Страница 78 от 156 ПърваПърва ... 2868767778798088128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Нормално е

2.  

3. acc
    acc е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Става въпрос за кредит за повишаване на енергийната ефективност. Европейската Банка за Възстановяване и Развитие субсидира покупката на климатици, обаче само ако са одобрени от тях - списък около 3 листа.

Ето най после една наистина интригуваща оферта! Приятелю, дай акъл как да си вземем дотациите от таяа банка че да не плащаме толко много за климите! Какъв е тоя списък? Как става тая работа? Дай некво инфо!
    За подробности относно 20 % субсидия за повишаване на енергийната ефективност вижте тук

http://www.reecl.org/bg/index.php

4. Тук е от
    Sep 2005

Искам да питам някой знае ли къде се намира датчика за температура на CS/CU PE9DKE (във вътрешното тяло или на дистанционното), през колко време се четат тези стойности и съответно климатика реагира. Имам този климатик 2 седмици. Вчера реших да го тествам. В стаята беше 20 гр. , пуснах го на ТОПЛО 23 гр. , след 15-20 мин. в стаята стана 26 гр. а той си продължаваше да духа топло, намалих температурата на 20 гр. , но климатика продължаваше да духа топло, нормално ли е това. После го спрях и го пуснах на АВТО 22 гр. и почна да си я подържа. Каква е разликата ако го пусна на ТОПЛО 25 или СТУДЕНО 25 ?

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Въпросът е добър - м-не знам със сигурност отговора, но си играхме преди време с един по-стар инвертор и то от друга марка - значи пуснати на `топло` не спираше никога - намалява до МИН оборотите, ама това прави примерно отдаване на около 900W - и ако е достатъчно топло - продължавайки в посоката `топло` - става още по-топло, ама като си му `заповядал`...
    Пуснат на AUTO се справяше както ти го описа - доста точно - абе `бъбрек`
    Според мен тогава ефекта беше от строго зададената посока - `топло` и от това, че топлозагубите бяха по-малки от МИН-а, който доставяше - беше топло, а и вместо 9ка инвертора беше 12ка - повече от нужното за стая 3Х4Х3,5...

Пак да уточня - не беше твоя модел и марка - изчакай някой дето го познава...
    ..а и се сещам, че badr си призна, че е хладилен техник - без бой

6. Тук е от
    Sep 2005

Ако датчика е в дистанционното, как ще работи климатика ако занеса дистанционното в другата стая.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Като гледам въпросите ти - май е най-добре да контактуваш с производителите - особено за климите на Панасоник...

Обикновено, ако датчика е в дистанционното /все пак мисля, че твоя не е там, ама може и да греша.../ се разчита на пряка видимост /IR, а не FM/, така че ще работи според последните получени данни, преди да го изнесеш.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2005

Здравейте! Искам да попитам:В режим AUTO инверторният климатик не работи ли като конвенционален- на включено изключено. Не се ли премахва предимството на инверторният климатик, чрез понижаване на мощността да се поддържа зададената температура?

10. acc
    acc е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

След проучване и пресяване на различни оферти изборът ми се свежда до следните две възможности:

Fujitsu General ASH 9 LB
    http://www.bulclima.com/display.php?...20-%20Inverter
    Техническите характеристики са повече от добри, а цената която ми дават от Булклима според мен е нереалистично ниска - има ли някаква уловка? Наистина ли тези климатици са произведени в Япония?

DAIKIN - FTXG25
    http://www.mmc.bg/mmc_bg.htm
    Техническите характеристики са почти същите като на Fujitsu-то. Дизайнът е доста по-различен - това едно на ръка, обаче и цената е доста по-висока. Възможно ли е Дайкин-а да е произведен някъде извън Япония или Белгия?

Кой да избера? Помогнете, дайте някакви мнения ако имате наблюдения над тези два модела!

11. KrK
    KrK е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от acc
    Fujitsu General ASH 9 LB
    http://www.bulclima.com/display.php?...20-%20Inverter
    Техническите характеристики са повече от добри, а цената която ми дават от Булклима според мен е нереалистично ниска - има ли някаква уловка?
    Би ли споделил каква е цената ?

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от avalanche
    Защо външното тяло работи непрекъснато?
    много рядко изключва.
    това нормално ли е?
    сега съм го настроил на 23 градуса и го наблюдавам,обаче не
    работи нон стоп
    мерси
    Външното тяло може да изключва рядко по различни причини:
    1) Ако климатика е инверторен външното тяло почти не изключва,а намалява оборотите си при доближаване на зададената температура
    2)Ако мощноста на климатика идва малка за помещението то той ще работи по дълго време за да достигне зададената температура.Това обаче ще се усети при по ниски външни температури
    3)Ако има изтичане на фреон,то климатика ще работи неефективно и няма да може да достигне зададената температура
    Предполагам, че в твоя случай се касае за първата причина за което трябва да почерпиш!

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

[quote=mik59 ]
    Здравейте! Искам да попитам:В режим AUTO инверторният климатик не работи ли като конвенционален- на включено изключено. Не се ли премахва предимството на инверторният климатик, чрез понижаване на мощността да се поддържа зададената температура?
    [/
    quote]
    Режимът AUTO НЕ ТРЯБВА да се задава на домашни климатици.При този режим,ако зададеш примерно температура 22градуса той я поддържа и "отгоре" и "отдолу",т.е. ако температурата в помещението падне на 21гр.климатикът се включва на отоплителен режим,ако по обяд да речем температурата в помещението се вдигне на 23гр.,то нашият приятел веднага започва да охлажда,защото си му задал да поддържа AUTOматично 22гр.Това е оправдано само за специални лаборатории и други подобни люпилни :coolsmiley:

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от mik59
    Здравейте! Искам да попитам:В режим AUTO *инверторният климатик не работи ли като конвенционален- на включено изключено. Не се ли премахва предимството на инверторният климатик, чрез понижаване на мощността да се поддържа зададената температура?
    Инвертора винаги си работи като инвертор.Няма как да го накараш да работи като конвенционален.
    В режим AUTO климатика сам избира режима на работа и температурата която ще достига е твърдо зададена(софтуерно).

16. acc
    acc е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от KrK
    Би ли споделил каква е цената ?
    1280 лв с ДДС без монтажа

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от acc
    1280 лв с ДДС без монтажа
    Това е цената на Дженарала +200 лв монтаж ето ти ги 1480-уловка няма,12ката с монтажа е около 1700,а дайкинчето ще ще ти излезе 1850-1900(не помня точно)-ако 400 лв нямат значение за теб,вземи Дайкин

18. Тук е от
    Oct 2005

Здравейте всички! Страхотен форум: съдържа маса интересни и полезни неща, но така и още не мога да си отговоря на вечния въпрос: какъв климатик да купя (по-точно два климатика)? Имах доброто желание да прочета всичко тук, но е твърде много... Пък и от един момент нататък повечето четене и посещение на магазини само увеличават объркването.

И така: 1. Разбрах да не си купувам Осака и подобни - ОК. 2. Инверторните са по-добри. 3. От Самсунг и LG май също да бягам.

Ето къде ще работят въпросните два бъдещи климатика, които не е казано да са еднакви:

Стая 1: Центъра на София, 58.5 куб. м., последен етаж, юг и слънчево, тухла с двойни външни стени, еркер с 3 прозореца, няма специална термоизолация, PVC дограма с обикновен стъклопакет, отгоре и отдолу никой не отоплява, от двете страни се отоплява здраво (две спални, а става върос за хола), дебело чамово дюшеме с ламиниран паркет отгоре. Имаше обикновен Самсунг 12-ка, той замръзва на поразия и стопля наи-много до 24 градуса (стаята е тясна и дълга), а аз съм зиморничав и искам 26 - 27. Т.е. въпосния нов климатик ще топли цяла зима без спиране и ще студи през лятото. Хол е и тук никой не спи, но ме нервира Самсунга с гадното му пуфкане и фучене и пукане зимата - все пак това може да се преживее - особено през деня.

Стая 2: Същото място, 54 куб.м., северозапад, еркер с 2 прозореца, една двойна външна стена, друга стена гол калкан 1/2 или 1/4 тухла с вътрешна изолация от кипсокартон и 4 - 5 см. вата - там духа страшно от север и слънце огрява рядко поради високата съседна къща, трета стена с Депрон отвътре (не се лъжете като мене), PVC дограма с обикновен стъклопакет, само едната съседна спалня се отоплява с въпросния Самсунг, друго отопление наоколо, както и отгоре и отдолу няма, същото дебело дюшеме, но без ламинат върху него. Там засега са достатъчни и 20 градуса, но един ден е желателно да могат да стават и 26 - 27.

Бюджет: Да кажем 2500 лв. общо за двете стаи, би могло и повече, но не ми се дават особено (е, да кажем 3000 лв.).

Самсунга 12-ка, който махнах от стая 1 има отоплителна мощност от 3.9 или 4.2 kW (не помня точно) - това не стига. Същия Самсунг работи до -6 .. -7 градуса да речем и е дотам, което не е чак такъв проблем, но замръзването определено си е. В новата стая горе-долу се справя защото са 45 куб. м. и като го сложиш на 30 градуса докарва 25 - на високо е - към 2.80 м. Аз обаче не мога да спя там, ако е включен.

Надуха ми главата в Технополис за Haier, а в Техномаркет за Панасоник (не разбрах китайски или не)... Мицубиши пък от Климаком имали кит за ниска температура - допълнителен нагревател за размразяване, който гарантирал работа поне до -15 градуса, но цената е доста дебела (1600 - 1900 лв. с монтаж, трябва да се умножи по 2). А аз искам просто зимата 26 - 27 градуса и да не замръзва (което води да пускане на парното със зверски цени от 400 лв. и повече на месец), другото е второстепенно. Е, все пак не е желателно за 4 години, разбира се извън гаранцията, да сменя компресор за 280 лв. и контролер за 80лв.* и да прегарят куплунги както при Самсунг та техниците да направят пътека до нас.

Благодаря предварително за добрия съвет какво да купя, а също така от къде. Бих добавил и че е по-ценен практическият опит отколкото теоретични разсъждения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе