От кога климатиците се оценяват на размери и тегло?
От кога климатиците се оценяват на размери и тегло?
Ефекта ще бъде, че продължително време в помещението ще бъде супер тихо *Първоначално публикувано от ицо11
*А иначе няма никакви проблеми и последствия за самата машинка.
От когато ги внасят на килограм от Япония :coolsmiley:Първоначално публикувано от Julian
Някой няма ли да каже най-накрая кои климатици / марка, точни модели, мощности, тип инвертор, конвенционален/
не "ПУКА, ПАКА, ПУФКА" при отопление, размразяване и т.н.
Мисля, че важното в темата е какъв климатик да си купиш, вече разбрахме /от опит или не/ кои модели работят зимата и какво проблеми може да има, сега е време да разберем и къде да ги слагаме, защото в хола няма проблем, но в спалня..... трябва да е по-различен.![]()
човека се е изоуирау - ПВЦ, външни стени и т.н. .. :Super: една качествена 9-ка като посочените по-горе системи, на 2/3 от капацитета си, при условия около 0 градуса и не висока влажност (не повече от 60%), което е средно статистически "обичайни зимни условия" в БГ, теоретически ще обръща въздуха около 3 пъти (150м3 х 3 = 450м3 в час), без да се зори особено ако не се исключва въобще (или рядко) и околната среда (предметите) са достигнали едни 14-15 градуса минимум.....е мисля че няма да е потилнята на турската баня в тяхПървоначално публикувано от badr
, но ще му е оптимално комфортно и ще плаща за това удоволствие под 80 кинта на месец...... ако не обича да спи на отворен прозорец
![]()
E много свалихме летвата 0гр.Малко по-студено е все пак през зимата.
Иначе съм съгласен за ползата от изолациите.Но това не са абсолютни изолатори.
В случая ще е необходима 18-ца
@madpetio
Посочения Haier е много добро изпълнение, поне според мен. Във въпросния квартал "Червена звезда", зимата става толкова студено, че дори и белите мечки се прибират
Определено ще те посъветвам за инвертор! Именно твоя модел!!! За малката стая - 9ка /7ца също трябва да стане/. За голямата - 12ка /и 10ка става, но поне 10ката според мен/. Моделите са доста тихи... Лошото е, че двата инвертора надхвърлят бюджета ти - компромис ще търсиш явно.
Въпросния мултисплит на Haier го мернах в сайта на Технополис.
JarComputers го предлагат май с 50на лева отгоре + монтаж, разбира се.
Екоматик искаха кръгло 2000 с монтажа.
Със сигурност бих ти предложил поне 18 като общ капацитет и то инвертори - зимата в София /то Червена звезда... абе и аз не живея в Града/ не е шега работа.
Мулти-то смятам е добро - умело ще балансира мощност между двете вътрешни...
По-добре, разбира се е два отделни - минимум 7 и 10 - препоръчвам 9 и 12...
И то за HAIER-ите говоря - тези с BP или поне с B в скобките...
Здравейте.
Имам един проблем с моя климатик. Вместо да се включи, от него се чува 3-4 секундно бръмчене и после замлъква. Чувал съм и други климатици да го правят. Можете ли да ми помогнете с повече инфо? Интересува ме по-скоро дали това подлежи на ремонт.
Приятелю ако не от друго малко любопитен съм.Кажи поне дали е сплит или прозоречен,марка,модел и възможно най-пълно описание на проблемаПървоначално публикувано от vvvlado
пробвай да го рестартираш /от контакта/ като го включиш пак го пусни на "слънчице" а не на auto, че явно се е объркал нещо. ако не става, вероятно фреона му е отлетял. викай си гаранцията.
.....без намерение да се подигравам на собственика ама мисля че по-скоро ще е най добре да изхвърли вътрешното тяло (освен ако не му пасва страшно на интериора) да искара всичко от външното (компресори, пити тръби и т.н.) и да го превърне в шкафче или .....гълъбарник..Първоначално публикувано от alexb
а може и външното тяло да изхвърли и да остави само стойката да си вади телевизора лятото да гледа на тефериПървоначално публикувано от popeye
ТО е ясно че излизам от бюджета мисълта ми беше единия да е инвенторен другия обикновен?Първоначално публикувано от echo
9ката или 12ската да е инвенторен? Или в краен случай и двата? При мен малкия почти няма да работи.
А и един въпрос за експлоатациата - През деня не съм в къщи и не ми трябва да отоплявам Трябва ли да
изключвам климатика докато не го ползвам или е по-добре да работи постоянно?
та здравейте отново... искам тук да вмъкна нещичко за разбирачите да ги подразня малко. http://www.eco-clima.com/aboutus.html ....я вижте тук за ОСАКИТЕ кво пишат ЕКОКЛИМА дето уж не се знаело от каде са, каде се правят, с кви компресори били и т.н.
защо никой не слага таванно-подов или ъглов тип клими?! много са по-красиви (монтирани на тавана) и странно но популярните марки нямат предлагане на подобни (поне в БГ) а на запад са много популярни защо ли?! На мен в хола как ще ми пасне една такава над прозореца...19-ка, неинверторна верно, но пък тънкаж....а ако трябва сервиз в края на краищата ЕКОКЛИМА ще гоня дето са ми под ръка а не ....някой японец или Техномармалада дето им е през ку*а. Някой има ли опит с тея машини на ОСАКА-БЪЛГАРИЯ??? я да се обади! като гледам и компресорчетата им са JAPAN-ски, и COP-чето им е малко над 3 и нищо лошо не виждам в тях....толко ли са па боклучави?!!!! а и на всичкото отгоре пише
CH-12-DJ - таванно/ъглов
CH-19-DN -таванно/подов
м/у другото холчето ми е 25м3, вътрешно с ПВЦ, и южно изложение.
леле-мале.....
гледам че в България, освен от политика и компютри всички започнали ад разбират и от климатици.....
тия 60 и кусур страници....прочетох 4-5 от тях през 10-20.....без коментар......
както каза някои неостана неоплюта марка...странно защо, ми прави впечатление че Осака се плюят масово. Аз имам лични наблюдения от една 19-ка Осака от 2 години насам, която миналата зима по време на бедственото положение във Варна(знаете какви бяха температурите, надали ще паднат по-надолу някога, дано не...) неспря да работи и неспря да си върши качествено работата....при това топлеше 2 стаи с обща квадратура над 30 м2. Та тази осака е купена от еко-клима Варна и досега не е правила проблеми. По тази причина мисля сега да дам 500лв за осака 9-ка... Та ако някои има идея какво по-читаво може да се вземе до 500лв за 10м2 стая да вика, ама невярвам....дамо 9-ката да е с качеството на 19-ката![]()
Ами popeye, срещу тази фирма нямам нищо против - компресора, обаче е най-важен, но не е единствен, както и само двигателя не прави колата...
Аз лично почти имам един втора трета година - конвенционален. Работи добре! Обаче е далеч от COP3, както и не е пробван на -20...
Със сигурност имаха проблем с електрониката на инверторите миналата година... ама то и Хитачитата имат май
Това, което най-много не ми харесва е липсата на информация на сайта им, както и въобще - бла-бла - японска технология. Това вероятно не би било проблем в страна с традиции в защитата на клиента - в БГ, обаче предпочитам да знам какво купувам, или поне да си мисля, че знам!