

За Булклима нямам впечатления,за GENERAL ASH12UC за каква кубатура,изолации,дограма,изложение,съседни помещения които се отопляват(охлаждат) и дали ще се използва за отопление или само охлаждане,не напоследно място цена,гаранционен срок

12. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    За Булклима нямам впечатления,за GENERAL ASH12UC за каква кубатура,изолации,дограма,изложение,съседни помещения които се отопляват(охлаждат) и дали ще се използва за отопление или само охлаждане,не напоследно място цена,гаранционен срок
    Ами мисля да го слагам в панелен апартамент, в хол с размери : д.*ш.*в = 6.40 * 3.50 * 2.50
    има изолация от стиропор (4см) и PVC дограма, лошото е, че е на вторият етаж и не влиза много слънце, а и изложението е западно.
    Днес разгледах и другия климатик на БУЛКИМА GENERAL ASH 12 UB - клас на енергийна ефективност А и май ще се насоча към него, ако има добри отзиви за него разбира се
    Имате ли ингормация за LG - ART COOL

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

...
    Имате ли ингормация за LG - ART COOL
    ...
    По скоро изглежда добре от колкото върши работа. ( освен ако дизайна не е по-важен за теб )

14.  

15. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    :rockon

* май ще купувам ХИТАЧИТАТА* ПА ДА ВИДИМ >>>

чакам коментари....
    аз много отдавна ги гледам но маие радвам че не събрах пари по рано има нешо гнило в тях, и аз се оптитвах да повдигна въпроса за тях в форума няколко пъти но без съществен успех така като ги гледаш изглеждат като истински но я се замисли на тази цена ли се биха продавали ако нямаше нещо съмнително в тях, когато питах преди половин година в техномаркета дали ще продължат да ги доставят те отговориха положително без съмнения, но след първоначалното зареждане маи не са доставяли повече защо ли???????
    и най вече имах възможност да видя една 25 на живо но най лощото е че аз подведох човека да си я купи, май изобщо не е доволен от нея не е лоша нна вид не е шумна не харчи много но и не върши много работа това са сумите на човка а и мойте половинчасови наблюдения, възможно е да се дължи и на лош монтаж но знае ли човек?!?!?!?
    имна много прилики с истината но май единствената разлика липсата на трите цветни елипси за дс инвертор ще се окаже съществена.
    ако все пак си вземеш пиши все пак това е най добрия климатик на пазара по параметри след HE na panasonic.
    УСПЕХ

16. Тук е от
    Jan 2005

може ли някой да ми каже неинверторен климатик с кой фреон (R22 ili R410A)е по-добър за отопление и естествено да се обоснове.

а също така има ли някои климатик Panasonic A9CKP или А12CKP и да си каже мнението за него
    ще съм много благодарен :Super:

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ами мисля да го слагам в панелен апартамент, в хол с размери : д.*ш.*в = 6.40 * 3.50 * 2.50
    има изолация от стиропор (4см) и PVC дограма, лошото е, че е на вторият етаж и не влиза много слънце, а и изложението е западно.
    Днес разгледах и другия климатик на БУЛКИМА GENERAL ASH 12 UB - клас на енергийна ефективност А и май ще се насоча към него, ако има добри отзиви за него разбира се
    Този избор е доста по-добър от предишния.Внимателно прочети условията на гаранцията и поискай за нея колкото може повече информация в писмен вид.Това го препоръчвам на всеки който си купува климатик,а и не само климатик.Успех

18. Тук е от
    Aug 2005

Относно Хитачито - преди да си взема Панасоника, и аз мислех да си вземам Хитачи, защото като съотношение налични опции/цена беше доста добре, но след като пообиколих фирмите за климатична техника във Варна, на всичките места ме посъветваха да се ориентирам към друга марка, просто електрониката на Хитачито давала много дефекти. Явно този проблем при Хитачитата не е единствен случай, а и "Ефендулов" вече са спрели да го монтират.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе