Страница 75 от 156 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

От кога климатиците се оценяват на размери и тегло?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от ицо11
    zdr,
    от наколко месеца имам фуджитсу 12-ка,преди няколко дена си взех втори,може ли някой да ми каже,какво ще стане ако климатика работи продалжително време на супер тух режим.Какъв ще баде ефекта.
    Благодаря ви!
    Ефекта ще бъде, че продължително време в помещението ще бъде супер тихо * *А иначе няма никакви проблеми и последствия за самата машинка.

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    От кога климатиците се оценяват на размери и тегло?
    От когато ги внасят на килограм от Япония :coolsmiley:

4. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Някой няма ли да каже най-накрая кои климатици / марка, точни модели, мощности, тип инвертор, конвенционален/
    не "ПУКА, ПАКА, ПУФКА" при отопление, размразяване и т.н.
    Мисля, че важното в темата е какъв климатик да си купиш, вече разбрахме /от опит или не/ кои модели работят зимата и какво проблеми може да има, сега е време да разберем и къде да ги слагаме, защото в хола няма проблем, но в спалня..... трябва да е по-различен.

5. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Мисля тук става въпрос за 140-150кубика(50м2x2.80-3.00).Дали посочената от теб 9-ка ще може да ги отоплява.И ако имаш възможност пиши на кирилица
    @ madpetio
    Трябва ти 18ца
    човека се е изоуирау - ПВЦ, външни стени и т.н. .. :Super: една качествена 9-ка като посочените по-горе системи, на 2/3 от капацитета си, при условия около 0 градуса и не висока влажност (не повече от 60%), което е средно статистически "обичайни зимни условия" в БГ, теоретически ще обръща въздуха около 3 пъти (150м3 х 3 = 450м3 в час), без да се зори особено ако не се исключва въобще (или рядко) и околната среда (предметите) са достигнали едни 14-15 градуса минимум.....е мисля че няма да е потилнята на турската баня в тях , но ще му е оптимално комфортно и ще плаща за това удоволствие под 80 кинта на месец...... ако не обича да спи на отворен прозорец

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

E много свалихме летвата 0гр.Малко по-студено е все пак през зимата.
    Иначе съм съгласен за ползата от изолациите.Но това не са абсолютни изолатори.
    В случая ще е необходима 18-ца

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@madpetio

Посочения Haier е много добро изпълнение, поне според мен. Във въпросния квартал "Червена звезда", зимата става толкова студено, че дори и белите мечки се прибират
    Определено ще те посъветвам за инвертор! Именно твоя модел!!! За малката стая - 9ка /7ца също трябва да стане/. За голямата - 12ка /и 10ка става, но поне 10ката според мен/. Моделите са доста тихи... Лошото е, че двата инвертора надхвърлят бюджета ти - компромис ще търсиш явно.

Въпросния мултисплит на Haier го мернах в сайта на Технополис.
    JarComputers го предлагат май с 50на лева отгоре + монтаж, разбира се.
    Екоматик искаха кръгло 2000 с монтажа.

Със сигурност бих ти предложил поне 18 като общ капацитет и то инвертори - зимата в София /то Червена звезда... абе и аз не живея в Града / не е шега работа.
    Мулти-то смятам е добро - умело ще балансира мощност между двете вътрешни...
    По-добре, разбира се е два отделни - минимум 7 и 10 - препоръчвам 9 и 12...
    И то за HAIER-ите говоря - тези с BP или поне с B в скобките...

8.  

9. Тук е от
    Mar 2005

Здравейте.

Имам един проблем с моя климатик. Вместо да се включи, от него се чува 3-4 секундно бръмчене и после замлъква. Чувал съм и други климатици да го правят. Можете ли да ми помогнете с повече инфо? Интересува ме по-скоро дали това подлежи на ремонт.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от vvvlado
    Здравейте.

Имам един проблем с моя климатик. Вместо да се включи, от него се чува 3-4 секундно бръмчене и после замлъква. Чувал съм и други климатици да го правят. Можете ли да ми помогнете с повече инфо? Интересува ме по-скоро дали това подлежи на ремонт.
    Приятелю ако не от друго малко любопитен съм.Кажи поне дали е сплит или прозоречен,марка,модел и възможно най-пълно описание на проблема

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

пробвай да го рестартираш /от контакта/ като го включиш пак го пусни на "слънчице" а не на auto, че явно се е объркал нещо. ако не става, вероятно фреона му е отлетял. викай си гаранцията.

12. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    пробвай да го рестартираш /от контакта/ като го включиш пак го пусни на "слънчице" а не на auto, че явно се е объркал нещо. ако не става, вероятно фреона му е отлетял. викай си гаранцията.
    .....без намерение да се подигравам на собственика ама мисля че по-скоро ще е най добре да изхвърли вътрешното тяло (освен ако не му пасва страшно на интериора) да искара всичко от външното (компресори, пити тръби и т.н.) и да го превърне в шкафче или .....гълъбарник..

13. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    .....без намерение да се подигравам на собственика ама мисля че по-скоро ще е най добре да изхвърли вътрешното тяло (освен ако не му пасва страшно на интериора) да искара всичко от външното (компресори, пити тръби и т.н.) и да го превърне в шкафче или .....гълъбарник..
    а може и външното тяло да изхвърли и да остави само стойката да си вади телевизора лятото да гледа на тефери

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @madpetio

Посочения Haier е много добро изпълнение, поне според мен. Във въпросния квартал "Червена звезда", зимата става толкова студено, че дори и белите мечки се прибират
    Определено ще те посъветвам за инвертор! Именно твоя модел!!!
    По-добре, разбира се е два отделни - минимум 7 и 10 - препоръчвам 9 и 12...
    И то за HAIER-ите говоря - тези с BP или поне с B в скобките...
    ТО е ясно че излизам от бюджета мисълта ми беше единия да е инвенторен другия обикновен?
    9ката или 12ската да е инвенторен? Или в краен случай и двата? При мен малкия почти няма да работи.
    А и един въпрос за експлоатациата - През деня не съм в къщи и не ми трябва да отоплявам Трябва ли да
    изключвам климатика докато не го ползвам или е по-добре да работи постоянно?

16. Тук е от
    Oct 2005

та здравейте отново... искам тук да вмъкна нещичко за разбирачите да ги подразня малко. http://www.eco-clima.com/aboutus.html ....я вижте тук за ОСАКИТЕ кво пишат ЕКОКЛИМА дето уж не се знаело от каде са, каде се правят, с кви компресори били и т.н.

защо никой не слага таванно-подов или ъглов тип клими?! много са по-красиви (монтирани на тавана) и странно но популярните марки нямат предлагане на подобни (поне в БГ) а на запад са много популярни защо ли?! На мен в хола как ще ми пасне една такава над прозореца...19-ка, неинверторна верно, но пък тънкаж....а ако трябва сервиз в края на краищата ЕКОКЛИМА ще гоня дето са ми под ръка а не ....някой японец или Техномармалада дето им е през ку*а. Някой има ли опит с тея машини на ОСАКА-БЪЛГАРИЯ??? я да се обади! като гледам и компресорчетата им са JAPAN-ски, и COP-чето им е малко над 3 и нищо лошо не виждам в тях....толко ли са па боклучави?!!!! а и на всичкото отгоре пише

CH-12-DJ - таванно/ъглов
    CH-19-DN -таванно/подов

м/у другото холчето ми е 25м3, вътрешно с ПВЦ, и южно изложение.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

леле-мале.....
    гледам че в България, освен от политика и компютри всички започнали ад разбират и от климатици.....
    тия 60 и кусур страници....прочетох 4-5 от тях през 10-20.....без коментар......
    както каза някои неостана неоплюта марка...странно защо, ми прави впечатление че Осака се плюят масово. Аз имам лични наблюдения от една 19-ка Осака от 2 години насам, която миналата зима по време на бедственото положение във Варна(знаете какви бяха температурите, надали ще паднат по-надолу някога, дано не...) неспря да работи и неспря да си върши качествено работата....при това топлеше 2 стаи с обща квадратура над 30 м2. Та тази осака е купена от еко-клима Варна и досега не е правила проблеми. По тази причина мисля сега да дам 500лв за осака 9-ка... Та ако някои има идея какво по-читаво може да се вземе до 500лв за 10м2 стая да вика, ама невярвам....дамо 9-ката да е с качеството на 19-ката

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ами popeye, срещу тази фирма нямам нищо против - компресора, обаче е най-важен, но не е единствен, както и само двигателя не прави колата...
    Аз лично почти имам един втора трета година - конвенционален. Работи добре! Обаче е далеч от COP3, както и не е пробван на -20...
    Със сигурност имаха проблем с електрониката на инверторите миналата година... ама то и Хитачитата имат май

Това, което най-много не ми харесва е липсата на информация на сайта им, както и въобще - бла-бла - японска технология. Това вероятно не би било проблем в страна с традиции в защитата на клиента - в БГ, обаче предпочитам да знам какво купувам, или поне да си мисля, че знам!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе