Кого,какво да вика.Малко по ясно ако можеПървоначално публикувано от MetalMilitia
Кого,какво да вика.Малко по ясно ако можеПървоначално публикувано от MetalMilitia
След като не се конкретизирал коя част от климатика бръмчи си мисля,че проблема е във външното тяло.Първоначално публикувано от vvvlado
Компресора просто не може да тръгне и затова издава този шум.
Вероятната причина е:
1.Дефектирал кондензатор на компресора
2.Блокирал компресор или изгоряла намотка в него
Ако е второто компресора е за изхвърляне.
Това което съм ти писал се отнася за обикновен климатик.
Но най-добре напиши повече инфо за дефекта и марката климатик.
няой знаели дали компресора на китайския инвертор на панасоник PE9DKE e scrol или е някаква друга незнайна техноогия?????????????????????
Сега ново 20 с моя Панасоник. Понеже не съм се топлил на климатик и не се сетих преди, ама така е изсушил въздуха, че тая сутрин се събудих със супер дразнене в гърлото (на мен така ми става от сух въдух)... Не мога да му сложа една купичка с вода като на радиатора и сега трябва да си купувам овлажнител. Ето и още един страничен ефект от климатика...
Да не си се объркал нещо.Това което казваш ми се вижда много странно
Не. На отопление е, то остава да беше и на изсушаване - сигурно и аз щях да изсъхна през нощтта...Първоначално публикувано от badr
Здравейте!Следя отдавна този форум, но нямам кой знае какво да напиша. Сега обаче ми се налага да попитам: От 1 год. имам климатик Hisense KFR 3210. Миналата зима изобщо не съм го спирал и мога да кажа,че не имал кой знае какви проблеми,с изключение на това,че ми замръзна веднъж външния вентилатор... През лятото естествено го пусках когато се налага. Отскоро вече се налага да го пускам в режим отопление и забелязах нещо странно-след като климатика влезе в режим и започне да духа топъл въздух, копресора започва да работи по- шумно, все едно,че се товари. Превключих на охлаждане-този проблем го няма.От тогава всеки път при пускане в режим отопление-същата работа. А през миналата зимата това нещо го нямаше. Има ли някой идея на какво може да се дължи и да викам ли майсторите..
Mодела на твоя Hisense не е ли KFR 3201?
Какво разбираш под "влезе в режим".Това което казваш ми прилича на проблем с четирипътния вентил,но ако е това климатика не може да влезе в режимПървоначално публикувано от llamo
Въобще описанието ти може да се тълкува как ли не.В този случай викай майсторите
Ами то това е проблема на всичките `производители` от рода на Осака - качеството варира СЕРИОЗНО от серия до серия и от машина до машина.Първоначално публикувано от MetalMilitia
За 10 квадрата да 500 лева - има едни Осаки по 480- с монтажа - миналогодишен модел.
Другото е Мидеа - около 450 с монтажа...
Ако засечеш - Мидеата харчи по-малко, но не знам колко години ще изкара...
И разбира се разни други, съвсем неизвестни на мен `марки`
The choice is yours!
Здравейте, искам да помоля за помощ при избор на климатик...доста почетох и разбрах, че DAIKIN са най-добри, но и доста скъпички. В момента съм се зачудил между два малайзийски Panasonic-а (доколкото разбрах са по качествени от китайските) и ако може някой по-запознат да каже дали са добри и дали си заслужава по-скъпият вариант. На мен ми изглежда, че плащам още 400 лева за по-новия модел и нищо друго.
Значи изборите са:
1. CS/CU-E12DKE http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003188 , в момента на 1400 лв в Техномаркет без монтаж
- ОХЛАЖДАЩА МОЩНОСТ 3.45 KW
- ОТТОПЛИТЕЛНА МОЩНОСТ 4.80 KW
и
2. CS/CU-W12DKE който в момента е на някаква промоция за 1000 лева пак там
- ОХЛАЖДАЩА МОЩНОСТ 4.09 KW
- ОТТОПЛИТЕЛНА МОЩНОСТ 3.74 KW
Смятам да го ползвам предимно за отопление в помещение около 30 кв.м. с PVC дограма с троен стъклопакет и скоро ще има прилична изолация. Между другото - по-добре е да сложа изолацията и тогава климатика или обратно?
Благодаря предварително за мненията
За модела CS/CU-W12DKE има някакво несъответствие на параметрите.Първоначално публикувано от nta
CS/CU-E12DKE е с по-добри показатели и е инвертор.
@ntaПървоначално публикувано от nta
Направих грешка че го купих от Техномаркет - спестих някой лев, но сега монтажниците се опъват да ми го монтират - бавят ме, защото не си получиха оная отстъпка от К&К ако те ми го бяха доставили.
Според мен Е12 е оптимално решение за отопление на 20м2 хол. Конкуренти на Е12 са 12 на FUJI, 35 на Mitsubishi i 35 на Daikin. Всичките са в един ценови клас 1300-1600 при подобни характеристики. За 30м2 сякаш ти трябва Е15, но ако не си зиморничев и 12 е добре.
Според мен преди да купиш климатик трябва да си наясно какво точно ти трябва :
1. Дори да си купиш най-добрия климатик - ако ти го монтират калпаво - то не е стол да го преместиш ако не ти харесва как е монтиран или духа не на където трябва.
2. Преди да купиш климатик - трябва да знаеш че освен високо стенния сплит съществуват и други конструкции ( таванно-подови, касетъчни, за вграден монтаж ). Може за твоя случай друга конструкция да е по-добра.
3. Климатика духа с 40-50 градуса нагрят въздух, конвекцията от парното е 60-70, електрическия радиатор - 100-150, печката на дърва - 200 градуса. Съответно конфорта е различен.
Като цяло много може да се философства на тази тема.
Успех
Здравейте, специалисти и лаици /като мен/ в областта на климатизацията!
Два дни само четох какви ли не информации за климатици и смятам, че вече мога сравнително точно да формурирам въпроса си: Каква марка климатик да купя измежду Daikin, Fudjitsu General, Mitsubishi Electric? Резервни варианти - Sanyo и Panasonic. Ще се ползва предимно за отопление на стая около 27 кв.м., изложение север-изток, монолит. Склонен съм да дам около 1500 лв, като +- 200 лв са допустими ако са добре обосновани. И друго - коя фирма в България е вносител на Mitsubishi Electric - засега открих само Mitsubishi Heavy Industries, а те не фигурират в списъка ми с позволени производители.
Ще съм благодарен ако ми помогнете при вземането на решение - зимата идва...
Виж тук : http://www.climacom.com/index.phpПървоначално публикувано от acc