Може този модел на PANASONIC CS/CU-XE 9DKE да ти свърши работа-има генератор на кислород.Потърси го в ТЕХНОМАРКЕТ.
Може този модел на PANASONIC CS/CU-XE 9DKE да ти свърши работа-има генератор на кислород.Потърси го в ТЕХНОМАРКЕТ.
До "Gerald"
На Midea MSS 12 HR модела има опция за вкарване на свеж въздух отвън, но не е инверторен. alexi_dobrev беше писал, че има такъв и още няколко човека. Върни се по-назад във форума и потърси и ги питай лично за тяхното мнение като собственици. alexi_dobrev беше писал, че взел именно такъв модел в хола си и заради това че гостите пушат примерно и да вкарва свеж въздух отвън. Но при теб с този натоварен софийски булевард както казваш не знам какво ще вкарва отвън, ти си знаеш де - не коментирам. Просто те насочвам към кого да се обърнеш, за да черпиш "от извора" информация така да се каже. Успех!
Някой друг ще да е било - аз имам Panasonic E12 и Panasonic PW9, които определено не го имат. Много оглеждах XE12 който го има по спецификация, но ми се стори съмнително като реално приложение.Първоначално публикувано от presoman
Da, благодаря, всъщност това за което питах в началото на деня е следното:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000088
+
http://web.kkelectronics.com/air2.htm
Въпреки че може би това http://www.panasonic.ca/English/vent...fv-gkf32s1.asp
сложено точно под върешното тяло май ще ми свърши същата работа.
Но ще ви благодаря за още мнения и реплики по темата.
Колкото за "преувеличаването на опасността за липсата на пресен въздух"... ами аз стигнах до тази "опасност" -дедуктивно,* преценявайки каква изолация да сложа на апаратамента, така че да ми намалеят термозагубите. Така от инфо на инфо разбрах първо за мухала предизвкан от ... успешната топлоизолация, а след това ровейки темата за мухала стигнах и до алергиите и астмата предивикани от мухала. И тръгнах обратно - как да създам проветрение в стаята /за да избегна мухала и конденза/ без да загубя от "топлото".
Като гледам най-лесния начин ще е дупка в стената на стаята гледаща под балкона / за да не го вали дъжда/ с вентилаторчето отвън /за да не ми шуми вътре/ и изход отвътре под тялото на климатика /за да го духа топло-студено/.
За сега толкоз - весели празници на всички
Още по-лесно ми се вижда за десетина минути да се включва режима изсушаване на климатика
@Gerald
badr го е казал най-добре...
Иначе Panasonic XE моделите вкарват въздух - мембраната на `генератора` увеличава % количество кислород, ама аз не го усетих... е не съм уред!
Midea MSS също имат такава опция, но не са инвертори!
Само тези съм виждал тук!
Още повече, че при размразяването си климатика изсушава въздуха...Първоначално публикувано от badr
Da, по принцип е така.
Но от моя гледна точка слабост е следното: ако по една или друга причина някакви бактерии или алергени или каквото и да е се появат в стаята, поради липсата на добра въздушна обмяна климатикът само ще ги върти и даже ще създава по-добри условия за тяхното разпространение - постоянна стайна температура, натрупване на ... елементите с времето и т.н...
Просто това което търся е някакъв "канал" за извеждане на стайната влага и вкарване на нов въздух в стая с климатик. Не е задължитлно този "канал" да бъде част от климатика, но пък ще ме улсени като командване през дистанционното... Не искам и климатикът да ми "дезинфекцира, дезактивира и дегазира"* въдуха, все пак не е създаван за това. И аз съм леко подозрителен спрямо "кислородната мембрана" на Панасоник, едва ли ще разчитам на нея, но ми стига че има "канала".
Всъщност ако още не станало ясно всичките ми разсъждения са още в процес на търсене на решение
Е, човече, това си е проблем на всички "затворени" климатични системи- напр. в самолетите.... Опитай йонизатор- май имаше нещо във форума за йонизатори...Първоначално публикувано от Gerald
@Gerald
За тези неща - филтри - катехинов, активен въглен!
За бактериите - йонизатор/ плазмен филтър!
Изборът ти отива към Панасоника май, ама си провери бюджета
Нe възразявам и не критикувам системата* Просто що се отнася до моя дом искам да я променя
Йонизаторът ми намирисва на "кислордната мембрана" - скъпо техническо нововъведение, което иска да наподоби природата...
Просто си искам циркулация на въздух отвън-вътре* :brickwall:
Така излизаме от темата "климатици".... Проблемът с микроорганизми, бактерии и т.н. си го има и при всяко друго отопление....Или по-точно разните му там дзверове си ги има независимо от начина на отопление....
@Gerald
Йонизаторът НЕ Е кислородна мембрана, но е сравнително малък и слаб!
Кислородната мебрана се слага на пътя на свежия въздух с идеята да пуска повече кислородни атоми, отколкото азотни и да обогатява по този начин вхходящия поток!
Както споменх - май в БГ само Панасониците имат всичко това, дето го търсиш -
инвертор + свеж въздух + антибактериален и антивирусен филтър /то йонизатора не е точно филтър, ама/
Действително започваме да излизаме от тема, затова искам да благодаря на всички за бързата, адекватна и информативна рекация Много ми помогнахте, момчета, искреноПървоначално публикувано от echo
Не бъркам йонизатор с "мембрана" - слагам ги в един клас само от гл тчк на това че са допълнителни екстри към един климатик.
Пак повтарям единственото което търся е "инвертор + свеж въздух". Засега, както каза, само панасоника отговаря на изискванията.
Искам да попитам дали е сигурно, че това НЕО е с двойна пита и дали наистина е производство на Келон.От предложенията на НЕО най-скъпи е този с LCD дисплея.Дали това е заради фасона.Първоначално публикувано от JoroM
Ако модела NEO ACS-HL12FA2 е с двойна пита и си върши добре работата зимата, то излиза , че си заслужава парите.
Които съвсем не са много.
На мен лично продавачите в Техномаркет ми обясниха че моделите NEO ACS-HL12FA2 и NEO ACS-HL18FA2 имали външен датчик за размразяване и именно това означавало FA2 в името на модела.