Страница 70 от 156 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от spacedigital
    Значи машинката ми е в хола, но такова пукане по време на досегашното ми едногодишно използване не съм забелязъл до сега. Аз лично смених предишните два за които писах именно заради шума. Външните тела се чуваха идеално, докато при Панасоника това липсва.
    Евала за мнението*
    Имам впечатление от Мидеа 18-ка неинвертор - става за отопление зимата в стая 30 квадрата та чак стига за малко коридорче и съседна малка стая - само че не става да спиш на нея* * Всеки път като спре да топли и се размразява пука яко пластмасата и те буди, а като започне пак да топли - незнайно защо, започва да духа на макс за 5 секунди и после почва пак слабо. Просто аддддд* :knuppel2:

До седмица купувам Panasonic PE12DKE - защото не виждам смисъл да дам 50% от стойността му отгоре, за да взема E12DKE (Малайзийския). Този път е за стая 70 кубика с добра изолация и дограма. Решението ми е твърдо и съм спокоен след поста на spacedigital* пък какъв ще резултата ще видим през декември и натам........

2.  

3. Тук е от
    Oct 2005

ИМАМ ПОМЕЩЕНИЕ ОТ 40 КВ. М. КОЕТО СИ Е 100 КУБИКА. НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКЪВ КЛИМАТИК Е НУЖЕН?

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от petsata
    ИМАМ ПОМЕЩЕНИЕ ОТ 40 КВ. М. КОЕТО СИ Е 100 КУБИКА. НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКЪВ КЛИМАТИК Е НУЖЕН?
    Добре дошъл във форума.
    Това палатка ли е? Или плевник? Прочети по-горе в темата какви данни за помещението се искат за да ти се даде оценка.
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22317.0.html
    чл. 11. Писането на мнения изцяло с главни букви е крайно нежелателно.

5. Тук е от
    Oct 2005

това е хола в апертамента ми който зимата искам да превърна в спалня. основния въпрос е могат ли климатиците да работят при -20C?

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@petsata
    Ще напомня с нещо за предишния пост на @Lupus - почети малко!

Краткия отговор е ДА! :coolsmiley:

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

това е хола в апертамента ми който зимата искам да превърна в спалня. основния въпрос е могат ли климатиците да работят при -20C?
    Еcho и Lupus са ти отговорили точно
    Ще работи,а дали ще ти е топло това си е друг въпрос.За това наистина си дай малко труд и почети.Все пак твоя хол има размер,изолации,дограми,съседни помещения,изложение и т.н.
    Ако си купуваш климатик това ще бъдат въпроси които продавача ще ти зададе

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Ако прочетеш всички страници ще разбереш че на базата на нечии събективни оценки - може и че на нечии други също толкова субективни оценки - не може. Казано е още че за да топли при -20 ще харчи почти толкова колкото калорифер както е казано и че при -20 няма да духа топло ами хладно и трябва да си помагаш с калорифер. Така че ако не си бил наясно ( като мен ) - ще се объркаш напълно. Аз вярвам на документации, графики ... но такива няма

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@alexi_dobrev,
    Нали си имаш глава - чети, анализирай, съпоставяй....
    Което не разбираш - питай... Даже в Парламента на питащите им дават правото на два уточняващи въпроса.
    А ако очакваш форума да ти го даде сдъвкано - грешиш. Специалисти на щат тук не се водят.... :knuppel2:* *
    Така че, размърдай си сивите клетчици...

11. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от meduzza
    Pancho ходил ли си в Япония ? Там нещата са от друго поколение батко , други хора живеят, друга е икономиката, друга е и културата, и са на друг етап в еволюцията от 99% от народите, само Сингапур така като погледна може да се сравнява с тях.
    Аре със здраве!

пс.
    Между другото там климатиците за които така спорите тук все едно са коли, се продават с пъти по-евтино от в Булгаристан, е ще го преживеем нали сме далеч от технолигиите, и географски и и всякак
    Не в Япония не съм ходил но съм бил в Тайван и Корея ( Южната естественно..... в другата не стъпям )
    Между другото едно от нещата които ни показаха в Корея беше завода на Дайкин.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Здравейте,
    Някой знае ли отговора на следния въпрос : Ако външната температурата е -20 градуса (люта зимна нощ), каква най-висока температура на вътрешния поток (температура на вътрешното тяло при нулев въздушен поток) бих имал с най-добрия климатик?
    Поздрави
    Алекси
    Това беше въпроса с който влязох във форума преди време - ето днес мога да си отговаря сам : около 60 градуса ( измерих го на стар 3 годишен Панасоник 9 инвертор (служебния ми). На 70 градуса е настроено пък парното.

Въпроса сега е кое топли по-добре духащия климатик или загретия радиатор на парното. И дали ако вместо Панасоник Е12 си купя Е15 ще си гарантирам топлото през зимата или така или иначе на -20 всичко духа хладно?

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

За пореден път го казвам няма климатик който при -20 да работи ефективно и надеждно

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    За пореден път го казвам няма климатик който при -20 да работи ефективно и надеждно
    Добре. А можеш ли да предположиш как ще духа Панасоник Е15 ако стаята е пресметната за като за Е12 - дали ще духа хладно или щом е преоразмерено - ще духа достатъчно топло?

16. Тук е от
    Jan 2005

Добре. А можеш ли да предположиш как ще духа Панасоник Е15 ако стаята е пресметната за като за Е12 - дали ще духа хладно или щом е преоразмерено - ще духа достатъчно топло?
    ще духа по същия начин само че за по кратко време

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    ще духа по същия начин само че за по кратко време
    Същия начин - имаш предвид хладно или топло ? И защо за по-кратко време - нали Е15 е по-мощен от Е12 ?

18. Тук е от
    Jan 2005

Същия начин - имаш предвид хладно или топло ? И защо за по-кратко време - нали Е15 е по-мощен от Е12 ?
    за едно и също време 15-та ще превърти по-голямо количество въздух но температурата ще е почти еднаква.
    все пак имай впредвид че колкото по-голям е климатика толкова по лоши показатели има (вече не смея да спомена COP- a)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе